Meistriškumo skirtumas – akivaizdus

Spektaklio nebuvo, užtat rezultatas – toks, kokio ir reikia. Po audringo mūšio su Didžiosios Britanijos ekipa lietuviai buvo kiek apsnūdę, bet pasvajoti apie pergalę rumunams neleido, užtikrintai įveikę varžovus 5:2 ir garantavę sau mažiausiai bronzos apdovanojimus.

Vieni pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyro autsaiderių atliko daugiau smūgių į vartus (22 prieš 17), bet daugiau nei 5 tūkst. žiūrovų „Siemens arenoje“ palaikomų šeimininkų atakos buvo ir pavojingesnės, ir rezultatyvesnės.

„Nėra lengva sužaisti dvejas rungtynes per dvi dienas, ypač kai pirmose – su britais – išeikvojome daug jėgų ir emocijų“, – po dvikovos teigė trimis rezultatyviais perdavimais prie pergalės prisidėjęs D. Zubrus.

„Buvo nervingos rungtynės, nes žinojome, ko einame ant ledo. Žaidėme banguotai, po pirmo kėlinio pasikalbėjome apie tai tarpusavyje. Bet meistriškumu pranokome varžovus ir tuo nusipelnėme pergalės“, – sakė gynėjas Mindaugas Kieras.

Tempia pirmas trejetas

Individualiu meistriškumu lietuviai su D. Zubrumi priešakyje išties lenkė savo oponentus, bet komandos strategas Berndas Haake turėjo auklėtiniams nemažai priekaištų.

Vokietis pirmiausia pyko dėl bereikalingų pražangų – iš viso Lietuvos rinktinės žaidėjai ketvirtadienį gavo 20 baudos minučių. Treneris nebuvo itin patenkintas ir antro, trečio bei ketvirto žaidėjų penketų pasirodymu. Jis pripažino, jog į priekį komandą tempia pirmas puolėjų trejetas, kuriame su D. Zubrumi rungtyniauja Donatas Kumeliauskas ir Arnoldas Bosas. Kartu jie iki šiol surinko net 21-ą iš 34-ių komandos pelnytų įvarčių bei rezultatyvių perdavimų.

„Kiti penketai laikosi taktinių nurodymų, bet kartais atrodė, kad žaidimas nesiklijuoja, patys sau prisidarome problemų. Žaidėjai dirba savo darbą, tačiau nėra ko slėpti, kad mūsų pirmas puolėjų trejetas laimi mums rungtynes“, – sakė B. Haake.

DELFI pasiteiravus, ar per savo ilgą karjerą jam yra tekę treniruoti komandą, kuriai vienas žaidėjas būtų turėjęs tokią milžinišką įtaką kaip D. Zubrus Lietuvos rinktinei, kiek pamąstęs specialistas prisiminė Sergejų Bereziną.

Šį puolėją iš Rusijos, vėliau tęsusį karjerą Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL), B. Haake treniravo dirbdamas Vokietijoje. S. Berezinui dusyk pavyko tapti šios šalies pirmenybių rezultatyviausiu žaidėju.

Nubaudė auklėtinį už neklusnumą

Jei D. Zubrui komandos vairininkas tradiciškai žėrė pagyras, kitas puolėjas Aivaras Bendžius ketvirtadienį įsitikino, jog B. Haake moka ne tik glostyti savo auklėtinius.

Ledo ritulininkas buvo registruotas mačui, bet jį visą praleido ant atsarginių suolo.

„A. Bendžius nesilaikė taisyklių. Penkis kartus jam sakiau, kad žaistų taip, kaip liepia treneriai, bet jis savo vaidmens vis tiek neatliko. Jei neklausai nurodymų – sėdi ant suolo“, – paaiškino B. Haake.

Kliuvo ir teisėjams

Tuo tarpu Rumunijos rinktinės treneris Kjellas Lindqvistas po mačo svaidė žaibus į dvikovos teisėjus. Švedą supykdė epizodas antrame kėlinyje, kuomet Nerijus Ališauskas šiurkščiai pargriovė Matyasą Biro. Koją susižeidęs rumunas buvo priverstas iššlubuoti iš aikštės, bet lietuvis atsipirko tik dviem baudos minutėmis.

„Taisyklės aiškiai sako, kad tokiu atveju prasižengusį žaidėją reikia šalinti penkioms minutėms, bet teisėjas turbūt turi savas taisykles. Liūdna, nes tai turėjo įtakos rungtynių eigai.

Kita vertus, mums trūksta net 15 žaidėjų, atvažiavome į Lietuvą su antra komanda. Vaikai kovojo, rodė charakterį, bet nebuvome pakankamai geri“, – kalbėjo Rumunijos rinktinės strategas.

Lemiamo mačo favoritai – lietuviai?

Kur kas atkakliau rumunai prieš dieną priešinosi būsimiems lietuvių varžovams iš Kroatijos, nusileidę jiems tik po baudinių serijos 3:4.

Paklaustas, kurios ekipos šansus kovoje dėl sidabro vertina geriau, K. Lindqvistas nedidelį pranašumą įžvelgė Lietuvos rinktinės pusėje.

Lietuva turi D. Zubrų, jūsų žaidėjai – dideli, stiprūs, moka pasinaudoti progomis, o vartininkas Mantas Armalis taip pat rungtyniauja patikimai. Iš kitos pusės, kroatų sudėtis – lygesnė. Manau, šiek tiek stipresni yra lietuviai“, – svarstė švedas.

Patys Lietuvos rinktinės atstovai tvirtino nesiruošiantys sustoti ties žemiausiu apdovanojimų pakylos laipteliu ir žadėjo šeštadienį iš paskutiniųjų kibti į atlapus kroatams.

Tą, kad šeimininkai dar nenusiteikę švęsti, patvirtino jų reakcijos po mačo su rumunais: D. Zubrus tik iš DELFI sužinojo, jog jo ekipa jau užsitikrino bronzą, o B. Haake veide dar nebuvo jokių šypsenos užuomazgų.

„Tikėjomės medalio, bet kai jau jį turime, visi yra nepaprastai susikaupę paskutinei kovai. Žaidėjams rūbinėje pasakiau, kad tai bus jų gyvenimo šansas laimėti sidabrą rungtyniaujant namuose“, – savo santūrumą paaiškino vokietis.

„Nemanau, kad mūsų požiūris į paskutines rungtynes bus kitoks. Šiandien pasidžiaugsime, bet per laisvą dieną ruošimės naujai kovai. Kroatai žaidžia panašiame lygyje kaip ir mes, mūsų panašūs rezultatai, todėl manau, kad bus gera kova dėl sidabro“, – į priekį žiūrėjo D. Zubrus.

„Paskutiniame mače kausimės dar geriau. Su kroatais reikės didesnio tempo, daugelį dalykų pataisyti. Pakalbėsime apie tai rytoj, peržiūrėsime vaizdo įrašus. Eisime gerinti medalių spalvą“, – žadėjo M. Kieras.

Primename, kad Vilniuje vykstančio šešių komandų turnyro auksą jau užsitikrino Lenkijos ekipa.

Paskutinį kartą planetos pirmenybių I diviziono apdovanojimus Lietuvos rinktinė pelnė 2006 metais Estijoje, iš kur parsivežė sidabrinius medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)