Suprantama, kad jiems atsilaikyti prieš šalies grandus šansų buvo nedaug, bet pabandyti, kaip visa tai atrodo – visuomet maga ir įdomu. Be to, taip įgyjama naudinga patirtis.

Vilniaus „VHC Šviesa“ kolektyvas pirmoms rungtynėms pasikvietė Pasvalio rankininkus ir turėjo galimybę įrodyti savo pranašumą. Tas jiems puikiai sekėsi ir namuose šviesiečiai susikrovė solidžią persvarą prieš atsakomąją dvikovą Pasvalyje – 37:28 (17:11).

Vilniaus „VHC Šviesa“ – Pasvalio „Rankininkas/SM“ 37:28 (17:11).

„VHC Šviesa“: Vaidas Trainavičius ir Skirmantas Plėta po 7,Lukas Bumerius ir Mindaugas Sukackas po 5 įvarčius.

„Rankininkas SM“: Rolandas Indrašiūnas ir Mantvydas Lazauskas po 6, Kęstutis Vitkus 3 įvarčiai.

Pas Elektrėnų jaunuosius sportininkus atvyko Varėnos „Ūla“, kuri pastaruoju metu yra smarkiai pasikeitusi ir su kiekvienomis rungtynėmis demonstruoja vis solidesnį žaidimą. Dzūkijos krašto klubas smarkiai sustiprėjo į gimtinę grįžus prityrusiems žemiečiams, buvusiems ar esamiems šalies rinktinės nariams – Tautvydui Mikalauskui, Remigijui Čepuliui, Arminui Grigėnui ir kitiems. Todėl elektrėniškiams atsilaikyti prieš tokius solidžius priešininkus buvo praktiškai neįmanoma.

Tačiau jie pralaimėjo tik 5 įvarčiais – 22:27 (11:14). Tiesa, reikia pripažinti, kad į Elektrėnus neatvyko T. Mikalauskas ir R. Čepulis, bet vis tiek...

Elektrėnų „RK Energija – ESSM“ – Varėnos „Ūla“ 22:27 (11:14).

„RK Energija-ESSM“: Mantas Tokanas 9, Mindaugas Sladkevičius 4, Deividas Mlečka ir Lukas Tartėnas po 3 įvarčius.

„Ūla“: Kęstutis Ikasala 6, Arminas Grigėnas 5, Dionizas Cichockas 4 įvarčiai.

Daugkartinių Lietuvos čempionų uostamiesčio rankininkų ir gan sėkmingai šį sezoną pradėjusiems sostinės HC „Vilnius“ klubui tai buvo antrasis iš eilės mačas. Prieš kelias dienas jų tarpusavio čempionato dvikovą Vilniuje įtikinamai 33:24 buvo laimėję Klaipėdos „Dragūno“ sportininkai. Lygiai tokiu pačiu skirtumu jie laimėjo ir trečiadienio akistatą – 36:27 (15:16).

Klaipėdos „Dragūnas“ – Vilniaus HC „Vilnius“ 36:27 (15:16).

„Dragūnas“: Benas Petreikis 9, Tadas Stankevičius ir Darius Jasinskas po 5 įvarčius.

HC „Vilnius“: Martynas Žala 7, Šarūnas Sakalauskas ir Marius Panavas po 6 įvarčius.

Dviejų laikinosios sostinės ekipų derbis visuomet vyksta su ypatingu atspalviu – aštriai ir be jokių kompromisų. Tiesa, šį sezoną vykusi jų pirmoji čempionato dvikova baigėsi įtikinama granitiečių pergale 37:24, tačiau manyti, kad vėl viskas išsispręs taip paprastai, buvo neišmintinga.

Rungtynės buvo aštrios bei permainingos. Dvikovos pradžioje pirmavo „LSU-Lūšis“ rankininkai, kurie laimėjo pirmąją susitikimo dalį dviem įvarčiais – 15:13. Bet vėliau jų puolimo mašina išsikvėpė ir iniciatyvą perėmė varžovai „Granitas-Gaja-Karys“, kurie ir nugalėjo trijų įvarčių persvara – 30:27 (13:15).

Kauno „LSU-Lūšis“ – Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ 27:30 (15:13).

„LSU-Lūšis“: Egidijus Morkūnas ir Arūnas Urbonas po 7, Mindaugas Mažeika 5 įvarčiai.

„Granitas-Gaja-Karys“: Lukas Feoktistovas ir Paulius Šarkauskas po 6, Edvinas Balčiūnas ir Algirdas Lazauskas po 4 įvarčius.

Atsakomosios rungtynės po savaitės, lapkričio 20-21 dienomis..

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)