Vicečempionai nugalėjo „LSU-Lūšį“

Praėjusio LRL sezono bronzos medalių laimėtojai Kauno „LSU-Lūšies“ rankininkai savų sirgalių akivaizdoje rezultatu 23:28 (8:13) nusileido vicečempionams – Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkams.

Alytiškiai iškart trūktelėjo į priekį – 6:3, 9:5, 13:8. Kauniečiai dar bandė atkurti rungtynių intrigą, kai 47 susitikimo minutę priartėjo iki 3 įvarčių – 17:20, tačiau netrukus vėl gavo dozę šalto dušo – praleido 5 įvarčius iš eilės ir alytiškiai pergalingai baigė rungtynes.

„Almeidą-Stronglasą“ į pergalę vedė Gintautas Adamkevičius, įmetęs 8 įvarčius (2 iš 7 m), Robertas Paužuolis ir Žygimantas Micevičius (2 iš 7 m) pridėjo po 6 įvarčius, Rokas Lastauskas – 4, Irmantas Asakavičius – 2, Mindaugas Visalga ir Dovydas Čepulis – po 1 įv.

Iš kauniečių išsiskyrė Karolis Dambrauskas, varžovus nuginklavęs 5 kartus, Paulius Orlovskis ir Evaldas Vėta pridėjo po 4, Mindaugas Barzdenis – 3, Egidijus Morkūnas (2 iš 7 m) ir Arūnas Urbonas – po 2, Artūras Balčiūnas, Karolis Budrys ir Mindaugas Mažeika – po 1 įv.

Eugenijus Gimbutas („Almeidos-Stronglaso“ treneris): „Visą laiką šiose rungtynėse pirmavome, tačiau skirtumas nebuvo didelis ir visada vyravo įtampa, varžovai neleido atsipalaiduoti. Džiaugiamės pergale“.

Antanas Katkevičius („LSU-Lūšies“ treneris): „Labai džiaugiuosi jaunaisiais komandos žaidėjais, jie stipriai tobulėja. Šiandien žaidė ypač gerai, nepasidavė iki rungtynių pabaigos“.

Alytiškiai su 3 pergalėmis, 1 lygiosiomis ir 2 pralaimėjimais LRL turnyrinėje lentelėje žengia ketvirti, „LSU-Lūšies“ (3 pergalės, 1 lygiosios, 2 pralaimėjimai) rankininkai – penkti.

„Ūla“ pamokė granitiečius

Trečiąją pergalę iš eilės iškovojo sustiprėjusi Varėnos „Ūlos“ ekipa. Šįkart jie net 13 įvarčių skirtumu – 34:21 (18:31) Kaune sugebėjo įveikti savo žiūrovų akivaizdoje rungtyniavusius Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkus.

Rungtynių pradžia vyko apylygiai, tačiau 22 rungtynių minutę varėniškiai po kelių sėkmingų atakų atitrūko – 13:9 ir nuo tos akimirkos jau kontroliavo situaciją.

36 rungtynių minutę komandas jau skyrė 9 įvarčiai – 23:14, o 52 dvikovos minutę skirtumas jau buvo dviženklis – 30:18.

Kauniečiams įvarčius pelnė: Vaidas Drevinskas – 7, Valdas Jarukas – 4, Lukas Sutkus – 3, Algirdas Lazauskas, Paulius Šarkauskas ir Lukas Feoktistovas – po 2, Edvinas Balčiūnas – 1.

Varėniškius į pergalę vedė Arminas Grugėnas, įmetęs 9 įvarčius (3 iš 7 m), Tautvydas Mikalauskas pridėjo 7 (1), Remigijus Čepulis – 5, Rimantas Palevičius – 4, Eimantas Kalanta – 3 (1), Žygimantas Grigėnas, Egidijus Stereičikas ir Šarūnas Krisiulevičius – po 2.

Tautvydas Mikalauskas („Ūlos“ žaidėjas): „Padarėme tai, ko ir atvykome į Kauną – iškovoti pergalės. Žaidėme puikiai, įvykdėme trenerio nurodymus ir tai davė rezultatą. Manau, kad varžovai mūsų neįvertino ir mes parodėme, ko esame verti“.

Valdemaras Novickis („Granito-Gajos-Kario“ treneris): „Žaidėme blogai. Galbūt tam įtakos turėjo ir tai, kad buvo pertrauka, žaidėjai atprato nuo įtampos, žaidybinio kontakto, per treniruotes galbūt per švelniai vienas prieš kitą žaidė. Varėniškiai – sustiprėję, juo papildė legionieriai ir jaunimas pasitempė, jaučia vyresnių žaidėjų užnugarį.“

Po šios pergalės Varėnos „Ūla“ (3 pergalės, 3 pralaimėjimai) LRL čempionate žengia šešta, granitiečiai (3 pergalės, 3 pralaimėjimai) nusileido į septintąją poziciją.

Šiauliečiai nugalėjo HC „Uteną“

Lietuvos rankinio lygos (LRL) pirmenybėse Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 38:32 (21:15) įveikė HC „Uteną“.

Šiauliečiai nuo pat dvikovos pradžios diktavo žaidimo sąlygas – 5:2, 10:6, 19:13.

36 rungtynių minutę komandas jau skyrė dviženklė persvara – 37:27, tačiau uteniškiai nenuleido rankų ir dar sugebėjo sumažinti aikštės šeimininkų pranašumą perpus – 32:27, tačiau arčiau nei per 5 įvarčius priartėti nebepavyko.

„SM Dubysos-Gubernijos“ komandą į pergalę vedė 15 (5 iš 7 m) įvarčių įmetęs Mindaugas Nakvosas, 7 pridėjo Jonas Kueva Kaspi, po 3 – Deivydas Virbauskas, Artūras Strupas ir Saulius Bernikas, po 2 – Aivaras Budrys ir Arminas Milaknis, po 1 – Paulius Vaigauskas, Egidijus Dambrauskas ir Mindaugas Valuckas.

HC „Utena“ gretose išsiskyrė Mindaugas Agurkis, įmetęs 10 įvarčių (2 iš 7 m), Tomas Čiužas – 6 (1 iš 7 m), Tadas Mikuckas – 6 (1 iš 7 m), Šarūnas Šeduikis ir Karolis Markauskas – po 3, Eigirdas Budrevičius ir Marius Deveikis – po 2.

Gediminas Paukštė (HC „Utena“ treneris): „Rungtynės nepavyko, nes prastai sužaidėme tiek pirmo kėlinio, tiek antro kėlinio pradžias“.

Arūnas Balčiūnas (Šiaulių komandos treneris): „Rungtynes vertinu teigiamai, nes pasiekėme pergalę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)