Jis po ketverių metų Monrealyje pasipuošė aukso medaliu.

Tarp žaidynių jis veltui laiko nešvaistė ir du kartus triumfavo pasaulio čempionatuose. Brolio Jozefo pasiekimai kuklesni, bet vis vien įspūdingi – laimėtas pasaulio čempionato auksas ir Maskvos olimpinių žaidynių vicečempiono titulas.

Neeilinių atletų pasiekimų įkvėpti imtynių entuziastai pradėjo rengti moterų imtynių turnyrą „Czarny Bor Open“. Varžybos sulaukė palankių atsiliepimų, o organizatoriai, pasiraitoję rankoves, vis plėtė dalyvių geografiją.

Prieš kelis metus kelią į imtynių tradicijomis pagarsėjusį miestelį atrado treneris Aivaras Kaselis.

„Jau keturis kartus važiavau su merginomis į varžybas Czarny Bore. Vieną kartą automobilis pakeliui sulūžo. Teko grįžti namo, nes nusibelsti su subyrėjusia greičių dėže iki kalnuotų Lenkijos vietovių nebuvo jokių šansų“, - su šypsena prisiminė nuotykius kelyje moterų imtynių specialistas.

Nesklandumai neatbaidė A. Kaselio ūpo atvežti savo jaunas auklėtines į imtynių žvaigždėmis knibždantį renginį.

„Aš su kolega Andriumi Stočkumi nutariau išmėginti panas ekstremalioje situacijoje. Kur kitur dar galėtume jas užgrūdinti. Turnyras labai geras, neblogesnis, nei Skandinavijos valstybėse ar Vokietijoje, dėl žemesnių transporto kaštų finansiškai palankesnis, o, be to, lenkai prašyte prašė atvykti. Iki šių metų. Kaip bus toliau, nežinau. Šiemet Danutė Domikaitytė visoms nušluostė nosį. Tarp sugniuždytų ir ant menčių paguldytų pateko ir Lenkijos rinktinės lyderė, pasaulio ir Europos jaunimo čempionatų prizininkė, Europos čempionato penktos vietos laimėtoja Daria Osocka. Po Danutės pergalių kolegų šypsenos akimirksniu dingo“, - svarstė A. Kaselis.

Šiemetiniame turnyre sportininkės kovojo dvejose amžiaus grupėse. Moterų imtynių meistrės kovojo turnyre Lenkijos taurei laimėti, o jaunės (16-17 metų) grūmėsi dėl „Czarny Cup Open“ turnyro apdovanojimų.

D. Domikaitytės vardą vietiniai žiūrovai jau spėjo įsidėmėti. Ji prieš trejus metus jaunių grupės finale įveikė Europos jaunių čempionato finalininkes Theresę Persson iš Švedijos ir vokietę Luzie Manzkę.

Pernai lietuvė pusfinalyje nusileido tik dešimčia metų vyresnei turnyro nugalėtojai Kitti Godo iš Vengrijos ir liko trečia.

Šiemet Šiaulių miesto Vijolių vidurinės mokyklos auklėtinė varžovėms nepaliko jokių vilčių. Svoryje iki 67 kilogramų viena po kitos krito vokietės, Europos čempionato prizininkė Nadine Weinange ir AnneKruger, jau minėta lenkė D. Osocka ir dar viena šeimininkų atstovė Marzena Horoszko.

Indrė Bubelytė (59 kg) pirmoje dvikovoje minimaliu rezultatu 1:2 pralaimėjo vokietei Angelinai Schmidt, bet vėliau aiškia persvara įveikė kitą vokietę Synthią Frutsch (6:0) ir ant menčių paguldė lenkes Magdą Zasiadczuk bei Alicją Goloszewską ir iškovojo turnyro bronzą.

Lenkijos taurės turnyre varžėsi 101 sportininkė.

Dar dvi atletės grūmėsi „Czarny Bor Open“ jaunių turnyre. Kupiškyje sportinį kelią pradėjusi Karolina Latožaitė (56 kg) su viena pergale prieš lenkę Natalią Raczką ir pralaimėjimais vokietei Sabrinai Grerber ir Patrycijai Oleszczuk iš Lenkijos liko devintoje vietoje.

Varžybose Lenkijoje Rugilei Abraškevičiūtei (65 kg) iš Traupio miestelio pergalių iškovoti nepavyko.

„Czarny Bor Open“ turnyre galynėjosi 128 imtynininkė.

Mūsų šalies komandą varžyboms ruošė treneriai A. Kaselis, Andrius Stočkus ir Arvydas Krikščiūnas.