Klaipėdietis pasidarbavo iš peties – nugalėjo Europos jaunių čempionato prizininką Dmitrijų Čmychovą, pasaulio jaunimo čempionato 5 vietos laimėtoją Borisą Rezničenką bei Nikolajų Kožuchovą. Du varžovus Europos jaunimo vicečempionas iš Lietuvos paguldė ant menčių, neprarado nei vieno taško ir buvo pripažintas geriausiu turnyro imtynininku.

Praeitų metų Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų trečios vietos laimėtojas Romas Fridrikas (96 kg) aiškia persvara įveikė ukrainiečius Ivaną Obrizanovą, Jevgenijų Baraniką ir Vladislavą Voronijų, tačiau finale nusileido pajėgiausiam Ukrainos jaunimo amžiaus grupės atletui Jevgenijui Sovetai ir iškovojo turnyro sidabrą.

Nepasisekė sunkesniame svoryje mėginančiam pritapti Kristupui Šleivai (55 kg). Buvęs panevėžietis jau pirmoje imtyje nusileido anksčiau ne kartą nugalėtam ukrainiečiui Vladislavui Korsteliovui ir pasitraukė iš kovos dėl medalių.

„K. Šleivos ristynės yra malonios akiai. Jis daro daug veiksmų, tačiau privelia per daug klaidų. Kristupas turi potencialo, tačiau reikia įveikti dvi kliūtis – svorio ir amžiaus. Jis ūgtelėjo, perėjo į jaunimo grupę, kur varžovai fiziškai stipresni. Papildomi kilogramai taip pat keičia imtynininkų kovų braižą - čia vien technikos per mažai, teks auginti raumenis ir kantriai dirbti“, - pasirodymą Zaporožėje analizavo rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas. – Po pernykščių pergalių akivaizdžiai „sėdęs“ R. Fridrikas. Tai yra neišvengiamas etapas. Nepaisant laimėto sidabro, Romo kovos buvo nuobodžios. Iš savo techninio arsenalo jis paliko tik kryžminį paėmimą. Kitose varžybose varžovų treneriai jau skaitys R. Fridriko manevrus ir visaginiečiui bus nelengva. Juolab, kad daro akivaizdžias klaidas stovėsenoje - sulenktos kojos ir tiesi nugara, lyg kuolas būtų įkaltas“.

Kalbėdamas apie M. Knystautą treneris O. Antoščenkovas pagyrė Manto gynybą.

„Jis savo vietoje, būtų keista, jie nelaimėtų šio turnyro. Vis dėlto, Zaporožėje varžovai buvo ne jo kalibro“, - sakė treneris.

Tarptautiniame turnyre kovojo 156 imtynininkai iš Ukrainos, Rusijos, Moldovos ir Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją