„Ačiū jums už palaikymą“, - laukdama rezultatų, lietuviškai sveikinosi I. Tobias.

22-ejų I. Tobias ir 28-erių D. Stagniūnas šoko fokstrotą („A Fine Romance“) ir kvikstepą („Diamonds Are a Girl's Best Friends“) pagal amerikiečių legendos Marilyn Monroe dainas. Spalį „Skate America“ varžybose teisėjai šią Lietuvos čiuožėjų trumpąją programą buvo įvertinę 53,17 balo.

Ledo šokių varžybose iš viso varžosi 29 duetai, teisę atlikti laisvąją programą ir penktadienį kovoti dėl medalių įgijo 20 geriausių porų. Lietuvos pora žengia 9-a. Penktadienį Lietuvos atstovai turės galimybę atsigriebti – laisvoji programa laikoma stipriąja mūsiškių puse. I. Tobias ir 28-erių D. Stagniūnas šoks Džeimso Bondo tema pagal Adelės kūrinį „Skyfall“.

Po trumposios programos pirmauja italai Ana Cappellini ir Luca Lanotte (69,58). Jiems ant kulnų lipa rusai Jelena Iljinnych ir Nikita Kacalapovas (69,54). Didžiosios Britanijos atstovai Penny Coomes ir ir Nicholas Bucklandas kol kas treti (61,76).

Ketvirtoje ir penktoje vietose taip pat žengia Rusijos duetai – Viktorija Sinicina ir Ruslanas Žiganšinas (60,63) bei Jekaterina Riazanova su Ilja Tkačenka (60,35).

Europos pirmenybės – pirmos varžybos, kuriose I. Tobias čiuožia kaip Lietuvos pilietė. Gruodį Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė I. Tobias išimties tvarka suteikė Lietuvos pilietybę. Europos pirmenybės I. Tobias ir D. Stagniūnui – generalinė repeticija prieš vasarį Sočyje vyksiančią žiemos olimpiadą.

Primename, kad 2011 metų Europos pirmenybėse Lietuvos čiuožėjai užėmė 12-ą vietą, o 2012-ų buvo 9-i. Praėjusiais metais jie Senojo žemyno pirmenybes praleido dėl D. Stagniūno traumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)