Pergalės atveju „Dragūnas“ Lietuvos čempionu taptų jau penktus metus iš eilės.

Mažajame finale kovojama iki 2 pergalių, o per pirmas dvejas rungtynes Alytaus „Almeida-Stronglasas” ir Kauno „Granitas-Gaja-Karys” pasidalino po pergalę (Alytuje 28:25 laimėjo kauniečiai, o Kaune 26:25 - alytiškiai). Tad šeštadienį dvikova Alytaus sporto rūmuose (Naujoji g. 52) bus lemiama. Ji prasidės taip pat 14 val.

Puikios perspektyvos

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas, legendinis rankinio treneris Antanas Skarbalius džiaugiasi, kad vyrų klubai demonstruoja labai aukšto lygio žaidimą ir leidžia tikėtis puikių rezultatų ateityje.

„Galiu pasidžiaugti, kad vyrų čempionatas palieka tikrai gerą įspūdį“, - sakė LRF prezidentas. - Turime aukšto lygio komandų, kurios jau dabar žiūrovams per kiekvienas rungtynes padovanoja puikų reginį. Tai suteikia vilčių ateičiai, kad nuolat stiprės ir mūsų nacionalinė komanda. Dar vienas geras dalykas - Lietuvos pirmenybes (antro lygmens čempionatą) laimėjo šalies jaunių rinktinė. Treneriai džiaugiasi, kad joje yra daug gero jaunimo, kuris netrukus dar labiau sustiprins stipriausias komandas“.

Kalbėdamas apie dabar vykstančias lemiamas Lietuvos lygos kovas žymus treneris pripažino, kad „Dragūnas“ yra tvirtas favoritas.

„Klaipėdos komanda dalyvauja tarptautiniuose turnyruose, jau ne vienerius metus pirmauja Lietuvoje, todėl turi sukaupusi labai daug patirties. Ji finale yra ypatingai svarbi. Antras finalo rungtynes išvykoje klaipėdiečiai laimėjo sunkiai, įtemptoje kovoje, tačiau viskas rodo, kad jie yra tvirti favoritai. Vis dėlto dar visko gali įvykti. Vilniaus komanda tikrai yra pajėgi mesti iššūkį čempionams ir tikrai pasistengs tą padaryti“, - tvirtino A. Skarbalius.

Kalbėti apie mažąjį finalą legendiniam treneriui sunku, nes „Granitas-Gaja-Karys” yra neatsiejama jo gyvenimo dalis.

„Komentuodamas noriu būti neutralus, bet tai labai sunku - „Granitas“ yra mano kūnas ir dvasia“, - teigė A. Skarbalius. - Labai išgyvenu dėl komandos, man sunku susitaikyti, kad ji kovoja ne dėl pirmos vietos. Šiemet Kauno komanda turi daugiau jaunų žaidėjų nei alytiškiai, rungtynės vyksta su mažomis pertraukomis, todėl „Almeida-Stronglasas“ gali pritrūkti jėgų. Kita vertus, Alytaus klubo žaidėjai yra labiau patyrę, o tai taip pat yra labai svarbu. Šių metų mažasis finalas yra nenuspėjamas, kova bus įnirtinga, o laimėti gali bet kas“.

Pasibaigus Lietuvos čempionato kovoms geriausi rankininkai ilgai ilsėtis negalės - gegužės 26-ą į treniruočių stovyklą Garliavoje rinksis Lietuvos vyrų rinktinės kandidatai. Jie rengsis 2015 metų pasaulio čempionato atrankos atkrintamoms rungtynėms su Rusijos nacionaline komanda. Pirmas rungtynės mūsiškiai žais Permėje birželio 7-ą, o atsakomos rungtynės birželio 14-ą vyks Kauno „Žalgirio arenoje“.

Lemiamos pusfinalio rungtynės – Vilniuje

Lietuvos moterų čempionate šeštadienį baigsis pusfinalio kovos.

Pirma finalo dalyvė paaiškėjo jau senokai, nes Kauno „ACME-Žalgiris“ pusfinalyje sausu rezultatu 3-0 nugalėjo Vilniaus LEU „Šviesą-Eglę“.

Kitoje poroje susitinka Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ ir Kauno rajono „Garliavos SM-CASCADA“, o rezultatas po keturių dvikovų yra lygus - 2-2. Lemiamas - penktas - serijos rungtynes komandos žais šeštadienį Vilniuje. Mačas Tauro sporto mokyklos salėje (Žygio g. 46) prasidės 13 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)