Rengti plaukimo čempionatus sustatomuose baseinuose tampa vis populiariau, nes dėl kelių dienų renginio statyti daugiatūkstantines arenas yra per brangu.

V. Janušaitis pasakoja, kad pernai Stambule vykęs pasaulio plaukimo čempionatas vyko universalioje sporto arenoje, kurioje be kitko vyksta ir Eurolygos krepšinio varžybos.

Labiausiai tikėtina, kad Lietuvoje čempionatas būtų surengtas Vilniuje. Jis svarsto apie laikinų baseinų įrengimą „Siemens arenoje“.

„Visų pirma įrengiant baseiną jis pasikelia daugiau nei 2 metrus nuo „Siemens arenos“ pagrindo. Pirmos eilės užsidengia, taigi nebūtų 10 tūkst. [žiūrovų], kiek maksimaliai „Siemens arena“ gali rinkti. Bet, manau, 5–6 tūkst. – tai tikrai realus skaičius“, – sakė premjero patarėjas sportui V. Janušaitis.

Lietuvos plaukimo federacijos vadovo Tomo Kučinsko nuomone, idėja įgyvendinama, bet yra kliūčių.

„Organizaciniu požiūriu tai sudėtingas projektas (...). Labai norint ir turint finansų, galime tai daryti, bet atsiremiame į akivaizdų faktą – ruošiamasi euro įvedimui ir norint surengti čempionatą politikai nerodo ryžto atrasti finansavimo“, – sakė T. Kučinskas.

Jau buvo svarstoma galimybė į Lietuvą plaukikus sukviesti 2015 metais, bet dėl galimo euro įvedimo idėja atidėta bent ketveriems metams. Tačiau tai gali išeiti į naudą.

„Neseniai vykęs pasaulio jaunimo čempionatas parodė, kad turime puikią komandą, kuri gali užimti prizines vietas estafetėse. Tai rodo, kad turėsime ne vieną Rūtą [Meilutytę] – turėsime dar 2–4 plaukikus, sugebančius patekti į finalą. Patrauklumo dalis būtų padengta“, – sako LPF prezidentas.

Nors renginys neįmanomas be valstybės paramos, T. Kučinsko nuomone, iš čempionato gautos pajamos padengtų išlaidas.

Susidomėjimas yra“, – sako trejų olimpinių žaidynių dalyvis V. Janušaitis. – Ir jei Vilniuje vyktų dar Europos čempionatas, mano manymu, tai būtų labai vykęs renginys“.