Trečiadienį dviratininkams reikėjo įveikti net 230,1 km. trasą. A. Kruopio komandos draugas australas Brettas Lancasteris buvo pabėgėlių grupėje todėl lietuvio atstovaujama komanda grupėje nerodė iniciatyvos. Bet iki etapo pabaigos likus 6 km pagrindinė grupė pavijo pabėgėlius ir viskas sprendėsi lenktynių pabaigoje.

Sudėtinguose paskutiniuose trasos metruose buvo net keli 90-ies laipsnių posūkiai, kurie labai ištempė grupę. Olandas Theo Bosas po paskutinio posūkio kiek atitrūko, o A. Kruopiui pritrūko trasos metrų pavyti priekyje buvusį olandą ir iškovoti pirmą sezono pergalę.

Bendroje įskaitoje lyderiai nesikeičia. Čia pirmauja iranietis Mirsamadas Poorseyedigolakhouras iš „Tabriz Petrochemical Cycling Team“. A. Kruopio komandos draugas kolumbietis Estebanas Johanas Chavesas Rubio atsilieka 20 sek. ir užima ketvirtą vietą.

„Lenktynių planas buvo, kad kažkas būtų pabėgime ir mums nereikėtų vytis. Gaila, kad tai buvo mano vežėjas (komandos draugas kuris paskutiniuose trasos metruose komandos sprinteriui padeda užsiimti geresnę poziciją lemiamam sprintui) Lancasteris. Paskutiniuose kilometruose likau vienas, todėl turėjau kovoti dėl pozicijos. Paskutiniai posūkiai nebuvo tai, ko tikėjausi, jie buvo daug arčiau finišo. Truputi atsilikau į paskutinį posūkį, tai ir kainavo pergalę. Na nors dabar turiu taškų marškinėlius. Dar liko trys dienos paieškoti pegalės“, – po finišo pasakojo A. Kruopis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją