Beje šios abejos rungtynės iš keturių buvo pasibaigusios mažiausiu skirtumu – Kaune granitiečiai šventė pergalę taip vadinamoje „išvykoje“ trijų įvarčių skirtumu, o varėniškiai energetikų miesto atstovus buvo įveikę penkių įvarčių persvara. Tuo tarpu trečios poros atstovai, šalies čempionas Klaipėdos „Dragūnas“ prieš HC „Vilnius“ klubo rankininkus turėjo solidžią net devynių įvarčių pranašumą ir jie atsakomą dvikovą žaidė Vilniuje.

Kaip ir prieš savaitę anksčiausiai tarpusavio ginčą pradėjo spręsti kauniečių kolektyvai „Granitas-Gaja-Karys“ ir „LSU-Lūšis“. Vėl gi, jų susitikimas žadėjo būti atkaklus ir išanksto pasakyti kas pateks į pusfinalį buvo sudėtinga. Tačiau kaip parodė rungtynių eiga granitiečiai buvo labai rimtai nusiteikę žengti toliau ir visas 60 minučių tvirtai laikė žaidimo vadžias savo rankose.

Jų pranašumas atskirais momentais siekė 5-6 įvarčius. Tik besibaigiant dvikovai varžovus prisileido kiek arčiau iki dviejų įvarčių atstumo ir rungtynių teisėjos Aušra Žalienė bei Viktorija Kijauskaitė užfiksavo rezultatą 29:27 (15:12) „Granito-Gajos-Kario“ naudai.

Nugalėtojams 7 įvarčius pelnė jų snaiperis Vaidas Drevinskas, o „lūšiukams“ net 12 taiklių metimų atliko Egidijus Morkūnas.

Rungtynės Varėnoje, kur šeimininkai „Ūlos“ rankininkai rungėsi su „RK Energija ESSM“ komanda, vyko į vienus vartus. Dzūkai dominavo aikštelėje visur ir per visą dvikovą bei pasiekė nesunkią pergalę net 27 įvarčių persvara – 43:16 (24:6). Varėniškiams 9 įvarčius pelnė Egidijus Sereičikas, o svečiams - Mantas Tokanas 4.

Vilniečiai po skaudaus pralaimėjimo pirmoje dvikovoje uostamiestyje prieš „Dragūną“ santykiu 27:36 (16:15) namie troško reabilituotis, bet tai buvo tik teoriniai norai. Praktiškai nieko nesigavo. Šeimininkai tik pirmas kelias minutes sugebėjo išlaikyti lygų rezultatą, vėliau pajūrio rankininkai daug manevruodami sudėtimi palaipsniui nutolo ir nesunkiai nugalėjo HC „Vilniaus“ komandą dešimties įvarčių pranašumu – 34:24 (16:12).

Vilniečiams Jūris Aganauskas pasiekė 5 įvarčius, „Dragūno“ ekipai 9 tikslius metimus atliko Tadas Stankevičius.

Ketvirtos rungtynės vyks ketvirtadienį Pasvalyje, kur susitiks vietos RK „Rankininkas SM“ ir Vilniaus „VHC Šviesa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)