Savaitgalį jėgas atgaunantis galiūnas „Siemens“ arenoje įsiliejo į naują vaidmenį – Mindaugas žiūrovams komentavo dvikovas ir pasakojo imtynių subtilybes.

Dėl stipriausio graikų-romėnų imtynių giganto titulo rungėsi keturi atletai. Pusfinalyje Marijus Grygelis įveikė Sigitą Gikarą, o Artūras Jankauskas palaužė Manto Knystauto pasipriešinimą. Mūšyje dėl pirmos vietos 2008 metų Europos jaunimo vicečempionas netikėtai lengvai įveikė Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinį Marijų Grygelį ir iškovojo aukso medalį bei nugalėtojo taurę.

Laisvųjų imtynių turnyre trys atletai kovojo ratų sistema. Išsigydęs traumas ir po ilgesnės pertraukos ant imtynių kilimo sugrįžęs 2007 metų Europos čempionato 5 vietos laimėtojas Mindaugas Rumbutis nepaliko vilčių savo varžovams. Startinėje dvikovoje klaipėdietis įveikė sostinės atletą Igorį Fiodorovą, o antrame rate nugalėjo Joną Rudavičių iš Pagėgių ir užsitikrino nugalėtojo titulą. Paguodos imtyje J. Rudavičius įveikė I. Fiodorovą.

Tarp pagrindinių turnyro kovų techninį arsenalą demonstravo geriausi šalies imtynininkai, tarp kurių žiūrovai pamatė Londono olimpinių žaidynių trečios vietos laimėtoją Aleksandrą Kazakevičių, olimpietį Edgarą Venckaitį ir jo brolį Darių, Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinius Artūrą Macijevskį, Martyną Nemsevičių, Airidą Danusevičių, Rūtenį Uginčių ir Eivydą Sekų.

Tačiau ko gero didžiausią žiūrovų susidomėjimo sulaukė dvikova dėl absoliutaus festivalio imtynių nugalėtojo titulo. Artūrui Jankauskui iššūkį metė galiūnas iš Nyderlandų Alexas Moonenas. „Prieš vienuolika metų esu iškovojęs Europos dziudo jaunimo čempionato „bronzą“. Manau, kovotojo įgūdžiai neišblėso ir šiandien pavyks nugalėti lietuvį“, – optimizmo prieš dvikovą nestokojo olandas.

Abipusiu sutarimu atletai kovojo pagal panašias į sumo taisykles – reikėjo savo priešininką išnešti arba išstumti už kilimo raudonos zonos. A. Jankauskas du kartus buvo prirėmęs olandą prie kilimo krašto, tačiau beveik 30 kilogramų sunkesnis varžovas vis atremdavo Artūro atakas. Po minutės Alexui Moonenui pritrūko kvapo ir nuvargęs olandas atsisakė kovos. Absoliučiu festivalio imtynių turnyro nugalėtoju tapo Artūras Jankauskas. Klaipėdietį pasveikino ir nugalėtojo taurę įteikė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Imtynių gigantų kovų rezultatai:

Graikų-romėnų imtynės

1. Artūras Jankauskas (Klaipėda)

2. Marijus Grygelis (Vilnius LOSC)

3. Mantas Knystautas (Klaipėda – Vilnius LOSC)

4. Sigitas Gikaras (Klaipėda)

Laisvosios imtynės

1. Mindaugas Rumbutis (Vilnius – Klaipėda)

2. Jonas Rudavičius (Pagėgiai – Klaipėda)

3. Igoris Fiodorovas (Vilnius)

Absoliutus festivalio imtynių nugalėtojas

1. Artūras Jankauskas (Klaipėda)

2. Alex Moonen (Nyderlandai)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją