Kino ir kultūrizmo legendos Arnoldo Schwarzeneggerio vardo varžybas Ž. Savickas laimėjo septintą kartą karjeroje. Tiesa, pastarąjį sykį stipriausio pasaulyje žmogaus laurus Vilniuje gyvenantis biržietis buvo iškovojęs 2008 metais.

„Tos pergalės jau buvo pabodusios, todėl padariau pertrauką, per kurią progų laimėti turėjo mano varžovai. Daugelis tikėjosi, kad šiemet nebedalyvausiu varžybose, baigsiu karjerą, todėl buvo nusiminę. Buvo labai smagu sugrįžti ir laimėti prieš jaunesnius. Patirtis tikrai duoda savo: pastebiu, kad vis tiksliau pataikau suplanuoti sportinės formos piką būtent varžybų dieną“, – pergalingais įspūdžiais dalinosi galiūnas.

JAV vykusiose varžybose jis susigrąžino ir svorio atkėlimo rungties pasaulio rekordininko statusą, trūktelėjęs į viršų štangą su 524 kg. svėrusiomis visureigio „Hummer“ padangomis.

Sportininkas pasiruošęs šiemet rekordą gerinti dar kartą, kadangi treniruotėse jis teigia pakeliantis ir 540 kg. svorį.

Idealią progą pademonstruoti savo jėgą Ž. Savickas turės labai greitai – Los Andžele (JAV) kovo 22-29 dienomis vyksiančiame pasaulio čempionate. Anksčiau planetos pirmenybės būdavo rengiamos vasaros pabaigoje arba rudenį, tačiau šiemet jos pirmąsyk perkeltos į pavasarį.

Rimčiausiais savo konkurentais lietuvis laiko amerikietį Brianą Shaw, kuris kiek netikėtai įveikė Ž. Savicką praėjusių metų čempionate, ir islandą Hafthorą Bjornssoną. „Arnold Strongman Classic“ varžybose šie du galiūnai užėmė atitinkamai antrą ir penktą vietas.

Tuo tarpu kiti du prie favoritų priskiriami atletai – lietuvis Vytautas Lalas ir lenkas Krzysztofas Radzikowskis – Los Andžele nestartuos dėl traumų.

Prieš išvykdamas į JAV Ž. Savickas ne tik pasidalino savo planais su žiniasklaidos atstovais, bet ir kiek apšildė raumenis. Galiūnas be didesnio vargo dusyk iškėlė maždaug toną sveriančio „Fiat 500“ automobilio galą.

„Kad viskas būtų taip lengva“, – beveik nė neuždusęs juokėsi Ž. Savickas.

– Pastaraisiais metais palaipsniui mažinote turnyrų, kuriuose dalyvaujate, skaičių. Ką planuojate šiemet? – DELFI paklausė Ž. Savicko

– Manau, tą skaičių mažinsiu ir toliau. Tuo labiau, kad sezonas yra visiškai kitoks nei anksčiau, svarbiausios varžybos vyksta kovo mėnesį, ir vėliau nebėra didelės prasmės stengtis išlaikyti gerą fizinę formą. Aišku, rugpjūtį vyks Europos čempionatas, bet manau, kad jame Lietuvai puikiai atstovaus V. Lalas. O balandį dar dalyvausiu dvejose varžybose Vokietijoje ir Brazilijoje. Po to kažkur dar reikės pasirodyti, galbūt keliuose Čempionų lygos etapuose, bet daug turnyrų šiais metais tikrai nebus. Reikia ir kitiems leisti pasireikšti. Nors dalyvauti Čempionų lygoje visus metus apskritai mažai kas nori, tai – labai sunku.

– Ar pakankamas kelių savaičių tarpas tarp „Arnold Strongman Classic“ varžybų ir pasaulio čempionato?

– To niekada nėra buvę, todėl sunku pasakyti. Visi tikimės, kad laiko užteks. Man anksčiau ne kartą varžybos vydavo varžybas, bet tai nebūdavo paties aukščiausio rango turnyrai. Kol kas jaučiuosi puikiai, forma turėtų išsilaikyti, o gal ją pavyks dar ir pagerinti.

– Kodėl pasaulio čempionatas buvo perkeltas į kovą?

– Dėl televizijos transliacijų. Televizija yra pagrindinis pinigų šaltinis, todėl mūsų federacijai neliko nieko kito kaip tik pakeisti tvarkaraštį. Bet dėl to labai daug nepasitenkinimo nekilo. Gal ir visai nebloga ši idėja, tik viskas įvyko labai greitai.

– Jūsų sugrįžimas į „Arnold Strongman Classic“ varžybas parodė, kad konkurentai didelio pavojaus nekelia.

– Na, istorija rodo, kad visus tris kartus, kuomet nelaimėjau šių varžybų, buvau arba traumuotas, arba teisėjai „nepadėjo“. Jie – taip pat labai svarbus faktorius, kaip ir rungčių parinkimas. Rungtis galima parinkti tokias, kad nebus jokių šansų laimėti. Pasaulio čempionatui jos dar nėra galutinai paskelbtos, bet pagal tai, ką žinau, mano šansai bus 50 su 50. Taigi, viskas mano rankose.

– Vyresniam galiūnui bėgant metams traumos tikimybė auga?

– Sakyčiau, kad truputėlį auga, bet jei darai traumų prevenciją, gali tai kontroliuoti. Todėl paskutiniais sezonais traumų aš visai neturėjau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)