Bendroje įskaitoje „Energija“ turi 14 taškų, tuo tarpu čempionato lyderiai Žlobino „Metallurg-2” ekipa po 10 žaistų rungtynių 22 taškus.
Elektrėnų komandos sudėtyje šiuo metu yra 30 ledo ritulininkų – Lietuvos nacionalinių rinktinių nariai ar kandidatai.

Po pirmos sezono dalies rezultatyviausi žaidėjai „Energijos“ sudėtyje ir jaunieji naujokai: Paulius Gintautas – 7 įvarčiai ir 5 perdavimai, Dominykas Bisturys – 4 įvarčiai ir 5 perdavimai. Tradiciškai tarp rezultatyviausių Dovydas Kulevičius (3 įvarčiai, 8 rez. perdavimai), Aivaras Bendžius (4 įvarčiai, 4 perdavimai), Šarūnas Kuliešius (2 įvarčiai, 6 perdavimai). Rezultatyviausias gynėjas – Justinas Vėželis per 8 rungtynes pelnęs 3 įvarčius ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus. Vartuose dominuoja Nerijus Dauksevičius, bet po traumos į rikiuotę grįžta ir Donatas Žukovas.

Apie vieną sezono pradžią pasakoja komandos žaidžiantis treneris D. Kulevičius.

„Pirmas varžybų mėnuo įrodė, kad aukščiausia lyga yra rimtas reikalas – visos ekipos labai pajėgios, rezultatai nenuspėjami iš anksto, tempas labai didelis – būtent tai ko reikia“, - sakė D. Kulevičius.

- Sudėtyje nemažai žaidėjų – ar visi gauna pakankamai žaidybinio laiko?

- Taip, sudėtis nemaža, bet jau sezono pradžioje pasitaikė ir traumų ir ligų, keliose išvykos rungtynėse nedalyvavo keletas pagrindinės sudėties žaidėjų – tai rotacija vyksta natūraliai. Taip pat stengiamės maksimaliai įtraukti jaunimą, tą jaunimą, kuris stengiasi ir įrodinėja. Juk matote, kad pas mus žaidžia visi 20 rungtynėms registruotų žaidėjų, visais pasitikime ir norime, kad žaidėjai patys savimi kuo daugiau pasitikėtų.

- Ką išskirtumėte kaip labiausiai nustebinusius ar pažangą padariusius?

- Dar sezono pradžia, anksti apie tai kalbėti, visi tik įsivažiuojame. Džiaugiuosi dėl D. Bisturio ir P. Gintauto, kuriems netrūkta drąsos žaisti ir atsakingais momentais, taip pat patinka Donato Vittės noras laimėti, bet, kaip ir minėjau, dar viskas prieš akis ir jiems, ir visai komandai yra kur pasitempti.

- Kokia situacija vartuose?

- Gerai, kad po traumos atsigauna D. Žukovas, kuris labai sėkmingai sužaidė savo pirmas rungtynes Lydoje. N. Dauksevičius didelį darbą atlieka - jis jau dabar yra sužaidęs tiek rungtynių kiek praeitais metais per visą sezoną. Jo indėlis į pergales yra labai didelis.

- Ar realus yra išsikeltas tikslas – laimėti medalius?

- Realus, tik reikės visą sezoną dirbti daug daugiau, žaisti daug atsakingiau ir rezultatyviau. Medaliai ar net pirma vieta yra „mūsų nosiai“.

Spalio 4 – 5 dienomis „Energija“ žais namų rungtynes su Minsko „Junior“ ledo ritulininkaiss (3 vieta turnyro lentelėje – 10 sužaistų rungtynių, 19 taškų).

Penktadienis „Energija“ – „Junior“ 19.00 val.
Šeštadienis „Energija“ – „Junior“ 17.00 val.

Elektrėnų ledo rūmai, Draugystės g. 24.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją