Iki kitų mokslo metų pradžios į naują Vilniaus miesto sporto centrą bus sujungtos lengvosios atletikos, vandens sporto, gimnastikos, dvikovės sporto šakų, „Sietyno“ mokyklos bei Vilniaus olimpinis sporto centras.

Šachmatų ir šaškių mokykla prisišlies prie „Tauro“ mokyklos, o Vilniaus krepšinio bei futbolo mokyklų reorganizacija nepalies.

Daugiausiai iečių trečiadienio savivaldybės tarybos posėdyje buvo laužoma dėl lengvosios atletikos ir vandens sporto mokyklų, kurias Kultūros, švietimo ir sporto komitetas siūlė palikti savarankiškas.

Balsuojant pirmąkart dauguma tarybos narių minimalia persvara šį pasiūlymą parėmė, bet valdantieji paprašė balsuoti iš naujo – neva susimaišęs Žilvinas Šilgalis paspaudė ne tą mygtuką.

Opozicija neliko skolinga ir taip pat rado priežasčių prašyti pakartotino balsavimo. Posėdžių salėje kilus šurmuliui, galiausiai tik iš ketvirto karto nuspręsta laikytis pirminio reorganizavimo plano. Už atitinkamą sprendimo projektą pasisakė 29 sostinės savivaldybės tarybos nariai, prieš balsavo 8, susilaikė 7.

Po balsavimo konservatorė Violeta Podolskaitė mėgino sugėdinti merą Artūrą Zuoką.

„Veskite posėdį kaip priklauso, o dabar darote kažkokį šou. Gėda, negražu, nenoriu elgtis kaip Ukrainos Radoje, bet jūs verčiate, nes pats elgiatės nederamai“, – auklėjo tarybos narė.

Niršo ir kitas konservatorius Povilas Tamošauskas, pasisakęs už savarankiškas lengvosios atletikos ir vandens sporto mokyklas. Šešias biudžetines ugdymo įstaigos sujungsiantį sporto centrą jis vadino monstru, kuriame jaunųjų sportininkų ruošimas nebus toks efektyvus kaip anksčiau.

Savo ruožtu, reorganizacijos iniciatoriai žada racionaliau panaudoti miesto biudžeto lėšas. Anot savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Rito Vaigino, po pertvarkos jaunuosius sportininkus ugdančių įstaigų administracijos etatų skaičių sumažės nuo 110 iki 62, sumenkti turėtų ir po visą miestą išsibarsčiusių mokyklų administracinių patalpų išlaikymo kaštai.

Atsikračius beveik pusės administracinio personalo tikimasi per metus sutaupyti po 1,6 mln. litų. Tiesa, darbuotojų išeitinės kompensacijos gali „suryti“ per milijoną litų.

Po reorganizacijos didžiausia sporto mokykla mieste taps Vilniaus miesto sporto centras. Ši įstaiga turės 2,5 tūkstančio auklėtinių – tai beveik pusė visų sostinės jaunųjų sportininkų.

Tiesa, opozicijos atstovai nepraranda vilties dar perbraižyti reorganizacijos gaires, be to, jų teigimu, dėl elektroninės sistemos gedimo balsuojant buvo įskaičiuoti ne visi tarybos narių balsai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)