Taigi kauniečiai seriją iki dviejų pergalių laimėjo rezultatu 2:1.

„Granito-Gajos-Kario“ atstovai pusfinalyje, kuris prasidės nuo balandžio 23 dienos (trečiadienio) iki dviejų pergalių susitiks su daugkartiniais šalies čempionais ir šio sezono reguliaraus čempionato nugalėtojais Klaipėdos „Dragūno“ rankininkais.

Lemiamos kauniečių ir varėniškių ketvirtfinalio rungtynės vyko permainingai: iš pradžių 5:1, 8:3, 14:12 pirmavo aikštės šeimininkai, tačiau 45 dvikovos minutę Valdemaro Novickio auklėtiniai išlygino rezultatą – 18:18.

Tai kauniečiams suteikė papildomos motyvacijos ir jėgų, o „Ūlos“ rankininkai vis dažniau strigo „Granito-Gajos-Kario“ gynybos gniaužtuose. Netrukus kauniečiai sužaidė atkarpą 6:1, išsiveržė į priekį – 24:19 ir pergalės iš rankų jau nebepaleido.

Kauno komandos gretose išsiskyrė Paulius Šarkauskas, įmetęs 9 įvarčius (1 iš 7 m), po 5 kartus pasižymėjo Edvinas Balčiūnas (1 iš 7 m) ir Vaidas Drevinskas, 4 – Mindaugas Urbonas, 3 – Valdas Jarukas, 2 – Lukas Feoktistovas.

Varėnos komandoje įvarčius pelnė tik keturi žaidėjai: Remigijus Čepulis – 10 (3 iš 7 m), Arminas Grigėnas – 6, Kęstutis Ikasala – 3, Žygimantas Grigėnas – 2.

Primename, kad pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes kauniečiai namuose laimėjo rezultatu 26:21, o antrąsias Varėnoje pralaimėjo – 16:23.

Taigi, šį sezoną itin gerai rungtyniaujantys ir LRT didžiąją rankinio taurę iškovoję varėniškiai priversti čempionatą baigti anksčiau laiko.

„Ūla“ šiemet LRL reguliariajame čempionate užėmė ketvirtąją vietą (10 pergalių, 1 lygiosios, 5 pralaimėjimai), o „Granito-Gajos-Kario“ atstovai liko penkti (9 pergalės, 7 pralaimėjimai).

Priminsime, kad LRL reguliariajame čempionate „Ūla“ dukart įveikė „Granito-Gajos-Kario“ rankininkus: Kaune rezultatu 34:21, Varėnoje – 19:15.

Tarp pat varėniškiai kauniečius palaužė ir LRT taurės turnyro pusfinalyje per pratęsimą rezultatu 35:34.

Šįkart LRL ketvirtfinalyje kauniečiai jau pasiekė saldų revanšą.

Daug lengviau į pusfinalį prasibrovė „Dragūnas“, dukart 32:17 ir 29:22 nugalėjęs Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovus.

„Šviesa“ ketvirtfinalyje abu kartus (32:26 ir 27:15) įveikė kitą Vilniaus ekipą – HC „Vilnius“, o „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai taip pat sausu serijos rezultatu 2:0 (32:22 ir 21:16) palaužė Kauno „LSU-Lūšies“ ekipą.

Pusfinalio kovos prasidės nuo balandžio 23 dienos (trečiadienio). Pusfinalyje bus rungtyniaujama iki dviejų pergalių. Dėl trečios vietos žaidžia pusfinalyje pralaimėjusios, finale – pusfinalyje laimėjusios komandos. Finale kovojama iki trijų pergalių, dėl trečios vietos – iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą reguliariajame čempionate užėmusi komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)