Pastaruoju metu jų tarpusavio mačus nesunkiai laimėdavo pirmosios – SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ rankininkės, kadangi LEU „Šviesa-Eglė“ yra smarkiai pažeista – dalis ekipos lyderių traumuotos, o kitos nesuderina darbo su sportu. Kiek geresnėje situacijoje yra jų varžovės, nors irgi išgyvena ne pačius geriausius laikus. Kolektyvą dėl įvairių priežasčių paliko visa eilė pagrindo rankininkių ir tik sporto mokyklos „Tauras“ perspektyviausiųjų auklėtinių dėka jos geba išsilaikyti turnyro lentelės viršutinėje dalyje.

Ir trečiasis jų šio čempionato mačas pasibaigė Andriejaus Perovo auklėtinių pergale rezultatu 31:29 (14:13).

Nugalėtojoms 6 įvarčius pelnė Greta Noreikaitė, 5 taiklius metimus atliko Eglė Burakauskaitė.

LEU „Šviesa-Eglė“ kolektyvui po 8 įvarčius pasiekė Rita Repečkaitė ir Indrė Norvilytė.

„Pirmoje rungtynių pusėje daugiausia pirmavo LEU rankininkės, tačiau kėlinį minimalia persvara 14:13 laimėjo SM „Tauras-Vilniaus kolegija“. Antroji pusė irgi prasidėjo apylyge kova, bet vėliau SM „Tauras“ kolektyvas spustelėjo ir šoktelėjo į priekį 20:14, o po 10 minučių net iki 27:17. Šiuo metu jau nusprendę, kad rungtynių likimas išspręstas, leido mažesnę patirtį turinčioms žaidėjoms pasipraktikuoti aikštelėje ir iškart švieslentė parodė vos trijų įvarčių pranašumą prieš LEU studenčių komandą.

Šią atkarpą „Šviesa-Eglė“ laimėjo net 8:1, tačiau tuo jų spurtas ir baigėsi. Susitikimą dviejų įvarčių pranašumu laimėjo SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ komanda ir priartėjo prie lyderių „ACME-Žalgiris“ komandos per dviejų taškų atstumą. Tiesa, vilnietės yra žaidusios dviem rungtynėmis daugiau“,- taip dvikovos peripetijas apibūdino rungtynių komisaras Silvijus Kisinas.

Turnyro lentelė:

1. „ACME-Žalgiris“ 21 tšk.
2. „SM Tauras-Vilniaus kolegija“ 19 tšk.
3. „HC Garliava SM-CASCADA“ 11 tšk.
4. „LEU Šviesa-Eglė“ 5 tšk.
5. „SM Dubysa-Urtvida“ 4 tšk.

Dabar čempionate pertrauka, nes savaitgalį Pasvalyje vyks Lietuvos rankinio taurės turnyro finalinė dalis. Šeštadienį pusfinalyje susitiks Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ su Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ komanda, o Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ rungsis su Kauno „ACME-Žalgiris“ ekipa. Sekmadienį pusfinalio porų nugalėtojos kausis dėl antrojo pagal svarbą sezono titulo – rankinio taurės turnyro laimėtojų prizo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)