„Naujus metus nutarėme pradėti kiek kitaip“, – Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) spaudos konferencijoje, skirtoje naujam sezonui pristatyti, kalbėjo jos prezidentas Vaidas Barakauskas. - Penkiakovė keičiasi. Keičiasi fechtavimosi rungtis, taškų sistema, varžybų formatas. Ateityje bus siekiama, kad penkiakovė truktų 5 valandas, o varžybos būtų patogios stebėti ir filmuoti“, – kalbėjo V. Barakauskas.

Oasaulio reitingo lyderiai iš Lietuvos pokyčius vertina teigiamai. Pasak J. Kinderio, nauja rungtis fechtavime sportininkams suteiks antrą šansą, o klaidos jojime nebus tokios skausmingos, kaip anksčiau.

„Noriu įrodyti, kad šis sezonas nebuvo atsitiktinis ir kuo mažiau nukrypti nuo kelio link medalių“, – SportIn kalbėjo pasaulio čempionatu pernai tapęs 26-erių J. Kinderis.

Pasaulio čempionė 29-erių Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė dalyvaus pasaulio taurės dviejuose etapuose, finale, Europos ir pasaulio pirmenybėse.

„Tikslai aukščiausi, o kaip bus, taip bus. Svarbiausi yra Europos ir pasaulio čempionai. O pasaulio taurės etapai bus pasirengimo dalimi, kad pasitikrinčiau, kokia yra mano sportinė forma“, – SportIn teigė ji.

Ypatingi metai bus ir jaunajai šios sporto šakos atstovei I. Serapinaitei, kuri iš jaunių pereina į jaunimo kategoriją.

„Iš jaunių pereinu į jaunimą, tad bus kiek įdomiau. Vasarą laukia pasaulio ir Europos jaunimo čempionatai bei kitos varžybos. Tikiuosi suspėsime visur, nes dar ir mokslus reikia pabaigti“, – SportIn sakė Ieva Serapinaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją