Geriausių metų lengvaatlečiu tarp vyrų jau penktą kartą tapo sprinteris Usainas Boltas. 27-erių metų jamaikietis 2013 m. iškovojo tris pasaulio čempionato aukso medalius. U. Boltas vėl buvo nepralenkiamas 100 m ir 200 m bėgimo rungtyse bei su komandos draugais laimėjo 4x100 m estafetės bėgimą. Geriausiu pasaulio lengvaatlečiu U. Boltas buvo renkamas ir 2008 m. – 2009 m. bei 2011 m. – 2012 m.

Tarp moterų geriausia buvo išrinkta sprinterė Shelly-Ann Fraser-Pryce. 26-erių metų sportininkė šių metų pasaulio čempionate pasižymėjo kaip ir U. Boltas – laimėjo aukso medalius 100 m, 200 m bei 4x100 m estafetės rungtyse. S-A. Fraser-Pryce geriausia metų lengvaatlete išrinkta pirmą kartą.

Taip pat buvo įteikti du apdovanojimai už karjeros nuopelnus. Pirmasis šį apdovanojimą atsiėmė 36-erių metų amerikietis Dwightas Phillipsas, kuris per savo karjerą šuolio į toli rungtyje net 4 kartus tapo pasaulio čempionu bei sykį iškovojo olimpinį aukso medalį. 2013 m. pasaulio čempionate jis užėmė 11-ą vietą ir paskelbė apie karjeros pabaigą.

Tuo tarpu 31-erių metų rusė J. Isinbajeva, atsiėmusi apdovanojimą už karjeros pasiekimus, nudžiugino savo gerbėjus ir pareiškė, kad planuoja dalyvauti 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje. J. Isinbajeva anksčiau teigė, kad dabar jos tikslas – šeimos pagausėjimas ir apie tolesnę karjerą ji negalvoja, bet šeštadienį rusė pažymėjo, kad po vaiko gimimo ji vėl planuoja grįžti į lengvąją atletiką. 2013 m. rusei buvo įsimintini – po kelių nesėkmingų metų atsigavusi sportininkė šuolių su kartimi rungtyje vėl iškovojo aukso medalį ir tai ji padarė savų žiūrovų akivaizdoje Maskvoje, - informuoja Sportas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)