Prasidėjus iškritimų etapams Turkijoje sukilo škvalinis vėjas, kuris tesėsi net tris dienas. Tokios oro sąlygos sujaukė visas rezultatų prognozes, galutinėje varžybų įskaitoje atsirado daug staigmenų o varžybų organizatoriams, dėl stipriausio vėjo, teko koreguoti varžybų taisykles ilginant šaudymui skirtą laiką ir taikinių išdėstymą skyde.

Didžiausią šoką patyrė Korėjos olimpinių lankų vyrų komanda, kuri pirmą kartą nuo 1987 metų liko be medalių komandinėje rungtyje. O pirma vieta atiteko JAV vyrų olimpinių lankų komandai, kuri paskutinį kartą pasaulio čempionatą buvo laimėjusi tik 1983 metais! Tačiau JAV komandos tokį puikų įvykį apkartino skriemulinių lankų vyrų ir moterų ekipos, kurių sportininkai daugelį metų skaitėsi šių rungčių favoritais ir rekordininkais bet šiame čempionate liko be medalių komandinėse rungtyse. Tai nerealus atvejis, nes JAV yra virš 240 mln gyventojų iš 18,8 mln. šaudo iš lanko. Dėka tokio sporto šakos populiarumo ir didžiulės konkurencijos, JAV rinktinė visuomet skaitėsi varžybų favorite visose tarptautinėse varžybose.

Panaši tragiška situacija atsitiko ir su Italijos rinktine, kurios sportininkai sugebėjo iškovoti visose šaudymo rungtyse tik vieną aukso medalį skriemulinių lankų mišrių porų rungtyje.

Fantastiškai šiame čempionate startavo Danijos rinktinė, kurios atstovai pirmą kartą nuo 1952 metų iškovojo pasaulio čempionų titulus vyrų skriemulinių lankų, bronzą moterų olimpinių komandinėje rungtyje ir auksą individualioje rungtyje moterų olimpinių lankų rungtyje. Šaudymo iš lanko spurtas ir nerealus populiarumas šioje šalyje prasidėjo po 2011 metų vykusio Pasaulio taurės finalo Kopenhagos centre.

Fantastiškas ir netikėtas pasiekimas Baltarusijos olimpinių lankų moterų rinktinės, kuri pirmą kartą istorijoje iškovojo sidabro medalį moterų komandinėje rungtyje.

Tai pat pirmą kartą istorijoje, Rusijos skriemulinių lankų vyrų pogrupio atstovas Aleksandras Dambajevas iškovojo bronzos medalį ir sidabro medalį mišrių porų rungtyje.

Lietuvos atstovams šitos varžybos nebuvo tokios sėkmingos. Skriemulinių lankų moterų pogrupyje Jelena Babinina galutinėje įskaitoje užėmė 33 vietą o Inga Kizelauskaitė 57 vietą iš 76 dalyvių rungtyje. Skriemulinių lankų vyrų pogrupyje Vladas Šigauskas liko 33 o Jonas Šerna 57 vietoje iš 102 dalyvių rungtyje. Olimpinių lankų vyrų pogrupyje Modestas Šliauteris užėmė 109 vietą, Kęstutis Timinskas 117 o Lenardas Bernotas 121 vietą iš 145 dalyvių rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)