Pastaroji Vilniaus ekipa yra vienintelė šį sezoną sugebėjusi atimti iš klaipėdiečių taškus – pirmasis tarpusavio susitikimas, vykęs 2013 metų spalio 26 dieną Klaipėdoje, baigėsi lygiosiomis – 32:32.

Vilniuje klaipėdiečiai kovėsi gerokai nukraujavę: dėl traumų jiems negalėjo padėti Benas Petreikis, Remigijus Vaičikauskas, Jonas Truchanovičius, Lukas Simėnas. Prieš kelias savaites į Zaporožės ZTR ekipą išvyko vienas iš lyderių Tadas Stankevičius. Dar anksčiau visam sezonui dėl traumas iš rikiuotės iškrito „Dragūno“ legionierius ukrainietis Antonas Marokas.

Nepaisant šių praradimų klaipėdiečiai VHC „Šviesai“ priešinosi gana atkakliai. Pirmąjį kėlinį vilniečiai laimėjo 4 įvarčių persvara – 17:13, o antrąjį kėlinį dragūniečiai pradėjo spurtu 8:1 ir 40 rungtynių minutę pirmavo 21:18.

Visgi, vėliau klaipėdiečiams pritrūko jėgų ir VHC „Šviesa“ vėl perėmė iniciatyvą į savo rankas bei iškovojo pergalę.

VHC „Šviesą“ į pergalę vedė Vaidas Trainavičius, įmetęs 11 įvarčių, Mindaugas Sukackas pridėjo 8 (4 iš 7 m), Tomas Bernatavičius – 7, Tadas Jurelevičius – 3, Domantas Čuplinskas – 2, Skirmantas Plėta – 1 įv.

Iš „Dragūno“ ekipos išsiskyrė Mindaugas Dumčius, įmetęs 12 įvarčių (5 iš 7 m), Darius Jasinskas ir Karolis Stropus pridėjo po 5, Evaldas Griežė – 3, Nindaugas Meškauskas ir Arvydas Bučius – po 2, Gražvydas Juška – 1 įv.

Nepaisant šio pralaimėjimo, „Dragūnas“ su 23 taškais (11 pergalių, 1 lygiosios ir 1 nesėkmė) išliko vienvaldžiu LRL lyderiu, VHC „Šviesa“ su 19 taškų (9 pergalės, 1 lygiosios ir 4 pralaimėjimai) pakilo į antrąją turnyro lentelės vietą.

Miglius Astrauskas („Dragūno“ vyr. treneris): „Dėl kelių traumuotų žaidėjų turėjome keisti žaidimo stilių, gynybos sistemas. Bandėme varžovus priblikšti greitomis atakomis. Tai antrajame kėlinyje pasiteisino, tačiau pagrindinioai žiadėjai pavargo, turėjome juos keisti ir tada „Šviesa“ susigrąžino iniciatyvą ir mes nebesugebėjome pakeisti rungtynių eigos. Kaip bebūtų, esu patenkintas savo komandos kvingumu. Jaunimui tai labia gera pamoka. Iš principo esu patenkintas kaip tobulėja mūsų jaunimas ir matau gerą ateitį. Galėjome pasipraktikuoti. Surinkome apie varžovus daug informacijos. Tai svarbu. Juk jau kitą šeštadienį LRT taurės turnyro pusfinalyje vėl kausimės su VHC „Šviesa“. Tai jau bus daug svarbesnės rungtynės, bandysime atrodyti kitaip. Tikiu, kad mums jau padės Benas Petreikis ir Remigijus Vaičikauskas.“

Antanas Taraskevičius (Vilniaus VHC „Šviesa“ vyr. treneris): „Antrojo kėlinio pradžioje „Dragūnas“ buvo persvėręs rezultatą, kadangi per anksti vyrai patikėjo, kad be problemų laimės. Pertraukos metu persirengimo kambaryje visi buvo labai ramūs. Mums, treneriams nepavyko nuteikti antrajam kėliniui. Dėl šios priežasties mes antrojo kėlinio pradžioje praleidome septynis įvarčius. Antrąjį kėlinį geriau sužaidė klaipėdiečiai. Gerai, kad pabaigoje mūsų vyrai susiėmė ir laimėjo šias svarbias rungtynes. Šią savaitę mūsų pasiruošimas šioms rungtynėms buvo prastas, kadangi daug žaidėjų sirgo. Nei vienoje treniruotėje nebuvo visų žaidėjų.
Klaipėda atvyko ne stipriausios sudėties, atvyko daug jaunų žaidėjų. Klaipėdiečiai ruošiasi kitam šeštadieniui – LRT rankinio taurės rungtynėms. Objektyviai vertinant, „Dragūnas“ yra stipresnė komanda“.

Tryliktoji uteniškių nesėkmė

Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionate niekaip pergalės iškovoti nepavyksta HC „Utenos“ ekipai. Šįkart uteniškiai namuose rezultatu 25:34 (14:17) nusileido Kauno „Lūšies“ rankininkams.

Tai buvo tryliktasis iš tiek pat rungtynių HC „Utena“ ekipos pralaimėjimas.

Pirmąjį kėlinį Gedimino Paukštės auklėtiniai kauniečiams priešinosi gana atkakliai ir nuolta lipo varžovams ant kulnų – 10:11, 13:14.

Visgi, prasčiau sužaista pirmojo kėlinio pabaiga ir antrojo kėlinio pradžia gerokai pablogino uteniškių padėtį – kauniečiai išsiveržė į priekį – 21:15, o dar po kelių akimirkų komandas jau skyrė ir devyni įvarčiai – 17:26.

„LSU-Lūšies“ ekipą į pergalę vedė Evaldas Vėta, įmetęs 8 įvarčius, Paulius Orlovskis pridėjo 7 (1 iš 7 m), Arūnas Urbonas – 6, Egidijus Morkūnas (1 iš 7 m) ir Saulius Katkevičius – po 3, Karolis Dambrauskas (1 iš 7 m) ir Marius Kairys – po 2, Justinas Švedkauskas, Karolis Grigas ir Mindaugas Rutkauskas – po 1 įv.

Iš HC „Utena“ ekipos išsiskyrė Mindaugas Agurkis, įmetęs 13 įvarčių (7 iš 7 m), Marius Deveikis ir Karolis Vilutis pridėjo po 4, Tomas Čiužas – 2, Karolis Markauskas ir Mantas Reinys – po 1 įv.

Karolis Dambrauskas (Kauno „LSU-Lūšis“ komandos žaidėjas): „Rungtynes vertinu gerai. Įgauname sportinę formą. Žaidėme gerai. Ypač norėčiau išskirti komandos žaidėją Evaldą Vėtą.“

Gediminas Paukštė (HC „Utena“ komandos treneris): Pirmąjį kėlinį kovojome, bet antrajame kėlinyje kova susilpnėjo, nes neįmetėme šimtą procentinių metimų. Visgi noriu padėkoti komandai už šias rungtynes.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)