A finale varžysis Lietuvos porinė dvivietė Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas. Kadangi šioje grupėje (M2x) dalyvauja tik 6 valtys, tai visos jos pateko į pagrindinį finalą. Parengiamajame plaukime S. Ritteris ir R. Maščinskas finišavo per 6 min. 32,91 sek. ir užėmė trečią vietą.

Lietuvius aplenkė australai Cameronas Girdlestone'as ir Alexanderis Belonogoffas (6:22.98) bei italai Francesco Fossi ir Romano Battisti (6:30.09).

Praėjusiais metais nė karto nenugalėtos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė į finalą sieks patekti per paguodos plaukimą. Lietuvės atrankiniame plaukime finišavo per 6 min. 58,06 sek. ir užėmė antrą vietą.

Lietuvos porinė dvivietė valtis vos 0,21 sek. pralaimėjo pirmą vietą užėmusioms ir tiesioginį kelialapį į finalą pelniusioms australės Olympia Aldersey ir Sally Kehoe (6:57.85).

Paguodos plaukime dalyvaus ir vienvietę valtį irkluojantis Mindaugas Griškonis. Lietuvos sportininkas savo atrankos plaukime (7:00.85) užėmė antrą vietą. Lietuviui vos 0,53 sek. pritrūko iki nugalėtoju tapusio australo Nicholo Purnello (7:00.32).

Paguodos ir finaliniai plaukimai vyks šeštadienį.