Pirmajame kėlinyje nei viena komanda nesugebėjo įgyti apčiuopiamos persvaros, tačiau priekyje dažniau buvo suomiai – 6:8, 8:10, o pirmosios pusės pabaiga fiksavo didžiausią lietuvių deficitą 10:13. Benas Petreikis per pirmąsias 30 min. pelnė tris įvarčius.

Įspūdingai rungtyniavo mūsiškių vartininkas Arūnas Vaškevičius, atrėmęs ne vieną pavojingą suomių metimą. Artėjant pirmajam kėliniui į pabaigą jis ne tik apsaugojo vartus nuo suomių 7 metrų baudinio, bet ir atlaikė pakartotinį smūgį, taip sukeldamas griausmingas ovacijas arenoje.

Antrąjį kėlinį geriau pradėjo svečiai iš Suomijos ir išsiveržė į priekį keturių įvarčių persvarą (13:17). Tačiau tada pabudo iki tol miegoję apie tūkstantį į rungtynes susirinkusių žiūrovų. Itin garsiai ir aktyviai palaikomi lietuviai surengė spurtą ir išlygino rezultatą (17:17). Šioje atkarpoje B. Petreikis pelnė 3 įvarčius, Darius Jasinskas pridėjo dar vieną.

Itin suaktyvinę iki tol per daug skylėtą gynybą, likus dešimčiai minučių iki rungtynių pabaigos lietuviai pagaliau išsiveržė į priekį (21:20). Visą antrąjį kėlinį vykusioje nervų kovoje galiausiai laimėjo mūsų rankininkai. Likus minutei A. Vaškevičius atrėmė priešininkų smūgį, o Suomijos vartininko poziciją užėmęs aikštės žaidėjas atėjo į pagalbą puolime, bet nespėjo grįžti į savuosius vartus. Tuo pasinaudojo P. Babarskas paleidęs kamuolį iš savos aikštės pusės ir pelnęs įvartį paskutinėmis mačo akimirkomis. Suomiai dar turėjo šansą išplėšti lygiąsias, bet mūsiškių vartininkas ir vėl buvo nepramušamas.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė B. Petreikis. Jo sąskaitoje – 7 įvarčiai. Jis taip pat išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

Kitą trečiadienį, sausio 8 d., mūsiškiai Tbilisyje susitiks su grupės autsaideriais gruzinais, o sekmadienį, sausio 12 d., paskutinėse rungtynėse Vilniuje priims Turkijos komandą.

Turnyro lentelė:

1.Lietuva431090:807
2.Suomija411288:903
3.Turkija310269:722
4.Gruzija310266:712

2015 metų pasaulio vyrų rankinio čempionato Europos zonos atrankos turnyre dalyvauja 20 į penkias grupes suskirstytų komandų, o į atkrintamąsias varžybas pateks tik grupių nugalėtojai.

G. Savukynas: džiugu, kad vyrai demonstruoja charakterį

Po rungtynių Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas pasidžiaugė, kad jo auklėtiniai nenuleido rankų po pirmųjų nesėkmingų minučių.

„Rungtynės kaip patys įsitikinote buvo karštos. Labai džiaugiamės tais iškovotais taškais, kurių labai norėjome ir kuriuos iškovojome savo darbu. Džiugu, kad vyrai eilinį kartą demonstruoja tvirtą charakterį. Tikėjomės, kad bus žymiai sunkiau nei Suomijoje, tačiau pralaiminėdami ir pirmą ir antrą kėlinį atradome jėgų pakreipti rezultatą savo naudai“.

Trenerio žodžiais prastą pirmąją mačo pusę lėmė per dažni keitimai, kurių antrame kėlinyje jis jau darė mažiau. Kitokios nuomonės buvo B. Petreikis, kurio manymu tai padėjo išsaugoti jėgas, ko nepadarė suomiai.

„Mes daugiau keitėmės ir antrame kėlinyje išlaikėme daugiau jėgų, o suomiai rečiau keitėsi. Vienas žaidėjas jų rungtyniavo beveik be keitimų. Tuo pasinaudojome ir tuo sužaidėme“, – sakė rinktinės lyderis.

G. Savukynas taip pat pabrėžė, kad visas persilaužimas prasidėjo nuo pagerėjusios gynybos. Vangų pirmąjį kėlinuką trenerio manymu nulėmė per trumpas tarpas tarp rungtynių. Dėl įtempto atrankos grafiko žaidėjai nespėja pilnai atgauti jėgų.

Kalbėdami apie artėjančią dvikovą su gruzinais išvykoje, tiek G. Savukynas tiek B. Petreikis pabrėžė, kad tai lėtesnė rinktinė ir ją reikės mėginti apibėgti.

Nors turnyrinėje lentelėje lietuviai išlieka pirmi ir per paskutines dvejas rungtynes reikia iškovoti du taškus, tai neužmigdys komandos.

„Dar turime iškovoti keturis taškus ir tada būsime padėties šeimininkai. Dar nieko nelaimėjome“, – ramus buvo B. Petreikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)