Renginio dalyviai jėgas išbandyti galės NIKE 5 km, 10 km distancijose, arba DNB 21,098 km pusmaratonio trasoje, o mažiesiems bus organizuojamas specialus vaikų bėgimas. Tikimasi, kad visame pasaulyje milijonus bėgikų pritraukiantis renginys Lietuvoje taps didžiausia pavasario bėgimo švente.

„Tarptautinis bėgimo renginys „We run Vilnius“ yra šis tas daugiau nei rungtyniavimas tarpusavyje. Tai yra teigiamų emocijų, geros nuotaikos ir šypsenų kupina kelionė, kurioje susitinka daug skirtingų, tačiau turinčių vieną bendrą aistrą – bėgimą – žmonių. Be to, tai puikus įrodymas tarptautinei bendruomenei, kad lietuviai yra aktyvūs, galintys ir norintys bėgti, – pabrėžia renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike" – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. – Tai, kad lietuviai jau serga bėgimo manija, pastebėjome pernai: sulaukėme gausaus dalyvių būrio tiek pačiame renginyje, tiek prieš bėgimą organizuotose nemokamose treniruotėse. Pavasarį vėl kviečiame susitikti bėgimo entuziastus, pasičiupti į kompaniją keletą draugų ir kartu kurti didžiausią pavasarinę bėgimo šventę“.

Gegužę Lietuvoje renginys bus organizuojamas jau trečiąjį kartą. 2012 m. jame dalyvavo šiek tiek daugiau nei 2 tūkst. bėgikų. Pernai, siekiant kuo daugiau bėgimo entuziastų sutraukti į vieną vietą, buvo prijungta 21,098 km pusmaratonio trasa, ir renginys sulaukė 5,5 tūkst. dalyvių. Šiais metais bėgimo renginyje tikimasi sulaukti daugiau nei 7 tūkst. bėgikų.

Norintys dalyvauti tarptautiniame bėgime „We run Vilnius“, jau gali pildyti registracijos anketą oficialioje renginio svetainėje: www.werunvilnius.lt. Pirmieji 5 tūkst. užsiregistravusių dalyvių gaus specialius renginio marškinėlius, o registruojantis tradiciškai bus galima aukoti organizacijai „Gelbėkit vaikus“.

Įdomūs faktai apie „We run“ renginius:

Pasaulyje šie bėgimo renginiai vyksta jau 5 metus iš eilės.

Per visą savo istoriją renginiai pritraukė 850 tūkst. bėgikų, kurie nubėgo daugiau nei 3 mln. km.

„We run“ bėgimai organizuojami 34-iose pasaulio šalyse: nuo Rusijos iki Nigerijos.

Vien šį sezoną 26-iuose miestuose įvykę „We run“ bėgimai pritraukė daugiau nei 350 tūkst. bėgimo entuziastų, o jų nubėgtas atstumas prilygsta 23 ratams aplink pasaulį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)