Atskiro starto lenktynėse Lietuvos dviratininkas 10,1 km nuotolį įveikė per 12 minučių 47 sekundes ir 44 sekundėmis atsiliko nuo etapo nugalėtoju bei pirmuoju lenktynių lyderiu tapusio amerikiečio Tayloro Phinney.

„Finišavau 20-as, nuo lyderio atsilikęs 44 sekundes. Kaip pirmam savo startui, rezultatu esu gan patenkintas. Po visos žiemos pasiruošimo startavus pirmas varžybas malonu žinoti, kad dar gali būti 20-as. Tikiuosi, kad po varžybų mano kojos įgaus ritmą ir rezultatai bus geresni“, - savo įspūdžiais dalijosi R. Navardauskas

R. Navardausko komandos draugas danas Lasse Normanas Hansenas nugalėtojui nusileido 16 sekundžių ir užėmė trečią vietą.

„Mano komandos draugas L. Normanas Hansenas šiandien buvo trečias. Turint omenyje, kad dar laukia trys etapai, manau, galėsim bandyti kovoti dėl geresnių vietų. Didžiausi iššūkiai Dubajuje turėtu būti vėjas, tad generalinėje įskaitoje rezultatai gali keistis“, - apie komandos planus pasakojo R. Navardauskas

14 sekundžių amerikiečiui pralaimėjęs antrą vietą etape užėmė britas Stephenas Cummingsas, o trečioje pozicijoje liko norvegas Lasse Normanas Hansenas, kuris nuo etapo nugalėtojo atsiliko 16 sekundžių.

Rezultatai:

Ramūnas Navardauskas

Inga Čilvinaitė („RusVelo“) antrame „Ladies Tour Of Qatar“ eyape nekartojo vakarykščių klaidų ir sėkmingai pabėgo nuo pagrindinės grupės su dar trimis dviratininkėmis bei finišavo ketvirtoje vietoje. Deja, bet per daug jėgų atidavusi pabėgėlių grupėje I. Čilvinaitei sėkmingai finišuoti nepavyko. Lietuvė nuo nugalėtojos tapusios olandės Amy Pieters („Team Giant-Shimano“) atsiliko 6 sekundėmis.

A. Pieters ne tik laimėjo antrąjį etapą, bet ir pakilo į pirmą bendrosios įskaitos vietą. Prieš savo komandos draugę Kirsten Wild („Team Giant-Shimano“) dabar pirmauja 7 sekundėmis. Trečia lieka australė Chloe Hoskings („Hitec Products“), o I. Čilvinaitė po šios dienos pasirodymo pakilo iš 21-os į 14-tą vietą.

„Grupė suskilo jau po 5 kilometrų ir atitrūko 21 dviratininkė. Dirbome visos draugiškai, o po to prasidėjo pabėgimai. Likus paskutiniam ratui nušoko trys sportininkės ir prie jų prisijungiau aš. Likus mažiau nei kilometrui pabandžiau atitrūkti, bet nepavyko ir likau ketvirta“, - pasakojo I. Čilvinaitė

Rezultatai:

1. A. Pieters (Olandija): 2 val. 53 min. 33 sek.

2. Anna Van Der Breggen (Olandija): atsiliko 3 sek.

3. Charlotte Becker (Vokietija): atsiliko 3 sek.

4. I. Čilvinaitė (Lietuva): atsiliko 6 sek.

5. K. Wild (Olandija): atsiliko 27 sek.

44-tųjų daugiadienių dviratininkų lenktynių „Etoile de Bessšges“ Prancūzijoje pirmąjį etapą 12-tas baigė „Team La Pomme Marseille“ komandai atstovaujantis lietuvis Evaldas Šiskevičius.

„Šiandien buvo ganėtinai sunki diena. Visą dieną lijo ir pabėgėliai buvo susikrovę 8 min. persvarą. Taigi gale lenktynių važiavom labai greitai, bet pabėgėlių nebepavijome. Aš asmeniškai jaučiuosi neblogai iš grupės buvau šeštas, o bendrai 12-tas. Šiose daugiadienėse tikiuosi važiuoti dėl generalinės įskaitos, tad kol kas viskas pagal planą“, - sakė E. Šiškevičius.

Etapo nugalėtoju tapo belgas Sanderis Halvenas („Topsport Vlaanderen-Baloise“). Jis 154,5 km. trasą įveikė per 3 val. 27 min. ir 2 sek. Kartu finišo liniją kirto ir antrą-trečią vietas užėmė kitas belgas Laurensas De Vreese ir prancūzas Benoitas Jarrieras.

„Etoile de Bessčges“ daugiadienės lenktynės truks penkis etapus ir finišuos Alčs mieste, kur dviratininkai turą užbaigs 10,7 km. atskiro starto lenktynėse.

Rezultatai:

1. S. Helven (Belgija): 3 val. 27 min. 2 sek.

2. L. De Vreese (Belgija): tas pats laikas

3. Benoitas Jarrieras (Prancūzija): tas pats laikas

4. Boris Dronas (Belgija): tas pats laikas

5. Michaelis Goolaerts (Belgija): tas pats laikas

...

12. E. Šiškevičius (Lietuva): atsiliko 22 sekundes