Nugalėtojoms 14 įvarčių pelnė Diana Šatkauskaitė, 6 taiklius metimus atliko Elzė Pakrosnytė, 5 - Daiva Būtėnaitė, 3 - Jurgita Daugėlaitė.

Vilniečių gretose rezultatyvumu pasižymėjo Inesa Verbovik, pelniusi 10 įvarčių, 8 įvarčius į savo sąskaitą įsirašė Greta Kavaliauskaitė, 3 - Eglė Burakauskaitė.

Statistika:

„HC Garliava SM-CASCADA“ - „SM Tauras-Vilniaus kolegija“ - 34:29 (11:13, 27:27), - serija 2-2.

„HC Garliava SM-CASCADA“: Diana Šatkauskaitė 14 (1 iš 7 metrų baudinio), Elzė Pakrosnytė 6, Daiva Būtėnaitė 5, Jurgita Daugėlaitė 3, Neringa Mikšytė, Evelina Žukaitė ir Deimantė Bagdonaitė (1) po 2 įvarčius.

„SM Tauras-Vilniaus kolegija“: Inesa Verbovik 10 (7), Greta Kavaliauskaitė 8 (1), Eglė Burakauskaitė 3, Klaudija Šidlauskytė, Gerda Trušytė ir Edita Kairytė po 2, Ramunė Silko ir Ieva Balčiūtė po 1 įvartį.

„Pradžioje sėkmingiau startavo ketvirtų pusfinalio rungtynių šeimininkės HC „Garliavos SM -CASCADA“ komanda, kuri įgijo trijų įvarčių persvarą. Tačiau netrukus sostinės atstovės susigriebti ir greitai sugrąžino pusiausvyrą, o po to ir perėmė iniciatyvą bei išsiveržė į priekį.

Vilnietės laimėjusios pirmą susitikimo dalį dviems įvarčiais ir antro kėlinio pusėje atrodė geriau, tai akivaizdžiai rodė švieslentė: dviejų–trijų įvarčių pranašumą.

Tačiau pakako keletą kartų vilnietėms suklysti ir garliavietės spurtavo bei Jurgita Daugėlaitė padėjo paskutinį tašką pagrindinio laiko rungtynių dalyje - 27:27.

Pratęsus rungtynes pradžioje dar vyko lygi kova, bet antrame pratęsimo kėlinuke Garliavos klubas nuskriejo pergalės link lyg ant sparnų, laimėdamos susitikimą penkių įvarčių persvara - 34:29.

Reikia pabrėžti, kad vilnietės demonstravo daugiau komandinį žaidimą. Rungtynės buvo įdomios, azartiškos ir sutraukė nemažai žiūrovų. Dabar mačo baigtį lems penkta dvikova, kuri vyks šeštadienį Vilniuje“, - po dvikovos mintimis apie susitikimą dalinosi rungtynių inspektorius Valdas Gecevičius.

„Dragūnas“ – per žingsnį nuo vyrų lygos aukso medalių

Antros Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionato finalo serijos rungtynės, kurios vyko Vilniuje, priminė tikrą trilerį. Daugkartiniams Lietuvos čempionams Klaipėdos „Dragūno“ rankininkams ir aikštės šeimininkei Vilniaus VHC „Šviesai“ nugalėtoją išsiaiškinti prireikė net pratęsimo. Visgi pergalę 2 įvarčių skirtumu – 30:28 šventė labiau patyrę dragūniečiai ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0.

Rankinis: Vilniaus "Šviesa" - Klaipėdos "Dragūnas"

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi – 26:26 (pirmą kėlinį 15:13 laimėjo klaipėdiečiai).

Pirmą pratęsimo minutę diskvalifikacinę pražangą užsidirbo dragūnietis Jonas Truchanovičius, tačiau tai klaipėdiečiams iškovoti pergalės nesutrukdė.

„Dragūno“ gretose nesustabdomas buvo Benas Petreikis. Jis į vilniečių vartus įmetė net 13 įvarčių (5 iš 7 m), Gražvydas Juška pelnė 4, Mindaugas Dumčius, Karolis Stropus ir Arvydas Bučius – po 3, Mindaugas Meškauskas ir Darius Jasinskas – po 2 įvarčius.

Vilniečių ekipoje išsiskyrė Vaidas Trainavičius, įmetęs 7 įvarčius (3 iš 7 m), Valdas Drabavičius pasiekė 6, Tomas Bernatavičius ir Domantas Čuplinskas (1 iš 7 m) – po 5, Tadas Jurelevičius – 3, Skirmantas Plėta ir Artūras Švilpa – po 1 įvartį.

Priminsime, kad pirmose LRL finalo rungtynėse Klaipėdoje,dragūniečiai iškovojo solidžią pergalę – 36:29.

„Rungtynes vertinu dvejopai – pirmame kėlinyje lyg ir mes valdėme visą situaciją, galėjome ir daugiau atitrūkti, o antrame kėlinyje „Šviesa“ atsigavo. Mes nebuvome žaidę pratęsimo daugybę metų. Buvome pasiruošę, kad bus sunku. Tiek rankinio sirgalių Vilniuje nesu dar matęs. Vykome čia laimėti, nors ir žinojome, kad rungtynės bus sunkios, bet kad lauks tokia kova – tai tikrai nesitikėjome. Šiose rungtynėse daugiausiai problemų pridarė, kaip ir visada, Vaidas Trainavičius, ypač po pirmų rungtynių, kai galima sakyti, jis buvo nepavojingas. Per pratęsimą jis, manau, tempė savo komandą. Aišku, ir Tomas Bernatavičius, Domantas Čuplinskas gynyboje kovojo visai kitaip, nei Klaipėdoje. O būsimose rungtynėse taip pat bus kova, nepasiduos niekas, nors ir mes, ir jie po tokio maratono jau pavargę“, - sakė „Dragūno“ žaidėjas Benas Petreikis.

„Pirmame kėlinyje visi sunkiai įsivažiavome, antrame – pagerinome gynybą, pavyko apsiginti, o kai gynyba geresnė, padeda ir vartininkai. Tiesiog reikia pripažinti, neturime atsarginių žaidėjų suolelio tokio, kaip Klaipėdos komanda, neturime lygiaverčių pakeitimų. Pratęsimui tiesiog pritrūko jėgų, vyrams pradėjo traukti kojas mėšlungis, taip pat galbūt pabaigoje nesuvaldėme rungtynių. Klaipėdiečiai, kad ir jauni, bet turi patirties finaluose, o mes galbūt paskubėjome, priėmėme ne tokius sprendimus, kokius reikėjo. Šiame susitikime visi Klaipėdos komandos žaidėjai pridarė problemų, negaliu išskirti nė vieno. Klaipėda žaidžia greitą komandinį rankinį. Finalo serijos rezultatas 2-0 klaipėdiečių naudai, tačiau mes jokiais būdais nenuleidžiame galvų ir bandysime šeštadienį Klaipėdoje įkąsti varžovams. Važiuosime kovoti ir parsivežti pergalės“, - žadėjo „VHC Šviesos“ žaidėjas Valdas Drabavičius.

Kovoje dėl bronzos prireiks trečio mačo

Lietuvos vyrų rankinio lygos (LRL) čempionato serijoje dėl bronzos medalių prireiks trečių rungtynių – Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai sugebėjo Kaune rezultatu 26:25 (14:14) nugalėti Kauno „Granito-Gajos-Kario“ ekipą ir išlyginti serijos iki dviejų pergalių rezultatą – 1-1.

Rankinis: Alytaus "Almeida-Stronglasas" - Kauno "Granitas-Gaja-Karys"

Rungtynių pradžią geriau pradėjo kauniečiai – 4:2, 8:6, o 20-ą dvikovos minutę komandas skyrė ir 5 įvarčiai – 11:6. Netrukus alytiškiai parodė charakterį ir dar iki pirmojo kėlinio pabaigos išlygino rezultatą – 14:14. Vėliau rungtynės priminė reto grožio dramą – vyko apylygė kova ir buvo daug įtampos. Alytiškiai vienu metu buvo atitrūkę 3 įvarčiais – 22:19, tačiau paskutinę susitikimo minutę rezultatas jau buvo lygus – 25:25. Visgi iki susitikimo pabaigos likus 42 sekundėms pergalingą įvartį alytiškiams pelnė Aurelijus Sabonis.

„Almeidos-Stronglaso“ komandą į pergalę vedė Irmantas Asakavičius, įmetęs 7 įvarčius, Gintautas Adamkevičius pelnė 6 (visi iš 7 m), Žygimantas Micevičius – 5, Linas Paliušis – 3, Aurelijus Sabonis ir Mindaugas Visalga – po 2, Robertas Pažulis – 1 įvartį.

Kauniečių ekipoje išsiskyrė Vaidas Drevinskas, įmetęs 8 įvarčius (2 iš 7 m), Lukas Sutkus pasiekė 5, Mindaugas Urbonas – 4, Paulius Šarkauskas, Aurimas Balčiūnas ir Edvinas Balčiūnas – po 2, Valdas Jarukas ir Lukas Feoktistovas – po 1 įvartį.

„Džiaugiamės šia pergale. Rungtynės buvo labai sunkios. Varžovai – labai stiprūs, pastaruoju metu demonstruojantys ir gerą discipliną, ir gerą sportinę formą. Noriu pasakyti priekaištų savo komandai, pabaigoje padarėme labai rizikingų sprendimų, kurie baigėsi klaidomis ir vos vos laimėjome rungtynes. Šį sezoną dažnai išvykose žaidžiame geriau, nei namuose, bet tikiu, kad vyrai psichologiškai ir fiziškai save paruoš ir lemiamos rungtynės dėl bronzos medalių Alytuje jau bus kitokios. Nebėra kur trauktis, tai tiek vienai, tiek kitai ekipai paskutinis šansas šį sezoną iškovoti medalius“, - sakė Alytaus ekipos treneris Eugenijus Gimbutas.

Taigi, LRL bronzos medalių laimėtojai paaiškės gegužės 10-ą dieną (šeštadienį) Alytuje. Dvikovos Alytaus sporto rūmuose pradžia – 14 val. Rungtynes tiesiogiai transliuos „SportoTV.lt“.

Priminsime, kad pirmą LRL mažojo finalo dvikovą, vykusią praėjusį šeštadienį Alytuje, kauniečiai laimėjo rezultatu 28:25 (15:14). Šios komandos LRL reguliarime čempionate pasidalijo po pergalę: 2013 metų spalio 12 dieną Alytuje minimaliu skirtumu – 25:24 stipresni buvo kauniečiai, o 2014 metų vasario 1 dieną Kaune alytiškiai jau pasiekė revanšą – 31:27.

LRL reguliariame čempionate alytiškiai užėmė antrą vietą (11 pergalių, 2 lygiosios, 3 pralaimėjimai), „Granito-Gajos-Kario“ atstovai liko penkti (9 pergalės, 7 pralaimėjimai).

Kauniečių užimta penkta neatspindi jų galingumo, jie atkrintamose rungtynėse demonstruoja kovotojų charakterį: ketvirtfinalyje 2-1 eliminavo galingą Varėnos „Ūlos“ ekipą (daugelis rankinio ekspertų „Ūlai“ prognozavo vietą finale), o pusfinalyje atkakliai priešinosi ir tik po trijų serijos rungtynių 1-2 nusileido čempionui – Klaipėdos „Dragūnui“.

„Almeida-Stronglasas“ ketvirtfinalyje 2-0 nukovė Kauno „LSU-Lūšies“ ekipą, o pusfinalyje 1-2 nusileido Vilniaus VHC „Šviesos“ rankininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)