Alytuje vykusią „Almeidos-Stronglaso“ ir Šiaulių SM „Dubysos-Gubernijos“ atstovų akistatą 3 įvarčių skirtumu 24:21 (13:9) laimėjo pernykščiai Lietuvos vicečempionai alytiškiai.

Tiesa, šiauliečiai šiose rungtynėse vertėsi net be keturių pagrindinės sudėties žaidėjų: Mindaugo Nakvoso, Egidijaus Dambrausko, Mindaugo Valucko ir Sauliaus Berniko. Jie dėl asmeninių darbų negalėjo vykti į Alytų.

„Toks yra jau Lietuvos rankinis, kad žaidėjai, norintys išgyventi, turi dirbti kitus darbus. Vien sportu sotus nebūsi“, – ne kartą yra kalbėję dirbantys ir sportuojantys žaidėjai.

Nepaisant šių priežasčių, šiauliečiai prieš alytiškius grūmėsi iš peties – SM „Dubysos-Gubernijos“ jauni žaidėjai metė rimtą iššūkį patyrusiems „Almeidos-Stronglaso“ vyrams: 52 minutę komandas teskyrė 2 įvarčiai – 22:20 (Alytaus naudai), tačiau visgi visas rungtynes pirmavę alytiškiai panašių klaidų, kaip pirmajame šių ekipų susitikime nebedarė.

Pernai rugsėjo 28 dieną Šiauliuose vykusios šių komandų rungtynės baigėsi lygiosiomis – 25:25. Tąkart alytiškiai pirmąjį kėlinį laimėjo 14:10, tačiau galiausiai išbarstė savo persvarą.

Šįkart alytiškius į pergalę vedė po 6 įvarčius įmetę Žygimantas Micevičius (2 iš 7 m) ir Irmantas Asakavičius, 5 (2 iš 7 m) pridėjo Gintautas Adamkevičius, po 3 – Rokas Lastauskas ir Aurelijus Sabonis, 1 – Linas Paliušis.

Šiauliečių gretose išsiskyrė Aivaras Budrys, įmetęs 9 įvarčius (4 iš 7 m), 5 pridėjo – Deivydas Virbauskas, 4 – Artūras Strupas, 2 – Arminas Milaknis, 1 – Paulius Vaigauskas.

Praėjusio sezono LRL vicečempionai “Almeidos-Stronglaso” rankininkai turnyrinėje lentelėje su 12 taškų pakilo laipteliu aukščiau – į ketvirtąją vietą. Jų sąskaitoje – penkios pergalės, dvejos lygiosios ir trys pralaimėjimai.

Gerokai blogesnėje situacijoje yra šiauliečiai, kurie su 5 taškais užima priešpaskutiniąją – aštuntąją vietą. Jų sąskaitoje – 2 pergalės, 1 lygiosios ir 8 pralaimėjimai.

Arūnas Balčiūnas (Šiaulių SM „Dubysa-Gubernija“ treneris): „Taip jau sutapo, kad turėjome žaisti savaitės viduryje – trečiadienį. Tą daryti nesame pratę, tad dėl darbų mums negalėjo padėti keturi patyrę žaidėjai, teko remtis daugiau jaunimu. Jaunimas šiandien manęs nenuvylė. Prieš Alytaus komandą visada sunku žaisti. Šįkart alytiškiai geriau žaidė taktiškai, o jaunimas šiek tiek kartkartėmis skubėjo ir neišvengė klaidų, todėl toks ir rezultatas“.

Jonas Jonuška (Alytaus „Almeidos- Stronglaso“ treneris): „Rungtynės buvo nelabai gražios, po ilgos pertraukos komanda žaidė prastai, paprasčiausiai esu nepatenkintas komandos žaidimu. Šiauliečiai parodė savo charakterį, atvykę su jaunu kolektyvu. Tai tikrai perspektyvi komanda“.

Vilniaus derbyje – saldus „Šviesos“ revanšas

Vilniaus komandų – VHC „Šviesos“ ir HC „Vilniaus“ – tarpusavio mūšį šįkart savo aikštėje solidžia 10 įvarčių persvara 33:23 (17:9) laimėjo „Šviesos“ atstovai.

Tai buvo saldus jų revanšas už pernai rugsėjį rezultatu 21:23 patirtą nesėkmę.

Šįkart „Šviesos“ rankininkai jau nuo pat dvikovos pradžios ėmė įrodinėti savo vertę – pirmavo 6:2, 12:6, o 43 rungtynių minutę skirtumas jau buvo dviženklis – 23:13 ir niekam nebekilo abejonių dėl dvikovos nugalėtojo.

VHC „Šviesą“ į pergalę vedė Mindaugas Sukackas, įmetęs 9 įvarčius (2 iš 7 m), po 6 pridėjo Skirmantas Plėta (1 iš 7 m) ir Tomas Bernatavičius, 5 - Artūras Švilpa, 4 - Domantas Čuplinskas, po 1 - Ignas Valiušis, Vaidas Trainavičius ir Tadas Jurelevičius.

Iš HC „Vilnius“ ekipos išsiskyrė po 5 įvarčius įmetę Jūris Aganauskas (3 iš 7 m) ir Šarūnas Sakalauskas (1 iš 7 m), 4 - Marius Panavas, po 3 - Tomas Smalakys ir Andrius Kliorė, 2 - Mindaugas Stravinskas, 1 - Martynas Lapinskas.

VHC „Šviesa“ po šių rungtynių savo taškų kraitį padidino iki 15 taškų (7 pergalės, 1 lygiosio, 3 pralaimėjimai) ir LRL turnyrinėje lentelėje pakilo į antrąją poziciją.

HC „Vilnius“ su 9 taškais (4 pergalės, 1 lygiosios, 6 pralaimėjimai) išliko šeštoje pozicijoje.

Andrius Kliorė (HC „Vilnius“ žaidėjas): „Šios dienos rungtynes vertinu blogai, kadangi neiškovojome pergalės. Nežaidėme taip, kaip galime. Tiesiog buvo gėda visai komandai. Jau kurį laiką vis nepavyksta iškovoti pergalės. Labai nerimaujame. Pralaimime. Mums visiems komandos nariams nėra nuotaikos. Buvome silpni visose grandyse: tiek nesisekė mesti į vartus, tiek regzti atakas.

Antanas Taraskevičius (Vilniaus VHC „Šviesa“ komandos vyr. treneris): „Labai gerai pasiruošėme šioms rungtynėms. Buvo didelė motyvacija, kadangi prieš šią komandą seniai buvome laimėję rungtynes. Vyrai labai gerai kovėsi ir laikėsi žaidybinės drausmės. Ypač gerai sužaidė vartininkas Justinas Biekša. Jo naudingumo koeficientas - 45 proc. Ir visi kiti žaidėjai yra verti pagyrimo. Motyvacija buvo labai gera.

Mano nuomone, varžovai sužaidė ne pačias geriausias rungtynes. Čempionatas – labai ilgas. Favoritai yra Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, bet išvykoje mes jau su jais sužaidėme lygiomis. O namuose, be abejo, prieš „Dragūną“ norėtume iškovoti pergalę. Komandai yra keliami aukščiausi uždaviniai – norime laimėti viską, kas įmanoma. Džiugu, kad žaidimas gerėja“.

Šeštadienį – lyderių akistata

Dar labiau intriguojančios dvejos šio LRL turo dvikovos vyks sausio 25 d. (šeštadienį).

14 val. Klaipėdos „Neptūno“ sporto salė (Taikos g. 61A) susitiks čempionato lyderiai – Klaipėdos „Dragūnas“ ir Varėnos „Ūla“, o Kaune, VDU sporto salėje (Draugystės g. 19) 16 val. į dvikovą stos dvi laikinosios sostinės ekipos – „LSU-Lūšis“ ir „Granitas-Gaja-Karys“.

Turnyro lentelė:

1 Klaipėdos „Dragūnas“ 9 8 1 0 296:226 17
2 Vilniaus VHC "Šviesa" 11 7 1 3 335:292 15
3 Varėnos „Ūla“ 10 6 1 3 275:238 13
4 Alytaus „Almeida – Stronglasas“ 10 5 2 3 260:236 12
5 Kauno “Granitas – Gaja – Karys” 10 6 0 4 293:283 12
6 Vilniaus HC “Vilnius” 11 4 1 6 315:333 9
7 Kauno „LSU – Lūšis“ 10 4 1 5 270:292 9
8 Šiaulių SM Dubysa – Gubernija 11 2 1 8 291:330 5
9 Utenos HC „Utena“ 10 0 0 10 267:372 0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)