Žalgirietėms jos jau nieko nereiškė, nes senokai buvo užsitikrinusios šiame etape pirmąją vietą ir galėjo sau leisti modeliuoti žaidimą prieš būsimas varžoves, kurios bus pusfinalyje, kai tuo tarpu šiaulietėms buvo būtina pergalė, tikintis prasibrauti į išsvajotąją ketveriukę.

Šeštadienio rungtynės tarp Kauno ir Šiaulių kolektyvų pasibaigė „ACME-Žalgiris“ pergale rezultatu 43:32(23:17) ir nepriklausomai nuo rytdienos dvikovos paaiškėjo ketvirtoji pusfinalio dalyvė, tai Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ komanda.

Šiaulių SM „Dubysa-HC Urtvida“ kolektyvui net 15 įvarčių pelnė Kamilė Bušaitė, 6 – Urtė Mockevičiūtė, 5 – Deimantė Lengvenytė.

Kauno „ACME-Žalgiris“ komandai 8 taiklius metimus atliko Gintarė Lydekaitė, 7 – Dovilė Ilčiukaitė, 6 – Viltė Lubytė, po 5 – Elita Marija Barkanovaitė ir Simona Kazlauskaitė.

Šį Kauno žalgiriečių pergalė surikiavo visas Lietuvos reguliariojo sezono komandas, nepriklausomai nuo sekmadienį įvyksiančių vienerių rungtynių Vilniuje tarp LEU „Šviesa-Eglė“ ir SM „Dubysa-HC Urtvida“ komandų. Kaunietės surinkusios 31 tašką akivaizdžiai pranoko kitus kolektyvus ir antroje pozicijoje likusią Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ ekipą aplenkė net 10 taškų. Trečioje vietoje Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ komanda (15 tšk.), ketvirtos Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ (7 tšk.) ir penktos Šiaulių SM „Dubysa-HC Urtvida“ septyniukė (4tšk.).

Pasak rungtynių inspektoriaus Silvijaus Kisino tik dvikovos pirmoje dalyje vyko kiek lygesnė kova, po to žalgirietės nuskubėjo negrįžtamai į priekį ir nesunkiai nugalėjo.

„Kol šiaulietėms pakako jėgų bandė priešintis Lietuvos čempionėms ir šių pirmenybių lyderėms, bet ilgainiui nuovargis darė savo, o varžovės nemažindamos apsukų vis didino skirtumą. Jei 37-ąją rungtynių minutę kauniečių pranašumas buvo 27:20, tai po kelių minučių jis išaugo iki 32:20.Tokiu būdu viešnios nepaliko jokių vilčių šeimininkėms pagalvoti apie pergalę, nors SM „Dubysa-HC Urtvida“ komandai žūtbūt buvo reikalingi du taškai, siekiant pusfinalio“,– iškart po rungtynių trumpai komentavo Silvijus Kisinas susitikimo eigą.

Sekmadienį paskutinėse Lietuvos reguliaraus sezono rungtynėse Vilniuje susitiks LEU „Šviesa-Eglė“ kolektyvas su Šiaulių SM „Dubysa-HC Urtvida“ komanda.

Pusfinalio susitikimai numatyti balandžio 5 dieną, kur iki trijų pergalių susitiks Kauno „ACME-Žalgiris“ ir Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ bei Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ su Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ kolektyvu.

Dabar Lietuvos moterų rankinio rinktinė pradės pasirengimą Europos čempionato atrankos grupės rungtynėms su Austrijos reprezentantėmis. Ateinantį ketvirtadienį ir penktadienį mūsų šalies reprezentantės Vilniuje išmėgins jėgas kontrolinėse rungtynėse su Baltarusijos rinktine, o po savaitės kovo 27 dieną 18:30val. Panevėžio „CIDO“ arenoje jau EČ dvikova su Austrijos rinktine. Atsakomosios Bregenze kovo 29-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)