Šeimininkių ekipoje rezultatyviai žaidė Indrė Norvilytė, pasiekusi 9 įvarčius, 5 – Rita Repečkaitė.

Viešnių komandoje pasižymėjo šešios rankininkės, pelniusios po 4 įvarčius. Tai - Neringa Palionytė, Rita Oksaitė, Audinga Kniubaitė, Martyna Vaitkutė, Dovilė Ilčiukaitė ir Simona Kazlauskaitė.

„Mūsiškės nesugebėjo rimčiau pasipriešinti žymiai geresnėje sportinėje formoje esančioms kaunietėms. Juolab „eglučių“ smogiamoji jėga Rasa Mikalonytė ir Margarita Daublytė yra traumuotos, kaip ir Vitalija Lebelionytė. Be to, dėl įvairių kitų priežasčių ekipai negalėjo trečiadienį padėti, čempionato starto rungtynėse sėkmingai sužaidusi Laima Pavydytė, o taip pat Joana Pileckytė, ir Gabija Bugenienė.

Jaunimas, pakeitęs prityrusias žaidėjas, dar nepajėgus kovoti kaip lygus su lygiomis su labiau patyrusiomis varžovėmis. Todėl tikimės per čempionate atsiradusią pertrauką, kai Lietuvos rinktinė žais Europos čempionato rungtynes, apsigydyti traumas, pasitobulinti tarpusavio ryšius ir toliau kaustis dėl aukštos vietos lygoje“,- po rungtynių sakė LEU „Šviesa-Eglė“ komandos vyriausioji trenerė Laima Kavaliauskienė.

„Šįkart žalgirietės rungtyniavo labai susikaupusios, prieš negeriausios sudėties vilniečių ekipą. Tačiau „ACME-Žalgiris“ ekipa, nors ir po varginančios išvykos į Užgorodą ir po EHF taurės rungtynių su vietos HC „Karpaty“ komanda sugebėjo įrodyti savo pranašumą, pasidalindamos rungtynių naštą visos komandos dalyvės po lygiai.

Tiesa, kartais klydome, bet tai kelionės nuovargio pasekmė, o šios rungtynės mums labai tiko ir buvo pačiu laiku prieš sekmadienio Kaune atsakomą dvikovą su Užkarpatės komanda“, - susitikimo įspūdžiais po rungtynių dalinosi „ACME-Žalgiris“ ekipos vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

Garliavoje jėgas išmėgino šalies čempionato bronzos medalininkės Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ ir debiutantė Šiaulių SM „Dubysa-Urtvida“. Įdomu pažymėti, kad Garliavos klube keletą metų žaidė, o dabar jau gimtam miestui atstovauja Indrė Mockevičiūtė. Beje Indrė kartu su jaunesne sese Urte dar garliaviškėms padeda Baltijos lygos čempionato varžybose, todėl rungtynės žadėjo intrigą. Ir tai išsipildė - jos pasibaigė kovingomis lygiosiomis 36:36 (19:17).

Garlaiviečių gretose net 19 taiklių metimų atliko Diana Šatkauskaitė, šiaulietėms 10 įvarčių pelnė Kamilė Bušaitė, 8 – Urtė Mockevičiūtė, 7 – Indrė Mockevičiūtė.

Pasak dvikovos inspektoriaus Romo Sindaro didžiąją rungtynių dalį didesnę ar mažesnę persvarą turėjo HC „Garliava SM-CASCADA“, tačiau pradžioje turėtos 4-5 įvarčių persvaros, nepavyko joms išlaikyti ir su debiutantėmis pasidalino po tašką.

„Rungtynių pradžioje garliavietės turėjo persvarą, bet besibaigiant pirmam kėliniui ją išbarstė iki dviejų įvarčių skirtumo – 19:17. Antroje susitikimo pusėje jau vyko lygi ir permaininga kova. Tiesa, dvikovos baigtį HC „Garliava SM-CASCADA“ galėjo lemti savo naudai, tačiau šeimininkių atakų lyderės Dianos Šatkauskaitės smūgį nuo devynių metrų žymos, atrėmė vartininkė, o po to kamuolys pataikė į virpstą ir nepateko į vartus. Tad debiutantės pelnė pirmą tašką čempionate“, - dvikovą trumpai komentavo inspektorius R. Sindaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)