2014 metų LTOK biudžetas pernykštį viršija daugiau nei 3 mln. litų. Vis dėlto tai nereiškia, jog olimpinio komiteto pajamos išaugs, kadangi praėjusiais metais LTOK generalinei asamblėjai buvo pateiktas netiksliai suplanuotas biudžetas.

Vietoje numatytų 14 mln. litų olimpinio judėjimo kasa 2013 metais pasipildė 17,9 mln Lt. Viršplanines pajamas savo nuožiūra perskirstė LTOK vykdomasis komitetas, todėl LTOK vadovai susilaukė kaltinimų dėl neskaidrios finansinės veiklos.

Garsiausiai priekaištavęs Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis penktadienį LTOK generalinės asamblėjos sesijoje nepasirodė, savo įgaliojimus perleidęs lengvosios atletikos rinktinės vyriausiajam treneriui Kęstučiui Jezepčikui.

LTOK iždininko Rimgaudo Balaišos teigimu, praėjusių metų pradžioje patvirtintas organizacijos biudžetas prasilenkė su tikrove dėl didesnių nei tikėtasi lažybų bendrovės „Olifėja“, kurios didžiausias akcininkas yra LTOK, dividendų.

„Biudžetas buvo tikslinamas labai atsakingai, administracinės reikmėms skirta tik 7 proc. visų išlaidų“, – ramino R. Balaiša.

Sulaukę LTOK viceprezidento Romualdo Bakučio pažadų, jog šiemet planuojamos pajamos nuo realybės nesiskirs daugiau nei 5 proc., LTOK nariai vėl suteikė teisę vykdomajam komitetui metų viduryje patikslinti biudžetą. Įtraukti į sprendimo priėmimą daugiau sporto šakų atstovų pasiūliusiai LLAF generalinei sekretorei Nijolei Medvedevai R. Bakutis atkirto raginimu nepainioti finansų ir politikos.

DELFI paklausta, kodėl šių metų biudžetas buvo suplanuotas kur kas optimistiškiau nei prieš metus, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė teigė, jog LLAF vadovų spaudimas tam įtakos neturėjo.

„Mes atsižvelgėme ne į priekaištus, o į realią situaciją. Pernai nebuvome tikri, kad nauji „Olifėjos“ projektai bus tokie sėkmingi, todėl planavome atsargiai, dabar jau galime tai įvertinti. Tačiau pasitvirtinti gali ne tik optimistinis, bet ir pesimistinis variantas – po pusmečio gali tekti mažinti biudžeto apimtis“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Primename, jog LLAF 2012 metais vykusiuose LTOK prezidento rinkimuose rėmė ne D. Gudzinevičiūtės, o Virgilijaus Aleknos kandidatūrą. Po pralaimėtų rinkimų LLAF atstovų ir kitų D. Gudzinevičiūtės oponentų LTOK vykdomajame komitete nebeliko.

2014 metais LTOK programai „Rio 2016“ planuoja skirti 6,5 mln. Lt, sporto federacijoms bus išdalinta 4,5 mln. Lt. Iš jų atskira eilute biudžete įrašyti 900 tūkst. Lt Lietuvos krepšinio rinktinei. LTOK direktorato išlaidos sudarys 1,3 mln. Lt., organizacinei veiklai ir apdovanojimams prireiks dar pusės milijono.

Savo ruožtu, Lietuvos olimpinio fondo (LOF) pajamos šiemet sieks 1,6 mln. litų, išlaidos – 1,3 mln. Lt, o likę 300 tūkst. nukeliaus į LTOK kasą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)