25 metų ledo ritulininkas, kuris yra Rusijos pilietis, ketvirtadienį buvo suimtas Denveryje, o vėliau paleistas už užstatą, įtariant, kad jis užpuolė ir pagrobė moterį, kurią žiniasklaida įvardijo kaip jo širdies draugę manekenę Jevgeniją Vavriniuk.

S. Varlamovas, kuris iki šiol buvo laikomas pagrindiniu Rusijos ledo ritulio rinktinės vartininku, teigė esantis nekaltas.

Jo areštas sukėlė abejonių, ar sportininkas galės dalyvauti žiemos olimpiadoje, Rusijai tikintis, kad jos rinktinė, kurioje yra daug NHL žvaigždžių, iškovos auksą.

„Pagrindiniam Rusijos komandos vartininkui Semionui Varlamovui gresia pakliūti į kalėjimą, o ne į Sočį“, – rašo Rusijos sporto dienraštis „Sovetskij sport“.

„Būtų geriau negauti tokių žinių, iki olimpiados likus 100 dienų“, – laikraščiui sakė Rusijos ledo ritulio federacijos vykdomasis direktorius Valerijus Fesiukas.

Valstybės Dūmos sporto reikalų komiteto vadovas Igoris Ananskichas iškėlė prielaidą, kad S. Varlamovo areštas galėjo būti specialiai surežisuotas, kad sportininkas negalėtų atstovauti savo šaliai.

„Mano nuomone, pagrindinis tikslas – neleisti jam dalyvauti treniruotėse, varžybose, kad jis negalėtų praktikuotis ir – Dieve, apsaugok – netgi negalėtų dalyvauti olimpiadoje“, – įstatymų leidėjas sakė naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

Interviu JAV dienraščiui „The Denver Post“, J. Vavriniuk teigė, kad S. Varlamovas, būdamas girtas, užpuolė ją antradienį paryčiais.

Dauguma komentatorių Rusijoje reiškė palaikymą S. Varlamovui, kuris teigė esantis nekaltas, taip pat reiškė abejones, ar jo numanoma auka yra sveiko proto.

Laikraščio „Sport ekspres“ korespondentas Jungtinėse Valstijose Slava Malamudas tikino, kad S. Varlamovas yra „pats ramiausias, santūriausias ir rimčiausias“ žaidėjas. „Aš tuo netikiu“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje numanomą incidentą.

„Patariame Semionui atsargiau rinktis gyvenimo draugę. Jungtinėse Valstijose iš bet kokios mėlynės pasiruošę išpūsti didelę bylą – ypač jeigu susiję garsūs žmonės“, – rašo „Sovetskij sport“.

Ledo ritulys yra viena mėgstamiausių sporto šakų Rusijoje, nors daugelis jos žvaigždžių žaidžia Šiaurės Amerikoje.

S. Varlamovas yra pasirašęs 8,5 mln. dolerių (21,4 mln. litų) vertės trejų metų kontraktą su Kolorado klubu „Avalanche“. Anksčiau jis žaidė Vašingtono „Capitals“ komandoje ir Jaroslavlio „Lokomotiv“ Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)