Sutartimi siekiama bendradarbiauti vystant sveiką gyvenseną Lietuvoje, keistis gerąja praktika ir žiniomis, kartu plėtoti inovatyvius sveikos gyvensenos projektus, inicijuoti ir atlikti bendrus tyrimus visuomenės sveikatinimo srityje, taip pat vykdyti seminarus bei mokymus.

„Džiaugiamės pasirašę sutartį su Lietuvoje sparčiai populiarėjančio sporto atstovais. Šiaurietiškasis ėjimas padeda saugoti bei stiprinti sveikatą, todėl asociacijos instruktorių praktiniai mokymai ir konsultacijos suteiks daugiau žinių bei galimybių tobulėti mūsų studentams. Kviesime šiaurietiškojo ėjimo specialistus organizuoti renginius, skaityti paskaitas universitete, teikti siūlymus, kaip geriau rengti sveikos gyvensenos specialistus ir trenerius, tobulinti su sveikatinimu susijusias studijų programas“, – teigė LSU rektorius A. Skurvydas.

Pasak L. Rakausko, šiaurietiškasis ėjimas yra ne tik puiki aktyvaus laisvalaikio leidimo bei bendravimo priemonė, bet ir viena efektyviausių bei prieinamiausių fizinio aktyvumo, judėjimo ir sveikatos stiprinimo formų.

„Suteiksime žinių LSU sportinės rekreacijos ir visuomenės sveikatos specialybių studentams bei padėsime taikyti šiaurietišką ėjimą kaip sportininkų fizinio rengimo metodiką. Tikiu, kad sutartis atvers ir kitas bendradarbiavimo galimybes“, – sakė LŠĖA prezidentas.

LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas teigia, kad universitetą ir asociaciją sieja bendri projektai.

„Manau, kad kartu dar aktyviau kursime naujas laisvalaikio galimybes kauniečiams“, – teigė M. Balčiūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)