Čempionate startuos jaunių pasaulio dviračių treko čempionas Svajūnas Jonauskas, 2012 metais Giro di'Italia daugiadienėse lenktynėse lyderio marškinėlius vilkėjęs Ramūnas Navardauskas, pasaulio dviračių plento čempionate puikiai pasirodžiusi Inga Čilvinaitė.

Atvirasis Lietuvos treko čempionatas yra ir dalis Lietuvos rinktinės pasiruošimo spalio 18-20 d. vykstančiam Europos treko čempionatui Apeldoorne, Nyderlanduose. Panevėžyje startuos visi, kurie ruošiasi ginti Lietuvos garbę ir Europos čempionate – Svajūnas Jonauskas, Dominykas Bikinas, Vasilijus Lendel, Vitalija Seraikaitė, Aušrinė Trebaitė, Karolina Parnavienė, Eglė Zablockytė, Roberta Pilkauskaitė, Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė ir Inga Čilvinaitė.

Į Panevežio „Cido“ areną susirinkę dviračių sporto mėgėjai, šiais metais bus nustebinti neįprastu čempionato formatu. Žiūrovams beveik realiu laiku, arenos TV kube, pateiksime dviratininkų mintis prieš svarbiausius startus ir po jų, taip pat trenerių ir renginio svečių komentarus. Patyrę treneriai visus susirinkusius supažindins su rungčių specifika, treko dviračių techninėmis savybėmis, dviratininkų pasiruošimu. O drąsiausi galės išmėginti savo jėgas „Cido“ arenos dviračių treke - sprinto rungtyje.

Spalio 11 d. 11 val. dviratininkai čempionatą pradės 200 m. sprinto rungtyje ir kovos dėl patekimo į vakarinę dienos programą, kur bus kovojama dėl Lietuvos čempiono vardo. Taip pat pirmą dienos pusę sportininkai startuos Omniumo vieno rato ir taškų lenktynėse.

Vakarinę pirmos čempionato dienos dalį ir oficialią atidarymo ceremoniją, nuo 17:30 val., galėsite tiesiogiai stebėti per sportotv.lt. Transliacijos metu išgirsite interviu su garsiausiais Lietuvos dviratininkais, kurie pasidalins mintimis ne tik apie atvirąjį Lietuvos treko čempionatą, bet ir rugsėjo pabaigoje Italijoje vykusiančias pasaulio plento pirmenybes.

Atidarymo ceremonijoje, kuri prasidės 17:40 val., savo programą atliks Panevėžio miesto pučiamųjų orkestras „Panevėžio Garsas“. Sportininkus pasveikins Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Žydrūnas Stankevičius bei Panevėžio miesto meras Vitalijus Statkevičius, kuriam taip pat bus įteiktas garbingas tarptautinės dviračių federacijos apdovanojimas už pagalbą organizuojant praėjusių metų Europos dviračių treko čempionatą.

Antroje pirmos dienos dalyje, kovas pradės ir jaunimas, kurie startuos grupinėse lenktynėse, o elito sportininkai įpusės Omniumo rungtį eliminavimo varžybose. Vakaro kulminaciją - Sprinto rungties finalinės kovos ir čempionų apdovanojimas.

Šeštadienį, spalio 12 d., kovas sportininkai pradės 10:30 val., žiūrovai galės stebėti komandinio sprinto, jaunių skrečo rungtis. Taip pat Omniumo persekiojimo (vyrams - 4 km., moteris - 3 km.), skrečo bei 500 ir 1000 metrų lenktynes. Čempionatą užbaigs keirino finalinės varžybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)