„Džiaugiuosi prasidėjusiu klasiku (klasikas – klasikinės vienos dienos dviračių lenktynės) sezonu. Oras kaip ir priklauso šaltas ir lietingas. Šiandien pradėjo lyti po 3 valandų, tad paskutines dvi valandas dėl lietaus ir purvo važiavome sudėtingomis sąlygomis. Lenktynės buvo sunkios, aš asmeniškai esu patenkintas savo forma, pritrūko visai nedaug, kad būčiau išsilaikęs pirmoje grupėje. Dar tik pradžia tad į ateitį žiūriu optimistiškai. Bendras rezultatas galėjo būtį ir geresnis (I. Konovalovo komandos draugas Geraldas Ciolekas finišavo 27-tas), bet tam reikėjo dar bent vieno žmogaus su Cioleku priekyje. Tada buvo galima pakeisti lenktynių eiga kita linkme“ – pasakojo I. Konovalovas.

„Šiandien mūsų komanda rezultatui nevažiavo, tiesiog bandėme savo komandos lyderius išlaikyti priekyje, tai iš dalies pavyko Lloydas Mondory finišavo 25-tas, o geresniam rezultatui pasiekti pabaigoje pritrūko pagalbos. Asmeniškai man sekėsi gerai, jaučiuosi daug geriau negu pernai. Šiandien buvo gana daug gručių, tad nesugebėjau išsilaikyti grupėje, bandžiau vytis, bet nepavyko. Oro temperatūra siekė tik 6 laipsnius, lijo ir buvo šalta, tad nemažai gručių įvyko ant akmenuoto grindinio. Rytoj laukia startas kitose lenktynėse, visa komanda stengsis padėti sprinteriui Yauheni Hutarovichiui, kuris šiandien (šeštadienį) nevažiavo ir taupė jėgas sekmadieniui.“ – po finišo sakė G. Bagdonas.

Kol vyrai šaltu oru ir lyjant lietui lenktyniauja Belgijoje, Inga Čilvinaitė ir „RusVelo“ komanda kovoja dėl nugalėtojos titulo saulėtoje Kosta Rikoje. Tiesa lietuvė šiandien prarado labai daug laiko ir pakartoti praėjusių metų triumfo jai jau nebe pavyks.

I. Čilvinaitė ketvirtą etapą baigė 42-oje vietoje, nuo nugalėtojos baltarusės Alenos Amialiusikos atsiliko 15 min ir 9 sek. Nors lietuvė pernai ir nugalėjo šiose lenktynėse ir šiemet važiuoja pirmu numeriu pažymėtu dviračiu, šių metų situacija visai kitokia. Į Kostą Riką I. Čilvinaitė atvyko jau kaip „RusVelo“ komandos narė, su užduotimi padėti komandos lyderiai Olgai Zabelinskayai.

Su užduotimis puikiai tvarkosi visa komanda, O.Zabelinskaya nuo antrojo etapo pirmauja bendrojoje įskaitoje, o „RusVelo“ komanda jau beveik užsitikrino nugalėtojos vardą komandų įskaitoje. Rytoj merginų laukia paskutinis etapas, o „RusVelo“ komandos lyderė turi 1 min. ir 16 sek. pranašumą, tad jei nenutiks nieko blogo O.Zabelinskaya laimės lenktynes.

Sekmadienį ryte Lietuvos laiku A.Kruopis startuos Malaizijoje. Lietuvio laukia kalnų etapas, tad dėl pergalės jis nekovos. Vėliau Belgijoje klasikinėse lenktynėse startuos G.Bagdonas, Egidijus Juodvalkis ir Darijus Džervus, o vakare I.Čilvinaitė užbaigs lenktynes Kosta Rikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)