Buvusios olimpinės čempionės nuomone, sportininkui laimėti olimpinį medalį yra tas pats, kas aktoriui gauti apdovanojimą „Oscar“, gal net geriau, tad nei vienas iš dabartinės delegacijos narių nesvarstė galimybės atsisakyti vykti į Sočio žiemos olimpines žaidynes.

„Kažkas bando kalbėti apie tą boikotą, bet tai nėra sporto visuomenės žmonės. Jūs paklauskite bent vieno sportininko, ką jis apie tai galvoja ir gausite labai konkretų atsakymą, ypatingai tų, kurie neišvažiavo į Maskvos olimpines žaidynes arba į Los Andželo. Kiek nusivylimo, kiek galbūt sužlugdytų likimų(...) Jiems tai ne loterija, o daugybė metų įdėto darbo“, - tikino Lietuvos olimpiečių vadovė.

Politikai manipuliuoja tokiais renginiais

D. Gudzinevičiūtė teigė prisimenanti, kad visąlaik, nuo jos sportinės karjeros pradžios, atsiranda vis tokių, kurie nori pasinaudoti svarbiausiais sportiniais renginiais.

„Mes apie boikotą nekalbame. Iš tikrųjų jeigu Tarptautinis olimpinis komitetas suteikia teisę vienam ar kitam organizaciniam komitetui organizuoti ir nekyla kalbos, ar deramai pasirengta, mes to ir nesvarstom“, - Žinių radijo laidoje „Prie pietų stalo“ teigė buvusi olimpinė čempionė.

„Politikai galbūt kartais nori pasinaudoti tuo žodžiu „boikotas“ ir užsidirbti sau kažkokių politinių balų. Tai, kad kai kurių šalių vadovai nutarė nevažiuoti dėl vienokių ar kitokių sumetimų, tai yra jų absoliučiai gerbtinas apsisprendimas, nes jie ten yra tik svečiai. O tai yra sportininkų ir sporto šventė“, - patikino D. Gudzinevičiūtė.

„Nesuspindėti“ nebijo

Paklausus, ar sportininkai nebijo pasirodyti ne taip, kaip norėtų, D. Gudzinevičiūtė teigė, jog sportininkas kiekvieną pralaimėjimą turi traktuoti kaip pamoką ir judėti tolyn.

„Tu pralaimėjai šiandien, bet gali būti pirmas rytoj“, - optimistiškai kalbėjo D. Gudzinevičiūtė.

Visą laidos įrašą galite išgirsti ČIA.