Šįkart vėl sėkmė lydėjo žalgirietes. Jų pranašumas buvo akivaizdus ir pelnyta trečioji pergalė pusfinalyje rezultatu 47:33 (25:14). Kauno „ACME-Žalgiris“ rankininkės laimėjo tarpusavio mikro mačą sausu rezultatu 3:0 ir pirmosios iškopė į čempionato finalą.

Nugalėtojų gretose taikliai rungtyniavo Gabija Vidūnaitė (9 įv.), Audinga Kniubaitė (8 įv.) ir Neringa Palionytė (8 įv.).

Vilniečių tarpe snaiperiškai žaidė Indrė Norvilytė (13įv.), jai bandė talkinti Rita Repečkaitė ir Grėtė Morkvėnaitė, pataikiusios po 5 kartus.

„Dvikovos pradžia buvo gan intriguojanti. Abi ekipos rungtyniavo apylygiai. Tai patvirtino ir VDU sporto centro salės švieslentė, kurioje įpusėjus pirmam kėliniui švietė minimalaus čempionių pranašumo 12:11 skaičiai. Tačiau vilnietėms priešintis jėgų bei meistriškumo užteko dar penkias minutes, vėliau rungtynių šeimininkės atitrūko ir nuskubėjo pergalės link.

Žalgirietės kėlinį laimėjo 11-kos, o rungtynes 14-kos įvarčių persvara. Beje antroje rungtynių dalyje kauniečių komandai daugiau atstovavo rezervas, kuris mažiau gaudavo pažaisti čempionato metu. Pastaroji pergalė „ACME-Žalgiris“ komandai atvėrė kelią į finalą.

Jų varžovės dar matyt paaiškės negreit, nes antroje pusfinalio poroje tarp Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ ir Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ komandų vyksta atkaklus ginčas ir ten vyrauja po dviejų mačų pusiausvyra – 1:1“,– po rungtynių savo mintis dėstė rankinio trenerė Rita Dūdienė, dar atstovaujanti „Kauno ąžuolą“ Lietuvos moterų senjorų rankinio čempionate ir stebėjusi šias rungtynes.

Antrosios pusfinalio poros trečiosios rungtynės tarp Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ ir Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ komandų vyks ateinantį trečiadienį Vilniuje. Dabar šioje poroje – pusiausvyra – 1:1.

Lietuvos vyrų rankinio lyga: alytiškiai išlygino pusfinalio seriją

Lietuvos vicečempionai Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai nepraranda vilties ir šiemet kautis Lietuvos rankinio lygos (LRL) finale. Alytiškiai antrose pusfinalio rungtynėse dviženkle įvarčių persvara – 32:22 (16:8) palaužė namuose rungtyniavusius Vilniaus VHC „Šviesa“ atstovus.

Taigi, serijos iki dviejų pergalių rezultatas tapo lygus – 1:1.

Pirmoji šių ekipų pusfinalio akistata, vykusi praėjusį trečiadienį Alytuje, baigėsi vilniečių pergale 4 įvarčių skirtumu – 31:27 (16:11).

Po šios dvikovos alytiškiai padarė akivaizdžias išvadas ir Vilniuje jau kovėsi visai kitaip: nuo pirmųjų susitikimo minučių išsiveržė į priekį – 4:2, 8:4, 16:8.

39 rungtynių minutę skirtumas jau buvo dviženklis – 21:11 ir vilniečiai jau nebesugebėjo atsitiesti.

Alytaus „Almeidos – Stronglaso“ ekipą į pergalę vedė Gintautas Adamkevičius, įmetęs net 11 įvarčių (4 iš 7 m), Rokas Lastauskas pridėjo 8 (1 iš 7 m), Žygimantas Misevičius – 4, Aurelijus Sabonis, Irmantas Asakavičius ir Mindaugas Visalga – po 3.

Vilniaus „VHC Šviesa“ komandai po 4 įvarčius įmetė Tadas Jurelevičius ir Skirmantas Plėta, Valdas Drabavičius pridėjo 3, Vaidas Trainavičius – 3 (2 iš 7 m), Tomas Bernatavičius, Artūras Švilpa ir Lukas Balbierius – po 2,Mindaugas Sukackas ir Laurynas Pacevičius – po 1 įv.

Gintautas Adamkevičius (rezultatyviausias rungtynių žaidėjas, „Almeidos-Stronglaso“ ekipos narys): „Pirmiausia norėčiau padėkoti komandos žaidėjams, kad susikaupė po pralaimėjimo namuose. Rungtynes vertinu puikiai, nes įvykdėme trenerių užduotis, gerai apsigynėme ir nedarėme tų pačių klaidų, kaip žaisdami namuose. Šiandien negalėjo rungtyniauti Linas Paliušis, todėl vietoje jo rungtyniavo kitas žaidėjas – Mindaugas Visalga, kurio tikriausiai neįvertino „VHC Šviesa“.

Taip pat šiandien pasikeitė ir vartininkas, nes pagrindinis vartų sargas gavo traumą. Jie turbūt taip pat galvojo, kad galbūt bus silpnesnis vartininkas. Tad ir Mindaugas Visalga ir antrasis vartininkas Egidijus Petkevičius sužaidė geras rungtynes. Šiais metais „VHC Šviesa“ padarė labai didelę pažangą, lyginant su praėjusiais metais. Jie tikrai verti pusfinalio. Manau, kad dar pakovosime antradienį Alytuje. Lemiamame susitikime bus daugiau įtampos ir abi komandos atiduos visas jėgas.“

Vaidas Trainavičius (Vilniaus „VHC Šviesa“ žaidėjas): „Sunkios varžybos. Sunku kažką ir pasakyti. Šios dienos tikslų neįgyvendinome: neuždengėme kai kurių žaidėjų, nesumetėme savo metimų, labai daug kartų nepataikėme į vartus. Alytaus komanda gerai apsigynė. Mums trūko Domanto Čuplinsko. Bandėme žaisti per kraštų žaidėjus, bet jie daug kartų nepataikė į vartus.

Visa komanda neįmetė daug šimtaprocentinių įvarčių, taip alytiškių vartininkas labai geraigynė savo komandos vartus, todėl šiandien alytiškių atotrūkis buvo toks didelis. Šios dienos pralaimėjimas nėra tragedija, pasimodeliavome gynybą. Alytuje bus kitokios rungtynės – tokios pat negali būti.“

Lemiama dvikova – antradienį Alytuje

Pusfinalyje yra kovojama iki dviejų pergalių. Taigi, lemiamos šių ekipų pusfinalio rungtynės vyks balandžio 29 dieną (antradienį) 19 val. Alytaus sporto rūmuose.

Priminsime, kad LRL reguliariajame čempionate šios ekipos pasidalijo po vieną pergalę: 2013 metų spalio 19 dieną pergalę Vilniuje minimaliu skirtumu iškovojo VHC „Šviesa“ – 25:24, o 2014 metų vasario 8 dieną alytiškiai savoje aikštėje atsirevanšavo su kaupu – 32:26.

LRL reguliariajame čempionate alytiškiai užėmė antrąją vietą (11 pergalių, 2 lygiosios, 3 pralaimėjimai), vilniečiai – trečiąją vietą (11 pergalių, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai).

Alytiškiai kelialapį į LRL pusfinalį iškovojo dukart nugalėję Kauno „LSU-Lūšies“ ekipą (Kaune rezultatu 32:22, Alytuje – 21:16).

VHC „Šviesa“ ketvirtfinalyje du kartus įveikė kitą sostinės ekipą – HC „Vilnius“. Pirmoji dvikova savoje aikštėje baigėsi rezultatu 32:26, o antroji svečiuose – jau buvo panaši į sutriuškinimą – 27:15.

„Dragūno“ ir granitiečių akistata – sekmadienį

Kita LRL pusfinalio pora – Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ antrąsias šio etapo rungtynes žais balandžio 27 dieną (sekmadienį) Kauno sporto halėje. Rungtynes nuo 13 val. tiesiogiai transliuos „SportoTV“.

Priminsime, kad pirmąsias pusfinalio rungtynes Klaipėdoje po sunkios kovos rezultatu 29:26 (16:13) laimėjo dragūniečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)