J. Šuklinas pirmajame pasaulio taurės etape Segete (Vengrija) bei antrajame etape Račicoje (Čekija) užėmė antrąsias vietas, trečiajame etape Poznanėje (Lenkija) iškovojo pergalę, o planetos pirmenybėse liko ketvirtas.

J. Šuklinas varžėsi kanoja vienviete 200 metrų nuotolyje. Iš viso taškus šioje rungtyje iškovojo 34 kanojininkai.

Tarp baidarininkų vyrų Ignas Navakauskas pasidalino 20-27 vietas. Jo sąskaitoje 5 taškai. Šiuos taškus Lietuvos baidarininkas iškovojo pasaulio čempionate Duisburge (Vokietija) užėmęs penktąją vietą 200 metrų distancijoje.

Pasaulio taurės laimėtoju tarp baidarininkų tapo vokietis Maxas Hoffas, surinkęs 36 tašus.

Bendroje baidarininkų klasifikacijoje taškus pelnė 44 vienvietininkai vyrai.

Komandų įskaitoje Lietuvos irkluotojai kartu su Austrijos, Kubos ir Belgijos ekipomis pasidalijo 19-22 vietas. Jos surinko po 10 taškų.

Šiuos taškus Lietuvai pelnė baidarių dviviečių įgulos: penktąsias vietas pasaulio taurės etapuose užėmusios Ričardo Nekriošiaus ir Andrijaus Olijnik (1000 m nuotolyje) bei Aurimo Lanko ir Edvino Ramanausko (200 m distancijoje) įgulos.

Tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos (ICF) naujai paskelbtoje geriausių pasaulio rezultatų laikų lentelėje antrąją vietą užima Ignas Navakauskas. Lietuvis Kazanėje (Rusija) vykusioje universiadoje vienviete baidare 200 metrų įveikė per 34,311 sekundės.

Greičiau už lietuvį šį nuotolį yra įveikęs tik prancūzas Olivieris Lasakas, 1992 metais Segete (Vengrija), šį nuotolį nuirklavęs per 33,980 sekundės.

J. Šuklinas su Kazanėje pasiektu rezultatu pateko į vienvietininkų kanojininkų 200 metrų distancijos geriausių visų laikų dešimtuką. Jo rezultatas - 38,950 sekundės - yra šeštas tarp greičiausiųjų planetos kanojininkų. Lietuvos kanojininkas taip pat užbaigia šį dešimtuką - 2010 metais Žerarmė (Prancūzija) sugaišo 39,170 sekundės.

ICF geriausių pasaulio rezultatų lentelėje yra ir dar dvi Lietuvos kanojininkų pavardės. 2010 metais Žerarmė (Prancūzija) Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis 200 metrų nuotolį įveikė per 35,760 sekundės ir tai yra geriausias visų laikų šios distancijos rezultatas.

Šiame dešimtuke R. Labucko ir T. Gadeikio pavardės iš viso užima net šešias eilutes. Be pirmos vietos jie rikiuojasi antroje, penktoje, šeštoje, aštuntoje ir dešimtoje vietose tarp geriausius rezultatus per visą kanojos dvivietės 200 metrų irklavimo istoriją pasiekusių atletų lentelėje.

* * *

Pasaulio taurės yra įteikiamos geriausiems vyrams baidarininkams ir kanojininkams vienvietininkams, moterims baidarininkėms vienvietininkėms bei geriausiai komandai. Sumuojami trys pasaulio taurės etapų rezultatai bei pasaulio čempionato rezultatai. Į galutinę įskaitą yra įtraukiami tik šių varžybų olimpinių rungčių finalininkų rezultatai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)