„Dragūnas“ 16 susitikimo minutę pirmavo 9:4, tačiau granitiečiai iki pirmojo kėlinio pabaigos išlygino rezultatą – 14:14.

Antrajame kėlinyje virė itin nuožmi kova, tai 1-2 įvarčiais pirmavo viena, tai kita ekipa.

Visgi, sėkmingiau ir tiksliau rungtynių pabaigą sužaidė Valdemaro Novickio auklėtiniai, kurie šventė itin svarbią pergalę, leidžiančią dar pakovoti dėl patekimo į LRL finalą.

Kauniečių gretose nesustabdomas buvo Vaidas Drevinskas, įmetęs net 14 įvarčių (4 iš 7 m), Lukas Sutkus pridėjo 4, Valdas Jarukas ir Edvinas Balčiūnas – po 3, Mindaugas Urbonas, Aurimas Balčiūnas ir Andrius Šarkus – po 2 įv.

Iš „Dragūno“ išsiskyrė Gražvydas Juška, įmetęs 7 įvarčius (3 iš 7 m), Benas Petreikis pridėjo 5, Jonas Truchanovičius – 4, Karolis Stropus, Arvydas Bučius ir Darius Jasinskas – po 3, Edvinas Vorobjovas – 2, Remigijus Vaičikauskas ir Mindaugas Dumčius – po 1 įv.

Valdemaras Novickis („Granito-Gajos-Kario“ vyr. treneris): „Išlyginome serijos rezultatą. Gerai. Kiekvienas savo pozicijos žaidėjas atliko savo darbą. Galbūt šiek tiek trūko susižaidimo gynyboje. Mums trūksta ilgesnio žaidėjų suolelio, jaučiasi nuovargis. Reikia pailsėti ir pasiruošti lemiamai kovai Klaipėdoje.“

Miglius Astrauskas („Dragūno“ vyr. treneris): Pradėjo visai gerai, kol laikėmės drausmės, tačiau neįmetėme kelių nuo 6 metrų metimų ir varžovai išlygino rezultatą. Vėliau kova vyko įvartis į įvartį, tada jau daug ką lėmė kiekviena klaida. Granitiečiai sužaidė tiksliau, jų vartininkas atmušė daugiau metimų, negu mūsų ir nugalėjo. Rungtynės buvo žiūrovams įdomios, atkaklios, tikimės panašių ir Klaipėdoje. Reikia pamiršti, kas šiandien įvyko, susikoncentruoti į darbą ir lemiamose rungtynėse žaisti kitaip“.

Priminsime, kad pirmose pusfinalio rungtynėse Klaipėdoje po sunkios kovos rezultatu 29:26 (16:13) nugalėjo „Dragūnas“.

Kas iš šių ekipų iškovos kelialapį į LRL finalą, paaiškės balandžio 30 dieną (trečiadienį) po Klaipėdoje, „Neptūno“ sporto salėje (Taikos pr. 61 A) 19 val. vyksiančių lemiamų rungtynių.

Priminsime, kad „Dragūnas“ tapo šio sezono reguliaraus čempionato nugalėtoju (13 pergalių, 1 lygiosios, 2 pralaimėjimai), „Granito-Gajos-Kario“ atstovai liko penkti (9 pergalės, 7 pralaimėjimai).

Pajūrio rankininkai LRL reguliariajame čempionate abu kartus įveikė Kauno „Granito-Gajos-Kario“ ekipą: 2013 metų spalio 16 dieną Kaune rezultatu 31:22 ir 2014 metų vasario 2 dieną Klaipėdoje rezultatu 28:26.

„Granito-Gajos-Kario“ rankininkai išeikvojo daug jėgų ketvirtfinalio dvikovoje su Varėnos „Ūla“. Šioms ekipoms išsiaiškinti nugalėtoją prireikė net trijų rungtynių.

Visgi seriją rezultatu 2:1 laimėjo kauniečiai.

Pirmosios ketvirtfinalio serijos rungtynės Kaune baigėsi granitiečių pergale – 26:21, antrosiose rungtynėse varėniškiai namuose jau atsirevanšavo 23:16, o lemiamos trečiosios ketvirtfinalio serijos rungtynės Varėnoje jau baigėsi kauniečių triumfu – 28:21.

Taigi, taip iš čempionato buvo eliminuoti šiemet daug ambicijų turėję ir LRT didžiąją rankinio taurę iškovoję „Ūlos“ rankininkai.

Daug lengviau kelialapį į pusfinalį iškovojo „Dragūnas“, dukart 32:17 ir 29:22 nugalėjęs Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovus.

Antradienį – lemiama alytiškių ir vilniečių kova

Kitoje LRL pusfinalio kovoje tarp Lietuvos vicečempionų Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkų ir Vilniaus VHC „Šviesa“ atstovų taip pat lygybė – 1:1.

Alytiškiai šeštadienį antrose pusfinalio rungtynėse dviženkle įvarčių persvara – 32:22 (16:8) palaužė namuose rungtyniavusius Vilniaus VHC „Šviesa“ atstovus ir išlygino serijos iki dviejų pergalių rezultatą – 1:1.

Pirmoji šių ekipų pusfinalio akistata, vykusi praėjusį trečiadienį Alytuje, baigėsi vilniečių pergale 4 įvarčių skirtumu – 31:27 (16:11).
Taigi, lemiamos šių ekipų pusfinalio rungtynės vyks balandžio 29 dieną (antradienį) 19 val. Alytaus sporto rūmuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)