„Jau pernai pastebėtas bėgimo populiarumo protrūkis: šiltais vakarais išbėgus į parkelį, prasilenkdavai su dešimtimis bėgikų. Dalyvaujančių bėgimo renginiuose skaičiai irgi įspūdingi – renginyje bėgo daugiau nei 5 tūkst. bėgimo entuziastų. Šiemet bėgimas ir toliau sėkmingai populiarėja“, – sako renginio iniciatorė Milda Monstavičiūtė. – Be galo džiugina tai, kad bėgimo kultūra įsitvirtino Lietuvoje. Dėl to bėgimo renginiai taps tik smagesni, aplink bus daugiau besišypsančių, gerai besijaučiančių ir savimi patenkintų žmonių“.

2013 metų kovo mėnesio pabaigoje į tarptautinį bėgimo renginį buvo užsiregistravę 1725 žmonės. Šiuo metu į bėgimą iš viso yra užsiregistravę 2824 dalyviai. Šis skaičius nuolat auga. Per dieną vidutiniškai užsiregistruoja net 50 žmonių, kai tuo tarpu pernai metais – 30. Daugiausia dalyvių šiais metais renkasi 5 km distanciją (1319), į daugiau ištvermės reikalaujančią 10 km distanciją jau užsiregistravo 970 žmonių, 597 dalyviai ketina įveikti pusmaratonio distanciją. „Iš dabar užsiregistravusiųjų skaičiaus matyti, kad šiais metais bėgimo entuziastų yra dar daugiau. Tikiu, kad visiems, paskutinį gegužės sekmadienį susibūrusiems Vilniaus centre, surengsime pačią didžiausią pavasarinio bėgimo šventę“, – kalbėjo M. Monstavičiūtė.

Gegužę renginys Lietuvoje bus organizuojamas jau trečiąjį kartą. 2012 metais jame dalyvavo šiek tiek daugiau nei 2 tūkst. bėgikų. Pernai, siekiant kuo daugiau bėgimo entuziastų pritraukti į vieną vietą, buvo prijungta 21,098 km pusmaratonio trasa, ir renginys sulaukė 5,2 tūkst. dalyvių. Šiais metais bėgimo renginyje tikimasi sulaukti daugiau nei 7 tūkst. bėgikų.

Norintieji dalyvauti tarptautiniame bėgime gali pildyti registracijos anketą oficialioje renginio svetainėje werunvilnius.lt. Pirmi 5 tūkst. užsiregistravusių dalyvių gaus specialius renginio marškinėlius, o registruojantis tradiciškai bus galima aukoti organizacijai „Gelbėkit vaikus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)