Šiuo metu Palangos „Vanagupės“ viešbutyje apsistojo ir pasiruošime dalyvauja tokie sportininkai kaip universiados prizininkės sprinterė Lina Grinčikaitė bei bėgikė Eglė Balčiūnaitė, geriausias Lietuvos aukštininkas Raivydas Stanys, Europos jaunimo čempionato U23 vicečempionė Airinė Palšytė bei kiti jaunieji Europos čempionatų finalininkai: bėgikė Modesta Morauskaitė, šuolininkė į tolį Jogailė Petrokaitė bei aukštininkas Adrijus Glebauskas.

Pastarasis sportininkas tik rugsėjo pabaigoje užbaigė vasaros sezoną Europos klubų taurės čempionate Brno (Čekija), kur atstovavo klaipėdiečių „Nikė“ lengvosios atletikos klubą bei laimėjo aukso medalį šuolių į aukštį rungtyje.

“Stovykla Palangoje man bus trečioji ir žinau, kad dirbsim sunkiai. Ilsėtis nėra kada, o mano metuose išvis – viskas dar prieš akis ir reikia toliau kibti į darbą. Treniruotis grupėje su geriausiu Lietuvos aukštininku Raivydu Staniu man bus didelė motyvacija,”- sako jaunasis sportininkas, šiais metais įstojęs į Vytauto Didžiojo universitetą bei pasiruošimą pradėjęs su treneriais Alvydu Baranausku ir Audrone Gavelyte.

Stovykloje Palangoje šiais metais dalyvauja ir Šveicarijoje gyvenanti Agnė Šerkšnienė, kuri praeitą sezoną gerino asmeninius rezultatus 100, 200 ir 400 metrų bėgimuose, skynė pergales Europos komandiniame čempionate Kaune ir kitose tarptautinėse varžybose bei debiutavo Pasaulio čempionate Maskvoje. Sportininkė vos prieš pora savaičių užbaigė savo intensyvųjį sezoną.

„Vasara buvo gan ilga – paskutinės varžybos, Šveicarijos komandinis čempionatas, vyko rugsėjo 21 dieną. Todėl tik dabar pradedu judėti, o sąlygos tam čia puikios“,- džiaugėsi A. Šerkšnienė galimybe treniruotis Palangoje su savo ilgamete trenere Nijole Sabaliauskiene. – Stovyklos metu akcentuojame fizinį pasiruošimą.

Kadangi 400 metrų distanciją nėra lengva bėgioti geriausioje formoje ištisus metus, žiemą planuojame dalyvauti trumpesnių distancijų varžybose ir koncentruotis vasarai“.

Kai vieni jau startavo pasiruošime, kiti dar tik ruošiasi. Europos jaunimo U23 čempionas bei Lietuvos disko metimo viltis Andrius Gudžius treniruotes pradės tik šio mėnesio gale.

„Šiemet sezoną dėl sveikatos problemų baigiau anksčiau, turėjau daugiau laiko atsipūsti, todėl dabar nenustygstu vietoj, - dalinasi dėl rungties specifikos žiemos sezoną praleidžiantis A. Gudžius. - Pagrindinį pasiruošimą varžyboms atliksiu stovykloje gruodį. Svarbiausias startas kitais metais yra Europos čempionatas, kuriame tikiuosi pasirodyti kuo geriau ir parodyti aukštesnį rezultatą nei šiemet“.

Lengvaatlečiams 2014-ais metais svarbiausi bus Pasaulio uždarų patalpų čempionatas Sopote (Lenkija) bei vasarą vyksiantys Pasaulio jaunimo U20 čempionatas Judžine (JAV) ir Europos čempionatas Ciuriche (Šveicarija).

Sportininkų stovykla Palangoje vyks iki spalio 19 d. Kitas pasiruošimo etapas planuojamas gruodžio-sausio mėnesiais.