Kartu su „RS-280“ taurės varžybomis startuos jau ne pirmus metus organizuojama „Žurnalistų regata“. Komandos burtų keliu pasiskirstys „RS-280“ jachtas ir jų kapitonus, kurių vedami rungsis visų varžybų metu.

Trakuose sezoną atidarys tradicinė „Fujifilm“ pavasario regata, pabudinanti iš žiemos miego Vilniaus buriuotojus, o Kuršių mariose, Mingėje – Kintų buriavimo mėgėjų klubo „Marių burės“ organizuojama „Pilypo“ regata.

Nidoje visą savaitgalį vyks jau ketvirtadienį prasidėjusios LR Buriavimo taurės ir V. Mamontovo atminimo „Vėtrungės“ taurės varžybos. Regatoje varžosi per 80 geriausių sportininkų tarp kurių vieni stipriausių „Laser Standart“ klasėje Martis Pajarskas, Karolis Janulionis bei „Laser Radial“ klasės sportininkės Viktorija Andrulytė ir Milda Eidukevičiūtė. Verta paminėti, kad šios varžybos itin svarbios patiems jauniausiems, „Optimist“ klasės buriuotojams, nes tai – kartu ir atranka į Europos čempionatą.

Lietuvos buriuotojų sąjungos Prezidentas Naglis Nasvytis teigia, jog šie metai – itin svarbūs buriavimui, tad laukia įdomus, kupinas naujovių, iššūkių ir azarto sezonas.

Pasak jo, 2014-ieji yra olimpinių vilčių metai, nes bus vykdoma atranka į 2016 m. Rio de Žaneiro vasaros olimpinės žaidynės. „Esame išsikėlę tikslą į Braziliją išsiųsti 3-4 sportininkus. Kalbant apie olimpines žaidynes – norėčiau pasidžiaugti, kad į varžybas po motinystės atostogų grįžo mūsų olimpinė vicečempionė Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt, kuri prieš dvi savaites dalyvavo Europos „Laser“ taurės etape Gardos ežere (Italija) ir užėmė aukštą 3 vietą“, – džiaugiasi L. Nasvytis.

LBS Prezidentas taip pat dėkoja Kauno miestui, kurio geranoriškumo ir iniciatyvos dėka rugsėjo pradžioje Kauno mariose, pirmą kartą Baltijos regione, vyks Europos „Laser“ taurės etapas.

L. Nasvytis pabrėžia, kad šiemet daug dėmesio bus skiriama teisėjavimo kokybės gerinimui bei naujų teisėjų pritraukimui. „Mūsų buriuotojų, o kartu ir visų organizuojamų varžybų lygis nuolat ir sparčiai auga. Tad natūralu, kad turime užtikrinti aukštą teisėjavimo kokybę bei reikiamą teisėjų kiekį. Šį sezoną planuojame kviesti ir teisėjus iš užsienio, su kuriais galėsime pasidalinti patirtimi“, – teigia LBS Prezidentas ir priduria, kad teisėjavimo kokybės gerinimas yra viena iš pagrindinių 4 metų programos krypčių.

Pasak jo, šiais metais bus vykdomos visos numatytos kreiserinių jachtų varžybos, tačiau bene svarbiausias sezono akcentas – 60-metį švenčianti „Kuršių marių regata“.

„1954 metais startavusi Kuršių marių regata jau tapo ne tik pačia didžiausia ir prestižiškiausia buriuotojų švente šalyje, bet ir tradiciniu, unikaliu Lietuvos pajūrio renginiu, kuris šiemet švęs 60-ies metų jubiliejų. Tad šis didis įvykis 2014-aisiais bus dar didesnis. Verta paminėti, kad regatai startas duodamas Jūros šventės metu, kuri šiemet taip pat švenčią 80 metų jubiliejų“, – pabrėžia LBS Prezidentas ir visiems savaitgalį startuojantiems buriuotojams linki gero vėjo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją