R. Meilutytė pirmąjį aukso medalį iškovojo 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje. Ji distanciją įveikė per 57,68 sek. ir pasiekė naują pirmenybių rekordą. Antrasis aukso medalis buvo itin saldus, iškovotas 100 m plaukimo krūtine rungtyje, paskutiniu grybšniu aplenkiant pagrindinę konkurentę, rusę Juliją Jefimovą. Lietuvė distanciją įveikė per 1.02,92 min. ir pasiekė naują visų laikų čempionatų rekordą. Sidabro medalį R. Meilutytė laimėjo 50 m krūtine rungtyje, distanciją nuplaukusi per 29.10 sek. Ją aplenkė rusė J. Jefimova.

Paklausta, kaip vertina šiuos sportinius metus, per kuriuos iškovojo daugybę medalių ir pagerino ne vieną pasaulio rekordą, R. Meilutytė sakė, kad iki tobulumo pritrūko geresnių rezultatų 50 m krūtine rungtyje:

„Jeigu būčiau geriau plaukusi 50 m. krūtine, būtų geriau. Šiuos metus vertinu labai gerai“.

Šiame Europos čempionate lietuvė nesitikėjo per daug gerų rezultatų, nes kaip pati teigė, pasiruošimas jam buvo ne pats geriausias ir jame ji nesiekė jokių pasaulio rekordų, tenorėjo tik kuo geriau plaukti.

Paklausta apie pagrindines savo konkurentes vengrę Katinką Hosszų ir J. Jefimovą, R. Meilutytė šiltai atsiliepė apie konkurentes.

„Mes esame geros draugės, aš jas labai gerbiu. Plaukti su jomis visą laiką smagu, tas suteikia džiaugsmo“, – čempioniškai kalbėjo lietuvė.

Bendroje komandų įskaitoje Lietuva užėmė aukštą septintą vietą. Iki šiol lietuviai nebuvo iškovoję nė vieno aukso medalio Europos čempionate trumpame baseine.

Gruodžio 12-15 d. vykusiame čempionate Lietuvai atstovavo 11 plaukikų – Giedrius Titenis, Mindaugas Sadauskas, Igoris Kozlovskis, Simonas Bilis, Danas Rapšys, Povilas Strazdas, Tadas Duškinas, Deividas Margevičius, Jevgenijus Rogožinas, Rūta Meilutytė ir Ugnė Mažutaitytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (353)