Taigi, pusfinalyje iki dviejų pergalių tarpusavyje kovos „Almeida-Stronglasas“ ir VHC „Šviesa“, o antrosios poros dalyvis žinomas tik vienas – „Dragūnas“. Daugkartiniai šalies čempionai pusfinalyje susitiks su Varėnos „Ūlos“ ir Kauno „Granito-Gajos-Kario“ poros nugalėtoju. Dabar varėniškių ir kauniečių ketvirtfinalio serijos rezultatas yra lygus – 1:1.

Pusfinalio kovos prasidės nuo balandžio 23 dienos (trečiadienio). Pusfinalyje bus rungtyniaujama iki dviejų pergalių. Dėl trečios vietos žaidžia pusfinalyje pralaimėjusios, finale – pusfinalyje laimėjusios komandos. Finale kovojama iki trijų pergalių, dėl trečios vietos – iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą reguliariajame čempionate užėmusi komanda.

„Dragūnas“ palaužė šiauliečius

LRL daugkartiniai čempionai ir šio sezono reguliaraus čempionato nugalėtojai (13 pergalių, 1 lygiosios ir 2 nesėkmės) „Dragūno“ rankininkai atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse Šiauliuose jau neturėjo vargo su aštuntoje vietoje reguliariajame čempionate likusiais Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovais (3 pergalės, 1 lygiosios, 12 pralaimėjimų). Klaipėdiečiai pergalę iškovojo 15 įvarčių skirtumu – 32:17 (13:9).

Klaipėdoje dragūniečiams sekėsi sunkiau – 29:22 (11:11).

Visgi, netikėtumų neįvyko – daugkartiniai šalies čempionai prasibrovė tarp keturių stipriausių šio sezono ekipų.

Šiauliuose aikštės šeimininkai lyderiams pirmąjį kėlinį dar priešinosi – 9:13, o antrąjį kėlinį pajūrio atstovai p[radėjo įspūdingu spurtu – 7:0 ir pasiuntė šiauliečius į nokdauną – 20:9.

Iš „Dragūno“ ekipos išsiskyrė Mindaugas Dumčius, įmetęs 6 įvarčius, po 4 pridėjo Karolis Stropus, Arvydas Bučius ir Lukas Juškėnas, po 2 – Edvinas Vorobjovas, Evaldas Griežė, Jonas Geryba (1 iš 7 m), Benas Petreikis ir Lukas Jurys, po 1 – Mindaugas Meškauskas, Gražvydas Juška (1 iš 7 m), Remigijus Vaičikauskas ir Lukas Simėnas.

Šiauliečių komandos gretose 9 (2 įv. iš 7 m) kartus pasižymėjo Mindaugas Nakvosas, 2 – Damašauskas, po 1 – Gedvinas Jocas, Egidijus Dambrauskas, Deividas Gorodeckis, Gabrielius Virbauskas ir Deivydas Virbauskas.

Nepaisant galutinio rezultato, Šiaulių komandos treneriai dėkojo savo žaidėjams už šio sezono darbą ir tikisi, kad kitąmet jau pavyks prasibrauti į pusfinalį.

Priminsime, kad LRL reguliariajame čempionate dragūniečiai abu kartus nesunkiai įveikė Šiaulių rankininkus: Klaipėdoje rezultatu – 32:21 , Šiauliuose rezultatu – 33:25.

VHC „Šviesa“ pasiekė saldų revanšą

Vilniuje, kaip ir praėjusiais metais, ketvirtfinalyje susitiko abi sostinės ekipos – Vilniaus VHC „Šviesa“ ir HC „Vilnius“. Priminsime, kad pernai HC „Vilniaus“ rankininkai ketvirtfinalyje dukart (29:28 ir 28:24) nugalėjo „VHC Šviesą“.

Taigi, šiemet „Šviesos“ rankininkai degė noru atsirevanšuoti už pernykštį skaudų antausį. Tai jiems ir pavyko padaryti gana užtikrintai – pirmoji dvikova baigėsi rezultatu 32:26 (16:14), o antroji – jau buvo panaši į sutriuškinimą – 27:15 (13:9).

Taigi „Šviesos“ atstovai šįkart ketvirtfinalio seriją laimėjo sausu rezultatu 2:0.

Antrose rungtynėse HC „Vilniaus“ aikštelėje „Šviesos“ rankininkai jau akivaizdžiai dominavo – greitai išsiveržė į priekį – 5:1, 10:4, o 42 susitikimo minutę komandas jau skyrė dviženklė persvara – 22:12.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė Tomas Bernatavičius, įmetęs 9 įvarčius, Artūras Švilpa pridėjo 6, po 4 – Domantas Čuplinskas ir Vaidas Drabavičius, 2 – Tadas Jurelevičius, po 1 – Vaidas Trainavičius ir Skirmantas Plėta.

Iš HC „Vilnius“ ekipos rezultatyviausiai rungtyniavo po 4 įvarčius įmetę Jūris Aganauskas ir Marius Panavas (4 iš 7 m), 2 – Šarūnas Sakalauskas, po 1 – Tomas Smalakys, Martynas Žala, Andrius Kliorė, Mindaugas Stravinskas, Paulius Verbickas ir Tadas Padolskis.

„Šviesos“ rankininkams šių metų reguliariajame čempionate sekėsi šiek tiek geriau – jie iškovojo 11 pergalių, 1 rungtynes sužaidė lygiosiomis, patyrė 4 pralaimėjimus ir liko trečioje vietoje. HC „Vilnius“ su 6 pergalėmis, 1 lygiosiomis ir 9 pralaimėjimais LRL reguliariajame čempionate liko šešti.

Reguliaraus čempionato tarpusavio rungtynėse komandos pasidalijo po pergalę: HC „Vilnius“ namuose laimėjo rezultatu 23:21, o išvykoje pralaimėjo – 23:33.

„Ūla“ atsirevanšavo

Aršiausia kova ketvirtfinalyje vyksta tarp Varėnos „Ūlos“ ir Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkų. Pirmąją dvikovą, praėjusį trečiadienį Kaune, rezultatu 26:21 (12:13) iškovojo kauniečiai, tačiau atsakomosiose rungtynėse Varėnoje „Ūla“ jau atsirevanšavo – 23:16 (12:8).

Šį sezoną itin gerai rungtyniaujantys ir LRT didžiąją rankinio taurę iškovoję varėniškiai antrose ketvirtfinalio rungtynėse nesiruošė juokauti – greitai trūktelėjo į priekį – 7:2, 9:3, o antrajame kėlinyje komandas jau nuolat skyrė 7-8 įvarčiai.

„Ūlos“ komandą į pergalę vedė Tautvydas Mikalauskas, įmetęs 6 įvarčius, Remigijus Čepulis (1 iš 7 m) ir Gediminas Barysas pridėjo po 5, Arminas Grigėnas ir Rimantas Palevičius – po 2, Žygimantas Grigėnas, Kęstutis Ikasala ir Šarūnas Krisiulevičius – po 1 įv.

Kauniečių gretose išsiskyrė Paulius Šarkauskas, įmetęs 4 įvarčius, Edvinas Balčiūnas – 3 (1 iš 7 m), po 2 – Vaidas Drevinskas (1 iš 7 m), Lukas Sutkus ir Lukas Feoktistovas, po 1 – Algirdas Lazauskas, Mindaugas Urbonas ir Aurimas Balčiūnas.

Taigi dabar serijos iki dviejų pergalių rezultatas lygus – 1:1. Lemiama kova vyks balandžio 16 dieną (trečiadienį) 18.30 val. Varėnoje.

Remigijus Čepulis (rezultatyviausias „Ūlos“ žaidėjas): „Džiaugiamės , kad po pirmųjų varžybų pralaimėjimo sustygavome savo žaidimą ir antrose rungtynėse, žaisdami vieningai kaip tikra komanda, pasiekėme pergalę. Tvirta gynyba ir geras vartininko Eimanto Mikučionio žaidimas leido mums atitrūkti jau pačioje varžybų pradžioje.“

Varėniškiai šiemet LRL reguliariajame čempionate užėmė ketvirtąją vietą (10 pergalių, 1 lygiosios, 5 pralaimėjimai), o „Granito-Gajos-Kario“ atstovai liko penkti (9 pergalės, 7 pralaimėjimai). Taigi, pirmosios rungtynės turėjo vykti Varėnoje, tačiau dėl Kauno sporto halės užimtumo abiejų komandų sutarimu pirmosios rungtynės buvo nukeltos į Kauną, tad antrosios ir trečiosios rungtynės žaidžiamos jau Varėnoje.

Priminsime, kad LRL reguliariajame čempionate „Ūla“ dukart įveikė „Granito-Gajos-Kario“ rankininkus: Kaune rezultatu 34:21, Varėnoje – 19:15.

Tarp pat varėniškiai kauniečius palaužė ir LRT taurės turnyro pusfinalyje per pratęsimą rezultatu 35:34.

Alytiškiai nukovė „Lūšį“

Jau skelbėme, kad Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai, antrose ketvirtfinalio rungtynėse Kaune rezultatu 32:22 (13:11) nugalėję Kauno „LSU-Lūšies“ ekipą.

Pirmoji ketvirtfinalio kova Alytuje buvo kur kas atkaklesnė – alytiškiai pergalę šventė 5 įvarčių skirtumu – 21:16 (10:8) ir ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių laimėjo sausu rezultatu 2:0.

„Almeidos-Stronglaso“ rankininkai Kaune jau nesiruošė juokauti – kovėsi geriau ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Alytiškiai nuolat buvo priekyje – 4:1, 11:9, o 44 dvikovos minutę susikrovė dviženklę persvarą – 24:14 bei jau ramiai baigė rungtynes.

Nugalėtojams daugiausiai – 9 įvarčius (2 iš 7 m) įmetė Žygimantas Micevičius, 6 – Irmantas Asakavičius, po 4 – Rokas Lastauskas ir Aurelijus Sabonis, 2 – Gintautas Adamkevičius, po 1 – Dovydas Čepulis, Mindaugas Visalga ir Šarūnas Bunevičius.

Iš kauniečių išsiskyrė 5 įvarčius įmetęs Evaldas Vėta, po 3 pridėjo Mindaugas Rutkauskas ir Paulius Orlovskis, po 2 – Mindaugas Mažeika, Mindaugas Barzdenis, Marius Kairys ir Karolis Grigas, po 1 – Arūnas Urbonas, Karolis Budrys ir Karolis Dambrauskas.

Antanas Katkevičius (Kauno „LSU- Lūšis“ treneris): „Sezonas buvo gana sudėtingas. Turėjome ne mažai traumų, o taip pat ir daug jaunų žaidėjų, kuriems trūko patirties. Džiaugiuosi sezonu, na, o kitais metais sieksime pakilti į aukščiausias pozicijas.“

Eugenijus Gimbutas (Alytaus „Almeidos- Stronglaso“ treneris): „Labai džiaugiamės pergale, patekome tarp keturių stipriausių Lietuvos komandų. Šios rungtynės buvo geresnės negu Alytuje, nes geriau žaidėme puolime. Norėčiau padėkoti visiems savo komandos vyrams, kurie atidavė visas jėgas, siekiant patekti į kitą etapą.“

„Almeidos-Stronglaso“ rankininkai (11 pergalių, 2 lygiosios, 3 pralaimėjimai) LRL reguliariajame čempionate šiemet užėmė antrąja vietą , Kauno „LSU-Lūšis“ (5 pergalės, 1 lygiosios, 10 pralaimėjimų) reguliariajame čempionate liko septinti.

Šių metų reguliaraus LRL čempionato minėtųjų ekipų tarpusavio rezultatas yra palankesnis alytiškiams. Jie šį sezoną abukart įveikė kauniečius: Kaune – 28:23, Alytuje – 25:14.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)