Apdovanojimuose dalyvavęs premjeras Algirdas Butkevičius ne tik pasidžiaugė dėl puikios šventės, bet ir atskleidė, kad vykdomi darbai, kad jau po kiek daugiau nei dvejų metų būtų baigtas statyti ir atidarytas Nacionalinis stadionas.

„Norėčiau pasveikinti sportininkus su nuostabiais pasiekimais per praėjusius metus. Norėčiau pasinaudoti šiuo nuostabiu vakaru ir pakalbėti apie vyriausybės planus, planuojamus ar vykdomus. Tikslas užbaigti tris nacionalinio ir tarptautinio lygio sporto kompleksus: Druskininkuose, Trakuose, taip pat šiais metais turime užbaigti Palangoje sporto arenos statybas, turi atsidaryti dvi sporto mokyklos Šiauliuose ir Panevėžyje. Taip pat yra ambicingas planas, šiuo metu vyksta derybos su Europos komisija – Nacionalinio stadiono užbaigimas 2016 liepos 1 d.“

Apdovanojimuose nuotaiką kūrė chorų olimpiados nugalėtojai choras „Kivi“, Jeronimas Milius, Klaipėdos kamerinis orkestras.

Rinkimus organizavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), loterijų firma „Olifėja“, dienraštis „Lietuvos rytas“ ir portalas lrytas.lt.

R. Meilutytė dėkojo visiems

Plaukimo superžvaigždė R. Meilutytė po apdovanojimų dėkojo tėvams, treneriams, žmonėms, su kuriais dirba kasdien, LTOK, KKSD ir kitiems, be kurių pagalbos nebūtų tiek daug pasiekusi. Šis Šaulio apdovanojimas jai yra didelis įvertinimas, pelnytas jau antrą kartą.

„Tai nėra mano tikslas, aš plaukiu tam , kad laimėčiau varžybas, apdovanojimai eina tik vėliau. Žinoma, antrą kartą laimėti yra sunkiau. Jaučiuosi labai mylima Lietuvoje. Labai daug žmonių palaikymo sulaukiu, jaučiu tą palaikymą iš visų pusių“, – sakė plaukikė.

Tuo tarpu jos treneris Jonathanas Ruddas sakė, kad per pastaruosius metus jo auklėtinė tapo daug stipresnė ir galiausiai pati tą suprato.

„Pagrindinis skirtumas, kad ji pradeda suprasti, kokia ji gera iš tiesų yra. Ji taip pat tapo stipresnė. Londono Olimpiadoje ji turėjo dar merginos kūną, dabar jis jau moteriškas“.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė balsavo ir už save

L. Asadauskaitė-Zadneprovskeinė antrus metus iš eilės liko antra ir nusileido R. Meilutytei. Nepaisanat to ji džiaugėsi pasiekimu ir teigė, kad nesitikėjo būti taip aukšta.

„Sakyčiau stebina, nes tikrai nesitikėjau būti antra. Ačiū visiems, kurie balsavo ir tiki manimi. Tai yra didžiulė pergalė. Rūtai linkiu sėkmės siekti pirmų vietų, aišku ir mes stengsimės ir neatsiliksime ir darysime viską Lietuvai, džiuginsime visus“.

Sportininkė, paklausta ką dar reikia padaryti, kad ji pagaliau būtų pirma, juokavo, kad čia jau pergalės nepadės, reikia daugiau simpatijų. Ji taip sakė, kad balsavo šiuose rinkimuose ir daugiausiai balsų atidavė sau.

„Taip. Aišku, kad sau daugiausiai balsų atidaviau, bet ir už Rūtą balsavau. Be jokių kalbų, šįmet ji Lietuvos vardą garsino daugiausiai, ji yra šaunuolė ir yra verta būti pirma“, – sakė atletė.

Geriausių Lietuvos sportininkų dešimtukas:

1. Rūta Meilutytė (plaukimas) - 136 722 taškai
2. Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė (šiuolaikinė penkiakovė) - 69 942 t
3. Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė (irklavimas) - 61 482
4. Jevgenijus Šuklinas (kanojų irklavimas) - 60 692
5. Mantas Kalnietis (krepšinis) - 55 781
6. Justinas Kinderis (šiuolaikinė penkiakovė) - 41 826
7. Linas Kleiza (krepšinis) - 40 763
8. Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris (irklavimas) - 39 626
9. Vilma Rimšaitė (BMX dviračiai) - 38 808
10. Ignas Navakauskas (baidarių irklavimas) - Universiados čempionas, pasaulio čempionato penktoji vieta - 38 719

Metų komanda:

1. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė - 19 943 tšk.
2. Lietuvos jaunimo plaukimo rinktinė (Danas Rapšys/nugara, Rūta Meilutytė/krūtine, Povilas Strazdas/peteliške, Eva Gliožerytė/laisvuoju stiliumi) - 17 901
3. Lietuvos vyrų golbolo (aklųjų riedulio) rinktinė - 11 475
4. Lietuvos jaunimo (iki 19 m.) krepšinio rinktinė - 8 473
5. Lietuvos vyrų kurčiųjų krepšinio rinktinė pasaulio žaidynių čempionė - 4 348

Pastarųjų 10 metų Lietuvos geriausi sportininkai:

2003 m. - Šarūnas Jasikevičius (krepšinis)
2004 m. – Virginijus Alekna (lengvoji atletika)
2005 m. – Virginijus Alekna
2006 m. – Virginijus Alekna
2007 m. - Ramūnas Šiškauskas (krepšinis)
2008 m. - Edvinas Krungolcas (šiuolaikinė penkiakovė)
2009 m. - Simona Krupeckaitė (dviračių sportas)
2010 m. – Simona Krupeckaitė
2011 m. - Laura Asadauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė)
2012 m. - Rūta Meilutytė (plaukimas)
2013 m. – Rūta Meilutytė