Johanesburgo mieste šiuo metu stovyklauja tokie sportininkai kaip universiados prizininkės Lina Grinčikaitė ir Eglė Balčiūnaitė, Europos jaunimo iki 23m. čempionato nugalėtojas Andrius Gudžius bei geriausias šalies aukštininkas Raivydas Stanys bei jų treneriai. Būtent ten komanda šiemet sutiko Šv. Kūčias, sutiks ir Naujuosius metus.

„Šventės šiais metais man kitokios nei visad, jas tenka sutikti treniruočių stovykloje. Kūčių vakarą su komanda turėjome šventinę vakarienę, kurios metu treneriai A. Gavelytė ir A. Kitanovas visus nustebino su iš Lietuvos atsivežtais kūčiukais, o Šv. Kalėdų dienas jau liejome prakaitą nelengvose treniruotėse. Naujus metus sutiksime tikrai ramiai“, - pasakoja R. Stanys.

Johanesburgo miesto sporto komplekse „High Performance Center“ (HPC) Lietuvos lengvaatlečiai lankosi jau nebe pirmą kartą. R. Stanys sako, jog tai jau jo trečioji stovykla HPC centre, ir jog ten suteikiamos sąlygos sporto tikslams įgyvendinti yra tiesiog tobulos.

„Komplekse yra ne tik lengvosios atletikos stadionas, bet ir be jo dar apie 10 sporto aikščių futbolui, regbiui ir kitoms sporto šakoms, treniruoklių salės bei plaukimo baseinai. Tiek gyvenimo patogumai, tiek maisto parinkimas mums labai tinka ir patinka, o kadangi šiuo metu čia yra vasara, treniruotės labai efektyvios“, - dalinasi savo įspūdžiais sportininkas.

Pasak R. Stanio, be lietuvių, Johanesburgo mieste įsikūrusiame sporto komplekse galima sutikti dar ir Serbijos, Čekų, Švedų bei Norvegų nacionalines lengvaatlečių rinktines.

Lengvaatlečiai po Naujųjų metų tęs kitą pasirengimo etapą Stelenbošo mieste, o sausio 11-ąją jau grįš į Lietuvą. Jų laukia žiemos sezonas su Pasaulio uždarų patalpų čempionatu Sopote (Lenkija) priešakyje bei vasarą Ciuriche (Šveicarija) vyksiantis Europos čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)