Galima būtų sakyti - melas, juolab kad Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė neigia gandus, jog mūsų pora byra.

Tačiau ar kiekvieną kartą, kai poroje čiuožiantis sportininkas gydosi traumą, kaip kad dabar Deividas Stagniūnas, kitam skubiai atskraidinamas pakaitalas? Pasak LČF vadovės L. Vanagienės, šiuo metu D. Stagniūnas gydosi įsisenėjusias traumas ir tai galėjo sukelti abejonių dėl jo sportinės ateities, - teigia dienraštis „Kauno diena“.

Termino „Krokodilo ašaros“ kilmė

Iš tikrųjų krokodilai neverkia, nes neturi ašarų latakų. Jie ir nereikalingi, kadangi didžiąją gyvenimo dalį krokodilai praleidžia vandenyje. Krokodilų ašarų liaukos gamina sekretą tik sudrėkinantį akis, kai gyvūnas išlipęs į sausumą.

Kai krokodilas ryja didelį gabalą mėsos, jo akys labai ašaroja ir atrodo, kad jis verkia. Nuo senų senovės žmonės sakydavo, kad krokodilas aprauda savo auką. Tačiau jis verkia todėl, kad dažnai iš godumo praryja didesnį kąsnį, negu telpa jo nasruose. Krokodilo ašarų liaukos yra netoli gerklės ir ryjant didelį kąsnį jos yra spaudžiamos, todėl gausiai teka ašaros.

Manoma, kad romėnų istorikas Plinijus pats pirmas tai aiškino savo veikale „Historia naturalis“. Nuo to laiko jos laikomos nenuoširdžios, apsimestinio gailesčio simboliu, - apie plačiai paplitusį teminą „Krokodilo ašaros“ aiškinama portale arzinai.lt.

DELFI primena, kad prieš tapdama D. Stagniūno partnere, I. Tobias, kuriai prieš Sočio žiemos olimpines žaidynes išimties tvarka buvo suteikta Lietuvos pilietybė, yra atstovavusi ir Gruzijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1287)