„Kalbėjausi su olimpiados dailiojo čiuožimo atstove Natalija Lebedeva – ji sakė, kad visos čiuožėjos patvirtino atvyksiančios į Sočį“, – DELFI teigė Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

Tiesa, galutinį Sočio žaidynių dalyvių sąrašą Tarptautinė čiuožimo sąjunga (ISU) patvirtins tik vasario 5 d. Jei iki to laiko kuri nors čiuožėja patirtų traumą, ją pakeistų atsarginių sąraše esanti sportininkė.

Tačiau I. Janulevičiūtei ir toks scenarijus naudos veikiausiai neduotų, kadangi atrankos barjerą įveikusios čiuožėjos pelnė olimpinį kelialapį ne sau asmeniškai, o savo valstybei. Tai reiškia, jog susižeidusią sportininkę pakeistų tarp atsarginių įtraukta jos tautietė.

Pirma atsarginių sąraše esanti I. Janulevičiūtė į Sočį būtų pakviesta nebent tuo atveju, jei trauma sustabdytų šalies, neturinčios reikiamą ISU taškų skaičių surinkusios atsarginės čiuožėjos, atstovę. Tokių sportininkių, L. Vanagienės teigimu, yra vos dvi: norvegė Anne Line Gjersem ir gruzinė Jelena Gedevanišvili.

„Labai gaila, kad Ingai beliko gal koks vienas procentas tikimybės išvažiuoti į Sočį. Ten ji tikrai nebūtų paskutinė, nes olimpinėse žaidynėse čiuoš ne viena sportininkė, kurią Inga yra aplenkusi“, – apgailestavo L. Vanagienė.

Kiek anksčiau LČF slapta vylėsi, jog norvegai nutars nesiųsti savo atstovės į žaidynes dėl nesėkmingo jos pasirodymo sausį vykusiame Europos čempionate.

Primename, kad praėjusį rugsėjį Vokietijoje surengtose olimpinės atrankos varžybose I. Janulevičiūtė, pelniusi 128,19 balo, pasiekė asmeninį rekordą ir užėmė 13-ą vietą, likusi per plauką nuo olimpinio kelialapio.

Tuo tarpu sausį Europos pirmenybėse Vengrijoje kaunietė pakilo į aukščiausią poziciją – 18-ą – per savo karjerą.

„Apie kitas olimpines žaidynes Pjogčange nėra ko net kalbėti – Inga turi į jas patekti. Jos technika ir šuoliai – puikūs, reikia tik paruošti gražią programą ir kaupti patirtį“, – šviesias čiuožėjos perspektyvas įžvelgė L. Vanagienė.

Artimiausias startas I. Janulevičiūtės laukia kovo 24-30 dienomis Saitamoje (Japonija) vyksiančiame pasaulio čempionate.

DELFI primena, kad Sočio olimpinės žaidynės vyks vasario 7-23 dienomis. Dailiojo čiuožimo varžybos prasidės diena anksčiau, kadangi jų programą prailgino pirmą kartą olimpinėse žaidynėse vyksianti komandinė rungtis, į kurią stipriausios rinktinės galės deleguoti po vieną vyrą, moterį, porą bei šokių ant ledo duetą.

Lietuvos rinktinę Sočyje sudarys devyni sportininkai: biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas, slidininkai Ingrida Ardišauskaitė ir Vytautas Strolia, kalnų slidininkai Ieva Januškevičiūtė ir Rokas Zaveckas, šokėjai ant ledo Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Agnė Sereikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)