Alytiškiai sutriuškino HC „Uteną“

Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai be jokio vargo 16 įvarčių skirtumu – 38:22 (18:11) nukovė šį sezoną pergalės skonio nepakutusius Utenos HC „Utena“ atstovus.

Tiesa, rungtynių pradžioje alytiškiai buvo besivejančiųjų vaidmenyje – 0:3, 3:6, tačiau pirmojo kėlinio viduryje rezultatas jau buvo lygus – 6:6, o dar po kelių akimirkų „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai, sužaidę įspūdingą atkarpą 8:0, gerokai trūktelėjo į priekį – 17:9.

Po ion šalto dušo uteniškiai nebesugebėjo atsitiesti ir netrukus komandas jau skyrė dviženklė įvarčių persvara – 23:11, 33:18, 38:22.

Alytiškius (10 pergalių, 2 lygiosios, 3 pralaimėjimai, antra vieta LRL turnyro lentelėje) į pergalę vedė Gintautas Adamkevičius, įmetęs 7 įvarčius, Aurelijus Sabonis ir Žygimantas Micevičius (1 iš 7 m) pridėjo po 6, Dovydas Čepulis – 5, Šarūnas Bunevičius, Rokas Lastauskas, Mindaugas Visalga ir Irmantas Asakavičius – po 3, Robertas Pažuolis ir Edgaras Aksiutinas – po 1 įv.

HC „Utena“ (visi 15 pralaimėjimų, 9 vieta) gretose išsiskyrė po 5 įvarčius įmetę Mindaugas Agurkis ir Tadas Mikuckas (1 iš 7 m), po 4 pridėjo Tomas Čiužas ir Karolis Markauskas, 2 – Marius Deveikis, po 1 – Edgaras Nikitinas ir Mantas Reinys.

Gediminas Paukštė (HC „Utena“ treneris): „Sužaidėme pirmo kėlinio 15 minučių kaip komanda, vėliau pasipylė klaidos, buvo neparuošti metimai. Antrasis kėlinys buvo daugiau formalumas“.

Jonas Jonuška („Almeidos- Stronglaso“ treneris): „Rungtynių pradžioje vyrai į aikštę išėjo labai atsipalaidavę, nors buvau perspėjęs, kad nesijaustų iš anksto laimėję rungtynes. Vyrai nepaklausė ir rungtynių pradžioje turėjome vytis varžovus. Vėliau komanda susiėmė ir viskas stojo į savo vėžes“.

Priminsime, kad pirmoje tarpusavio dvikovoje, kuri vyko 2013 metų lapkričio 16 dieną Utenoje, uteniškiai priešinosi atkakliau – 22:29 (10:14).

VHC „Šviesa“ palaužė Varėnos „Ūlą“

Itin daug intrigų kėlė Vilniuje vykusi dvikova tarp vietos VHC „Šviesa“ ir Varėnos „Ūlos“ rankininkų. Šįkart pergalę po atkaklios ir įtemptos kovos rezultatu 29:26 (11:13) iškovojo vilniečiai.

Rungtynės vyko permainingai – pirmąjį kėlinį 2 įvarčių persvara – 13:11 laimėjo „Ūlos“ atstovai, tačiau 44 dvikovos minutę rezultatas jau buvo lygus – 16:16.

Dar po kelių akimirkų „Šviesa“ išsiveržė į priekį – 25:23 ir iniciatyvos iš rankų jau nebepaleido.

Vilniečių gretose nesustabdomas buvo Tomas Bernatavičius, įmetęs 9 įvarčius, Valdas Drabavičius pasižymėjo 8 kartus, Domantas Čuplinskas įmetė 5 įvarčius, Mindaugas Sukackas – 3 (2 iš 7 m), Artūras Švilpa, Vaidas Trainavičius, Skirmantas Plėta ir Tadas Jurelevičius – po 1 įv.

Iš varėniškių išsiskyrė Arminas Grigėnas, įmetęs 9 įvarčius, Remigijus Čepulis pridėjo 7 (5 iš 7 m) įvarčius, Žygimantas Grigėnas – 3, Tautvydas Mikalauskas ir Rimantas Palevičius – po 2, Donatas Lesnickas, Kęstutis Ikasala ir Šarūnas Krisiulevičius – po 1 įv.

Tai buvo „Šviesos“ revanšas už pirmąjį tarpusavio susitikimą, vykusį 2013 metų lapkričio 16 dieną Varėnoje, kai pergalę rezultatu 31:28 (14:11) šventė varėniškiai.

Arminas Grigėnas (Varėnos „Ūlos“ žaidėjas): „Šios dienos rungtynes vertinu prastai. Komanda daug įvarčių nerealizavo iš gerų pozicijų. Rungtynių pabaigoje pavargome ir nesužaidėme šaltai, kaip turėjome žaisti. Prieš rungtynes akcentavome, kad reikia apsiginti, tačiau nepavyko. Šiandien žaidė apylygės komandos, todėl rezultatas buvo tai vienos, tai kitos komandos naudai. Mūsų gal atsarginių žaidėjų suolelis trumpesnis, tad rungtynių pabaigoje pajutome nuovargį. Būtent dėl nuovargio prasideda klaidos, pradedama skubėti. Šiandien mes nei vienoje pozicijoje nebuvome stiprūs, tik galbūt vartininkas mus kartkartėmis gelbėjo. Nemanau, kad varžovai pridarė daugiausia problemų, tiesiog mes patys nesugebėjome užpulti varžovų ir patys praleisdavome įvarčius po greitų atakų“.

Valdas Drabavičius (Vilniaus „VHC Šviesa“ žaidėjas): „Šįkart pasiekėme pergalę ir revanšą. Tikslai įgyvendinti – norėjome laimėti ir laimėjome. Norėjome atsigriebti po pralaimėjimo. Taip pat tai labai svarbūs taškai turnyrinėje lentelėje. Rungtynių svarbą žinojo tiek viena, tiek kita komanda. Visi kovojo iki galo. Šiandien žaidėme komandinį žaidimą. Sugebėjome tarpusavyje nesipykti, susigriebti tam tikrais momentais, kai to labai reikėdavo, padėjome vieni kitiems. Buvome stiprūs puolime – pavyko įmesti tiek iš toli, tiek iš kraštų. Šiandien Varėnos komandoje daugiausiai problemų pridarė Tautvydas Mikalauskas ir Remigijus Čepulis. Abu gerai žaidė. Mikalauskas gavo raudoną kortelę, Čepuliui trūko 2 min. iki raudonos kortelės. Tai todėl jie pabaigoje gal atsargiau ir žaidė. Man šios rungtynės – po ilgos pertraukos. Smagu sugrįžti. Labai norėjau. Prieš varžybas treniruotėje kalbėjome su treneriu, norėjo gal dar pasaugoti mane atkrintamosioms rungtynėms, bet labai pats prašiau, labai norėjau išeiti į aikštelę, todėl su dideliu noru ir grįžau“.

Turnyro lentelė:

1Klaipėdos „Dragūnas“27
2Alytaus „Almeida – Stronglasas“22
3Vilniaus VHC „Šviesa“21
4Varėnos „Ūla“19
5Kauno „Granitas – Gaja – Karys“16
6Vilniaus HC „Vilnius“13
7Kauno „LSU – Lūšis“11
8Šiaulių SM Dubysa – Gubernija7
9Utenos HC „Utena“0

LRL reguliariajame čempionate liko vos keturios rungtynės. Dar iki reguliaraus čempionato pabaigos likus dviems turams buvo aišku, kad pirmąją poziciją išsikovojo Klaipėdos „Dragūnas“. Klaipėdiečiai LRL ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių susitiks su aštuntą poziciją užėmusią Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ ekipa.

Paskutiniajame LRL reguliaraus čempionato ture „Dragūnas“ namuose priims „Almedą-Stronglasą“, Varėnos „Ūla“ namuose žais su HC „Vilnius“ ekipa, Šiaulių SM „Dubysa-Gubernija“ namuose su VHC „Šviesa“ ir HC „Utena“ savoje aikštėje priims Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)