Pusfinalio barjerus įveikė ir į finalus iškopė keturi Lietuvos jaunieji boksininkai: Tadas Šakočius (svorio kategorija iki 75 kg), Tomas Olberkis (91 kg), Arnoldas Taraškevičius (91 kg) ir Dovydas Šernas (virš 91 kg). Jie užsitikrino mažiausiai sidabro medalius.

Modestas Zmuidina (49 kg), Deividas Mikalauskas (60 kg) ir Darius Ašmontas (81 kg) pusfinalio kovas pralaimėjo.

Iš viso kovas turnyre pradėjo 20 lietuvių.

„Šiais metais tarp Lietuvos boksininkų nėra žvaigždžių. Be to, dauguma jų už varžovus yra metais jaunesni, o tokiame amžiuje tai svarbu“, - sakė pusfinalio kovas stebėjęs Lietuvos bokso rinktinės treneris Stanislavas Mižigurskis. - Prieš turnyrą pernelyg daug nesitikėjau, bet į finalą iškopė keturi mūsų sportininkai – tai geras rezultatas.

Daugiausia tikėjomės iš sunkiasvorių boksininkų – A. Taraškevičiaus, D. Šerno ir T. Olberkio. Jie mūsų ir neapvylė. Pusfinalio kovos buvo sunkios, bet varžybose dalyvauja 19 šalių sportininkai – turnyro lygis aukštas“.

Varžybas Vilniuje stebėjo ir Londono olimpinių žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas. Jam didžiausią įspūdį paliko talentingas boksininkas iš Švedijos Oliveris Flodinas.

„Lietuvių galimybių dar neįvertinau, bet švedas įspūdį paliko. Jis išsiskiria iš kitų“, - sakė E. Petrauskas, kuriam pačiam D. Pozniako turnyras kelia gerus prisiminimus – jis dukart šiose varžybose tapo čempionu, o sykį buvo antras.

Finale šeštadienį T. Šakočius kovos su bulgaru Nikolajumi Chavdarovu, D. Šernas – su Aleksandru Mraovičiumi iš Austrijos, o T. Olberkis ir A. Taraškevičius susigrums tarpusavyje. Tai reiškia, kad Lietuvos komanda užsitikrino mažiausiai vieną čempiono titulą.

Lietuvos edukologinio universiteto (LEU) Didžiojoje sporto salėje finalai šeštadienį vyks nuo 13 val.

Pirmo Lietuvos olimpinio čempiono vardo turnyras – paskutinė repeticija prieš pasaulio jaunimo čempionatą. Po D. Pozniako turnyro paaiškės galutinė Lietuvos jaunimo rinktinės sudėtis, kuri vyks į pasaulio čempionatą Bulgarijoje.

Danas Pozniakas (1939-2005) tapo pirmu Lietuvos olimpiniu čempionu 1968 m. Meksike. Jis triskart tapo Europos čempionu (1965, 1967 ir 1969 m.), kartą – Europos vicečempionu (1963 m), keturis kartus buvusios SSSR čempionu. D. Pozniakas 1995 metais buvo pripažintas geriausiu Lietuvos boksininku per pastaruosius 50 metų ir trečiu geriausiu XX amžiaus Lietuvos sportininku.

Per savo karjerą D. Pozniakas turėjo 217 kovų, iš kurių laimėjo 203. Karjerą D. Pozniakas baigė 1970 metais. Vėliau buvo Tarptautinės (AIBA) kategorijos teisėjas. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, jis buvo Lietuvos bokso federacijos prezidentas. 1994 metais Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga apdovanotas Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino I laipsnio medaliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją