R. Strelkauskaitė rungtyniauja Lietuvos čempionių Jonavos „Achemos“ gretose, o A. Mišeikis atstovauja Prancūzijos „Pro A“ lygos klubui Reno „Volley 35“. Tiek M. Povilaitytė tiek A. Rumševičius su savo partneriais šįmet dalyvavo ir sėkmingai pasirodė įvairiuose čempionatuose.

Geriausiais vyrų ir moterų tinklinio treneriais tapo Lietuvos čempionų atstovai – Kelmės „Antivio-Etovio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Barauskis ir „Achemos“ vyriausioji trenerė Lija Darandovienė.

Tuo tarpu Romas Sujeta (Marijampolė žaidimų sporto mokykla) ir Jūra Gricienė (Šiaulių sporto mokykla „Dubysa“) apdovanoti kaip geriausi sporto mokyklų treneriai.

Nepamiršti ir žiniasklaidos atstovai – tarp žurnalistų, gavusių apdovanojimus už tinklinio populiarinimą pateko ir DELFI sporto žurnalistas Mindaugas Augustis.

„Šie metai nebuvo labai geri ar blogi – buvo visko“, – kalbėdamas apie 2013 metų pasiekimus tinklinio aikštelėse sakė LTF prezidentas Marius Vasiliauskas.

Prezidentas pasidžiaugė tuo, kad žmonės domisi tinkliniu. Šįmet pirmą kartą Lietuvos čempionato finalai vyko didelėje salėje – 5700 žiūrovų talpinančioje „Šiaulių arenoje“. Čia buvo sulaukta 1000 smalsuolių, dar triskart tiek finalus stebėjo internete.

2013 metais taip pat po daugelio metų pertraukos buvo suburta Lietuvos moterų rinktinė, mūsų šalyje vyko įvairūs Rytų Europos šalių (EEVZA) tinklinio turnyrai, buvo iškovotos aukštos vietos Europos ir pasaulio čempionatuose, o kurčiųjų olimpinėse žaidynėse sidabrą iškovojo Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė.

Žvelgdami į artėjančius 2014-us metus LTF atstovai pažymėjo, kad tiek vyrų, tiek moterų rinktinės dalyvaus 2015 metų Europos čempionato I-o etapo atrankoje. Sulaukusi daug pagyrų už gerą tarptautinių pirmenybių organizavimą Lietuvai patikėta rengti 2014 metų vyrų, moterų ir U-18 (jaunimo) Rytų Europos šalių paplūdimio čempionatus.

A. Mišeikis: atsiduosiu Lietuvos rinktinei šimtu procentų

A. Mišeikis jau septynerius metus klajoja po užsienio šalis ir klubus. Šiuo metu su Reno „Volley 35“ Prancūzijos lygoje žengia priešpaskutinėje, 13-oje vietoje, tačiau kaip sako, viskas gali greitai pasikeisti. Nedažnai Lietuvoje būnantis lietuvis noriai pasidalino savo įspūdžiais su žurnalistais apie pelnytą apdovanojimą ir Lietuvos rinktinę.

– Tai toks pirmas apdovanojimas Jums?, – žurnalistai paklausė geriausio Lietuvos tinklininko A. Mišeikio.

– Taip, nesu gavęs nieko panašaus iš LTF. Galbūt šį sezoną pavyks ir Prancūzijoje ką nors tokio gauti – kaip geriausias puolėjas ar panašiai. Lygšiol gerai ten sekasi, antri metai Prancūzijoje, rodau, kad galiu žaisti aukštame lygyje.

– Kaip vertinate iniciatyvą burti Lietuvos tinklinio rinktinę?

– Tik gerai. Yra daug jaunų žaidėjų, kuriems reikia tobulėti, kurie nori save parodyti kitoms šalims. Aš tik už, visu 100 procentų atsiduosiu Lietuvos rinktinei. Aišku, sieksime ir laimėti kažką, o ar pavyks – parodys laikas. Sunku tikėtis aukštų rezultatų iškart, logiška, kad nelaimėsime Europos čempionato.

– Bet pradžia yra svarbu?

– Taip. Manau, kad galime pasiekti kažką ir laimėti prieš Liuksemburgą, Moldovą ar Izraelį. Tos komandos pirmame etape tikrai yra įveikiamos. Kaip bus - nežinau, matysime.

– Galbūt galima numatyti stiprias ir silpnas būsimos rinktinės puses?

– Sunku pasakyti, nes nelabai žinau, kas joje žais. Aš Lietuvoje nematau kaip visi žaidžia, ar tie žaidėjai stiprūs, ar jie formoje ar ne. Reikėtų rinktinės trenerio klausti.

– Tinklinio visuomenei esate gerai žinomas. Nėra apmaudu, kad nėra susidomėjimo iš platesnės auditorijos?

– Viskas keičiasi po truputį. Kada M. Vasiliauskas tapo prezidentu ir prasidėjo visi tie paplūdimio čempionatai Vilniuje... Populiarinamas tinklinis ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Aš manau, kad ateis savas laikas. Aš tikrai nesijaudinu dėl to, kad manęs niekas neatpažįsta. Man nereikia būti žvaigžde, aš to nesiekiu.

– Nesate sulaukęs pasiūlymų žaisti kitų šalių rinktinėse?

– Esu, kažkada seniai. Siūlė Rumunija, bet Lietuvos pilietybės niekada neatsisakysiu ir atstovausiu Lietuvai kiek galėsiu. Kol būsiu sveikas, tol žaisiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)