Lietuvos dviračių treko rinktinei Londone atstovavo keturi trekininkai: Aušrinė Trebaitė, Eglė Zablockytė, Svajūnas Jonauskas ir Vasilijus Lendel. A. Trebaitė omniumo rungtyje bendroje įskaitoje liko šešta, E. Zablockytė – vienuolikta. Tuo metu S. Jonauskas keirino rungties finale buvo ketvirtas. Grupinio sprinto varžybose S. Jonauskas užėmė trečią, V. Lendel – penktą vietas.

„Rezultatai tikrai geri ir, artėjant intensyviam sezonui, nuteikia viltingai. Dalyvaudami turėjome du tikslus: iškovoti reitingo taškų, kad rudenį galėtume dalyvauti pasaulio dviračių treko taurės etapuose, ir leisti jauniesiems dviratininkams pirmąkart paragauti aukščiausio lygio varžybų patirties, ir abu juos įgyvendinome sėkmingai“, – sako A. Jakimavičius.

„Revolution“ varžybų finalinis etapas vyko Londono velodrome – tame pačiame, kuriame geriausi pasaulio trekininkai varžėsi ir 2012 m. Londono olimpinių žaidynių metu. Pasak Lietuvos dviračių treko rinktinės trenerio, velodromas, talpinantis 12 tūkst. žiūrovų, buvo pilnutėlis: Londone dviračių trekas populiarus, ir vietiniai žiūrovai buvo išsiilgę aukščiausio lygio varžybų.

„Tiek S. Jonauskas, tiek V. Lendel ką tik iš jaunių amžiaus žengė į suaugusiųjų sportą ir pirmąkart rungtyniavo stebimi tokios minios, pamatė aukščiausio lygio varžybų virtuvę iš arti. Žinoma, nervinimosi buvo, tačiau jie susitvarkė puikiai. Tokį triukšmą, koks buvo arenoje, Lietuvoje turbūt galima išgirsti tik krepšinio rungtynių metu. Tačiau anglai – labai kultūringi žiūrovai: ploja ir saviems, ir svetimiems, o apdovanojimų ceremoniją visada stebi iki pabaigos, neišeina anksčiau, net jei tarp prizininkų ir nėra jų tautiečių“, – pasakoja A. Jakimavičius.

Grįžę į Lietuvą sportininkai, kurie varžėsi Londone, prisijungė prie savo kolegų ir tęsia pasiruošimą svarbiausioms sezono varžyboms: rudenį vyksiančiam Europos čempionatui ir dviems pasaulio dviračių treko taurės etapams. Kitąmet jų laukia ir pasaulio dviračių treko čempionatas. Iki rudens sportininkai startuos daugelyje tarptautinių reitinginių varžybų.

„Rinktinės nariai, nevykę į varžybas Londone, tęsė pasiruošimą Lietuvoje. Sportininkai nusiteikę kovingai, pasiruošimas vyksta normaliai. Su entuziazmu treniruojasi ir sezonui ruošiasi komandos lyderės – Simona Krupeckaitė, Vilija Sereikaitė, Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė. Džiugu, kad po sunkios traumos atsigauna Vaida Pilkauskaitė, kuri labai įtemptai dirba, kad kuo greičiau vėl rodytų aukščiausius rezultatus. Aišku, finansavimas galėtų būti kiek didesnis, ir kai kuri įranga prašosi atnaujinimo, tačiau dirbame su tuo, ką turime“, – sako Lietuvos dviračių treko rinktinės treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)